11 rést javít az Office-on és hálózati szoftverén a Microsoft

Milkovits Gábor, 2010. november 5. 09:12

A Microsoft jövő keddi szokásos havi frissítőcsomagjában 11 sebezhetőséget orvosol az Office és a Unified Access Gateway szoftvereken, a Windows-hoz és az Internet Explorer-hez azonban érdekes módon nem érkezik javítófolt.

A novemberi csomag karcsúsága egyfelől persze nem meglepő, hiszen a szoftveróriás a múlt hónapban 16 frissítéssel összesen 49 biztonsági rést foltozott be szoftverein, ami abszolút rekordnak számít a cég történetében. Ráadásul ezt nem sokkal megelőzően, augusztusban is 34 hibát javított a vállalat. Az viszont már kissé szokatlan, hogy a Windows operációs rendszerhez egyáltalán nem érkezik a hónapban javítás, ahogyan az Inrternet Explorer böngészőhöz sem. Pedig utóbbinak 6-os és 7-es verzióin éppen a napokban fedeztek fel egy veszélyes nulladik napi sebezhetőséget, amelyet ráadásul hackerek már ki is használtak támadásaiknál. Valószínű, hogy mivel a hiba az elavult böngészőket sújtja – amelyeket azért még így is rengetegen használnak – a Microsoft nem is ad ki soron kívüli javítást a réshez, ami azt jelenti, hogy a foltra legalább december 14-éig várni kell.

A redmondi szoftvercég novemberi csomagja legalább egy kritikus és több fontos biztonsági réshez tartalmaz javítófoltokat. Azt, hogy pontosan melyekhez, majd a jövő keddi kiadáskor fogjuk csak megtudni.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2023. szeptember 28. 18:34

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38