Megújította vállalati webkonferencia megoldását az Adobe

forrás Prim Online, 2010. november 2. 18:52

Az Adobe bejelentette az Adobe Connect 8 szoftver kiadását, a vállalat webkonferencia megoldásának jelentős frissítését, amellyel hatékonyan szervezhetők webes értekezletek, online képzések és webinarok. A megoldás a gyakorlatilag mindenütt jelen levő Adobe Flash Player szoftverre épül, és legújabb verziója lehetőségek széles tárházát kínálja a vállalatoknak és a kormányzati szerveknek különböző eszközök közötti kapcsolat létrehozására, mindezt könnyű, de megbízható hozzáférés mellett.

Az Adobe Connect 8 legfontosabb újításai az egyszerűsített, könnyebben használható felület, a kibővített és rugalmasabb együttműködési képességek az ötletek szabadabb megosztásához, valamint a hang- és képanyagok jobb integrációja a gazdagabb multimédiás élményért. Ezenfelül az Adobe Connect 8 része egy szoftverfejlesztői csomag (SDK), amely megkönnyíti a bővítést; egy új, választható, az Adobe AIR futásidejű környezeten alapuló asztali ügyfélalkalmazás az értekezletek könnyebb kezelése érdekében és számos mobileszköz támogatása, amely a hozzáférést és a termelékenységet javítja.

Új szolgáltatások és előnyök


Intuitívabb felhasználói felület, amely az értekezlet házigazdája, az előadók és a résztvevők számára is könnyebb hozzáférést biztosít a szolgáltatásokhoz. Az előadók például az esetleges változásokhoz alkalmazkodva gyorsan és rugalmasan, valós időben módosíthatják az értekezlet helyszínének elrendezését.
Számos fejlesztés történt a megosztás, a csevegés, a videó, a jegyzetek, a kommunikáció, az írótábla és az egyéb funkciók terén az együttműködés megkönnyítése érdekében.
A szoftver mostantól fogva rendelkezik kétirányú Universal Voice szolgáltatással, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bármelyik konferencia-szolgáltatótól csatlakozhassanak egy Adobe Connect szobába, kétirányú kommunikációt biztosítva a résztvevőknek mind VoIP, mind telefon útján.
Az Adobe Connect1 integrálható a meglévő videokonferencia rendszerekbe, így élő audio- és video-adatfolyamok közvetíthetők közvetlenül egy Adobe Connect szobába.
Az Adobe Flex, az Adobe Flash és az Adobe ActionScript® 3 alkalmazást támogató, továbbfejlesztett együttműködési SDK, amellyel a fejlesztők egyedi szolgáltatásokat hozhatnak létre vagy beépíthetik az Adobe Connect szoftvert más rendszerekbe.
Az Adobe AIR szoftveren alapuló Adobe Connect Desktop alkalmazást használva az értekezletek egy asztalnál ülve is elindíthatók és kezelhetők. Ezen opcionális alkalmazás lehetővé teszi a rögzített találkozók letöltését és ismételt megtekintését kapcsolat nélküli módban.
Az Adobe Connect Mobile alkalmazás az értekezletek mobileszközökön történő megjelenítését kínálja. Az Adobe Connect Mobile alkalmazás Apple iPhone és iPad készülékeken, valamint Google Android operációs rendszeren és egyéb, Flash-technológiát használó eszközön használható.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39