Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj - versenyfelhívás

forrás Prim Online, 2010. október 30. 09:28

2010. október 28-án lezajlott kiváló magyar digitális tartalom verseny, az eFestival Díjkiosztó Gáláján egy új gyermekeknek szóló minőségi internetes tartalmak létrehozására Irányuló versenyfelhívást jelentett be a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ). Az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj (European Award for Quality Online Content for Children) verseny 14 Biztonságosabb Internet Központ és az Európai Bizottság Biztonságosabb Internet Programja közös szervezésében indul - első ízben 2010-2011 évben. A verseny a minőségi online gyermektartalmak előállítóit célozza meg és ezen tartalmak legjobbjait kívánja összegyűjteni nemzeti és Európai Uniós szinteken.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős biztosa így nyilatkozott: „A gyermekek egyre korábban kezdik használni a világhálót. Gondoskodnunk kell róla, hogy magabiztosan kezeljék az internetet, és böngészés közben izgalmas, biztonságos, tanulságos és életkoruknak megfelelő tartalmakat találjanak. Más szóval, támogatnunk kell a legjobb tartalmat, amit az internet kínál a "digitális bennszülöttek" generációjának. Ezt szem előtt tartva, örülök, hogy a Magyar Tartalomipari Szövetséget kérték fel a magyarországi verseny megszervezésére az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj közreműködőjeként. Biztos vagyok benne, hogy ez a verseny ösztönözni fogja a minőségi online tartalmak előállítását és egy sokkal vonzóbb hellyé varázsolja a cyber-világot a gyermekek és szüleik számára.”

A verseny célkitűzése:
a 6-12 év közötti gyermek korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak bemutatása és hangsúlyozása, valamint olyan minőségi online tartalmak előállításának ösztönözése, amelyek a gyermekek javát szolgálják (pl. oktatja őket, tájékoztatást nyújt számukra, fejleszti képzelőerejüket stb.)

Kik pályázhatnak?
Valamennyi résztvevő országban a versenyre két kategóriában lehet nevezni:
1.    Felnőttek: ide értve a szervezeteket, valamint a 18 év feletti felnőtt magánszemélyeket
2.  Fiatalok: 12-17 év közötti fiatalok egyénileg vagy iskolai osztályokként / csoportokként

Különdíj a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyen: a magyar versenyt média-megjelenéssel támogató szervezetek tevékenységére is versenyt hirdetünk. A verseny bíráló bizottsága a tényleges média-megjelenések figyelembe vételével jelöli a szervezeteket a versenybe. A győztes megkapja a „Gyermekbarát Média 2011” címet.

A verseny megrendezésére 2 fázisban kerül sor:
1. fázis: Az európai megmérettetésre hazánkból azok jutnak tovább, akik az európai verseny hazai előválogatóján, a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyen eredményesen szerepelnek. A hazai előválogatót a Biztonságosabb Internet Program hazai megvalósulásáért felelős konzorcium (www.saferinternet.hu) megbízásából az eFestival és eFestival Junior versenyek szervezése révén e téren évtizedes tapasztalattal rendelkező Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) koordinálja.
2. fázis: A nemzeti pályázatok mindkét kategóriájának győztesei fognak versengeni az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj elnyeréséért.

Milyen típusú tartalmakkal lehet nevezni a versenyre?
•    a 6-12 év közötti gyermek korosztályt megcélzó online tartalmakkal, melyek a versenyre jelentkezés időpontjában már nyilvánosan elérhetőek az interneten
•    minden típusú tartalom benyújtható: weboldalak, játékok, oktatási tartalmak, videók, multimédiás tartalmak, amennyiben ezek online hozzáférhetőek

Nevezési határidő: 2011. január 17.
A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj nyertesinek kihirdetésére 2011. február 8-án kerül sor a "Biztonságosabb Internet Napja” rendezvény keretében. Az Európai verseny nyertesei 2011. júniusában vehetik át díjaikat.

Bővebb információ:
A versenyről információk a Matisz honlapján találhatóak: http://www.matisz.hu/Children-Content-Award.528.0.html
 

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05