Felhőtlenül a felhőben – a Novell megoldásaival

forrás Prim Online, 2010. október 29. 14:52

A Novell Magyarország bejelentette a felhő alapú számítástechnikai környezetek felügyeleti és biztonsági kihívásaira optimalizált megoldáscsaládjának elérhetőségét.

A Harris Interactive felméréséről
A Harris Interactive elemzővállalat több mint 200 nagyvállalati és informatikai vezető körében végzett felmérést a virtualizáció és a felhő alapú informatika elfogadottságáról. A Novell által támogatott felmérés eredményei alapján a nyilvános és a privát felhőre épülő számítástechnika a nagyvállalati informatikai erőforrások egyre fontosabb alkotóelemét képezi. A kutatás másik fontos megállapítása, hogy a piacon jelentős igény mutatkozik a biztonság és az informatikai szolgáltatások felügyeletének integrált megközelítésére a felhőalapú számítástechnika terén.

A Novell megoldása a felhők biztonsági kihívásaira
A Novell Cloud Security Service, a Novell felhőbiztonsági szolgáltatása, amely egy egységes és biztonságos személyazonosság-kezelési keretrendszer kialakítását teszi lehetővé a vállalatok fizikai, a virtuális és a felhő alapú informatikai rendszereiben. A Novell szolgáltatása hozzáférés-kezelési, biztonsági és megfelelőségi megoldásokat kínál a felhő alapú informatikai rendszerekhez, így gyorsan és egyszerűen kiterjeszthetők a házirendek és a személyazonosság-kezelési infrastruktúrák a nyilvános felhőkre. A Novell ezzel az integrált, költséghatékony és egyszerűen használható csomaggal segíti a vállalatokat a nyilvános és a privát felhő alapú környezetek összetett biztonsági és megfelelőségi követelmények kezelésében.

A Novell Cloud Security Service által biztosított legfontosabb szolgáltatások:
Egyszerű és gyors kiterjesztés bármilyen felhőre
Egységes biztonsági keretrendszer
Integráció a vállalati személyazonosság-kezelő rendszerrel
Felhasználói adatok és jogosultságok automatikus beállítása
Egypontos bejelentkezés
A felhasználói tevékenység naplózása

A Novell megoldása a felhők felügyeleti kihívásaira
A Novell Cloud Manager, a Novell felhő alapú környezetek felügyeletét biztosító megoldása az összes vezető hypervizoron, operációs rendszeren és hardverplatformon biztosítja a felhőalapú környezetek kiépítését és biztonságos kezelését. A megoldás automatizált, munkafolyamat támogatással kiegészített igénylési rendszere egyszerűbbé teszi az új informatikai szolgáltatások üzembe helyezését. A Cloud Manager kontrollálhatóvá teszi az informatikai szolgáltatások, erőforrások és szolgáltatási szintek valós költségeit a felhőben, emellett biztonságos, a törvényi és iparági előírásoknak megfelelő IT-környezetet teremt a felhőben. Az eszköz kiegészíti az üzleti szolgáltatás-felügyeleti megoldásokat, hiszen a beépített Novell Sentinel-csatlakozó lehetővé teszi a felhőben elvégzett tevékenységek naplózását.

A Novell Cloud Manager által biztosított legfontosabb szolgáltatások:

A vezető hypervisorok és operációs rendszerek támogatása
Új szolgáltatások egyszerű üzembe helyezése
A költségek átláthatóvá tétele
Szabályozott üzemeltetés
Integráció BSM termékekkel
 

Kulcsszavak: felhő alapú IT Novell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemléletváltás szükséges a digitális társadalom kialakításához

A világ legfejlettebb digitális társadalmának megalkotói osztották meg tapasztalataikat Budapesten, az október 14-én megrendezésre került think.BDPST innovációs konferencián. Hazánk egyik legnívósabb jövőkonferenciáját immáron hatodik alkalommal tartották meg, melynek középpontjában a pandémia utáni digitális világ, a fenntarthatóság kérdése, a fake news romboló hatása, valamint az e-kormányzás jelene és jövője kapott szerepet. Az idei esemény vendégországa az e-kormányzásban és digitalizációban világszinten élen járó Észtország volt. 

2021. október 18. 15:27

Négy rádiós pályázaton hirdetett nyerteseket a Médiatanács

Többszöröse – bizonyos esetekben több tízszerese – a napi-, heti- és havilapok lapszámának weboldalainak/oldalainak látogatottsága a terjesztett példányok számánál – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti ülésén elfogadott új tanulmányából. A grémium a szerződéses vállalások és a termékmegjelenítésre, támogatásra vonatkozó szabályok megszegése miatt szabott ki bírságot, valamint figyelmeztetett szolgáltatókat, és rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntéseket is hozott – többek között két vidéki és két fővárosi médiaszolgáltatási lehetőség pályázati eljárásában állapított meg nyerteseket. 

2021. október 18. 11:03

A klímavédelmi programok végrehajtásának felgyorsítását sürgeti a Schneider Electric

Van rá lehetőség, hogy felgyorsítsuk a klímavédelmi programok megvalósítását és 2030-ig akár a jelenlegi felére csökkentsük a CO2 kibocsátást globális szinten a Schneider Electric álláspontja szerint. Jean-Pascal Tricoire, a vállalat elnök-vezérigazgatója, az Innovation Summit World Tour nyitóelőadásában a Schneider Electric Fenntarthatósági Kutatóintézete (Sustainability Research Institute) által készített „The 2030 imperative: A race against time” című tanulmány alapján meghatározott, a nettó nulla kibocsátást eredményező megoldások alkalmazása mellett érvelt. 

2021. október 18. 09:51

Új, az adatok korának megfelelő, rugalmas NAS-rendszerek

A Dell Technologies bejelentette új Dell EMC PowerScale rendszerét, amely a világ legrugalmasabb, bővíthető NAS-megoldása. A legutolsó generációban megtalálható fejlesztések rugalmasabb lehetőségeket kínálnak a felhasználás, a felügyelet és a biztonság terén, amelyek elkerülhetővé teszik a különböző silószerű adattárolást. Segítségükkel a strukturálatlan adatok kezelése hatékonyabbá tehető. 

2021. október 16. 12:40

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20