3D fényképezés, Full HD videó a Panasonic Lumix DMC-GF2-ben

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 4. 14:26

Kisebb és könnyebb lett elődjénél az immáron érintőképernyővel szerelt, nagyobb érzékenységű mikro 4/3-os gép, mely gyártója szerint a világ legkisebb cserélhető objektíves kompaktja.

A GF1-es utódja számos alapvető változáson és kisebb finomításon esett át. Első ránézésre érzékelhető, hogy a GF2-es közel ötödével könnyebb elődjénél, ami egyben 7 százalékos súlycsökkenéssel is jár. A gép lelke, a 7,3 x 13 mm-es Live MOS érzékelő változatlanul 12 megapixel valós felbontású, ám a képfeldolgozásról már a cég friss fejlesztése, az új Venus Engine FHD rendszer gondoskodik, ami számos előnnyel jár. Megjelenik az eddigieknél jobb zajszűrést kínáló 3DNR és a CNR kromatikus zajcsökkentés, ezzel párhuzamosan az érzékenységet ISO 6400-ra növelték, videó terén pedig a 720-as felbontás helyett 1080-asssal büszkélkedhet a gép, és a tömörítés is AVCHD Lite helyett AVCHD-re változott, de még számos egyéb felbontás, valamint Motion-JPEG tömörítés is elérhető.

A képeket és videofelvételeket egy immáron érintőképernyős, változatlanul 3 colos átmérőjű, 460 ezer képpontos megjelenítőn komponálhatjuk, illetve itt szabhatjuk személyre a menüt is. Az immáron kötelező HDMI kimenet és a háromról 3,2-es kép/mp-es sorozatlövő képesség mellett azonban fontos a frissen bejelentett, és elméletben már ebben a hónapban a boltok polcain is megjelenő H-FT012 modellszámú 249 dolláros listaárral érkező 3D objektívjét is, ennek segítségével háromdimenziós MPO képformátumú felvételeket is készíthetünk. A Panasonic Lumix DMC-GF2 egyelőre ismeretlen áron január környékén lesz megvásárolható a gyártó tervei szerint.

Kulcsszavak: kamera Panasonic

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08