11 rést javít az Office-on és hálózati szoftverén a Microsoft

Milkovits Gábor, 2010. november 5. 09:12

A Microsoft jövő keddi szokásos havi frissítőcsomagjában 11 sebezhetőséget orvosol az Office és a Unified Access Gateway szoftvereken, a Windows-hoz és az Internet Explorer-hez azonban érdekes módon nem érkezik javítófolt.

A novemberi csomag karcsúsága egyfelől persze nem meglepő, hiszen a szoftveróriás a múlt hónapban 16 frissítéssel összesen 49 biztonsági rést foltozott be szoftverein, ami abszolút rekordnak számít a cég történetében. Ráadásul ezt nem sokkal megelőzően, augusztusban is 34 hibát javított a vállalat. Az viszont már kissé szokatlan, hogy a Windows operációs rendszerhez egyáltalán nem érkezik a hónapban javítás, ahogyan az Inrternet Explorer böngészőhöz sem. Pedig utóbbinak 6-os és 7-es verzióin éppen a napokban fedeztek fel egy veszélyes nulladik napi sebezhetőséget, amelyet ráadásul hackerek már ki is használtak támadásaiknál. Valószínű, hogy mivel a hiba az elavult böngészőket sújtja – amelyeket azért még így is rengetegen használnak – a Microsoft nem is ad ki soron kívüli javítást a réshez, ami azt jelenti, hogy a foltra legalább december 14-éig várni kell.

A redmondi szoftvercég novemberi csomagja legalább egy kritikus és több fontos biztonsági réshez tartalmaz javítófoltokat. Azt, hogy pontosan melyekhez, majd a jövő keddi kiadáskor fogjuk csak megtudni.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a Huawei új, nagy teljesítményű zászlóshajó notebookja

Új csúcskategóriás notebookkal bővül a HUAWEI MateBook-széria: augusztus 15-től Magyarországon is elérhető a HUAWEI MateBook X Pro. A modell ultravékony magnézium fémházzal, 14,2 hüvelykes 3,1K-os HUAWEI Real Color FullView kijelzővel rendelkezik. 

2022. augusztus 11. 17:25

Augusztustól itthon is kapható a Huawei legújabb, nagy képernyős notebookja

Hazánkba is megérkezik a Huawei legújabb notebookja, az új HUAWEI MateBook D 16, amely 15.6”-es gépházban 16”-es FullView kijelzőt kínál. Ez a gépméret könnyű hordozhatóságot, míg a nagyméretű kijelző, valamint a gyártó által elsőként ebben a modellben alkalmazott 16:10-es képarány kényelmes és hatékony feladatvégzést tesz lehetővé. 

2022. augusztus 11. 15:42

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak

Egyre intenzívebben tapasztaljuk a klímaváltozás környezeti hatását, mely nem csak az élő szervezetet viseli meg, de az infokommunikációs eszközök és adatközpontok megfelelő működését is nehezíti. A tech cégeket, különösen a felhőszolgáltatókat a fokozódó energiahiány mellett az adatok ökológiai lábnyomának enyhítése is kihívások elé állítja, miközben évről évre emelkedik az internethasználók száma. 

2022. augusztus 10. 14:25

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24