Magyar Telekom: a beruházásokat és az osztalékpolitikát érintheti a különadó

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 5. 09:55

A Magyar Telekomnál több lehetőséget is vizsgálnak, hogy miként tudják kitermelni a válságadónak a társaságra eső, mintegy 27 milliárd forintos részét. A kérdésben az igazgatóság még nem hozott döntést, de az intézkedések leginkább a beruházás és osztalékpolitikára lehetnek hatással - mondta Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató sajtótájékoztatón Budapesten.

Az elnök-vezérigazgató szerint bár trendről beszélni még korai, de látnak bizakodásra okot adó jeleket a magyar gazdaságban. "Eseménydús hónapokat hagyunk magunk mögött" – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. A legfontosabb az, hogy milyen a makrogazdasági helyzet és, hogy ez miként hat a fogyasztói körre. Habár a vállalat továbbra is negatív eredményeket könyvelt el a harmadik negyedévben, annak mértéke kisebb volt, mint korábban. Az elnök-vezérigazgató elmondta: a vállalat eredményei igazolják az elmúlt időszakban követett stratégiát. Sikerült növelni a társaság piaci részesedését olyan fontos, a telekommunikációt "forradalmasító" piaci szegmensekben, mint a tévépiacon, valamint a mobil szélessávban.

 A Magyar Telekomnál több lehetőséget is vizsgálnak, hogy miként tudják kitermelni a válságadónak a társaságra eső, mintegy 27 milliárd forintos részét. A kérdésben az igazgatóság még nem hozott döntést, de az intézkedések leginkább a beruházásokra és osztalékpolitikára lehetnek hatással. A munkavállalói érdek-képviseleti szervekkel a válságadó bejelentése előtt megkötött 2011-re vonatkozó szerződést nem kell módosítani az új adónem miatt.
 Christopher Mattheisen hangsúlyozta továbbá: a társaságnak alapvető érdeke, hogy a magyar gazdaság ismét fejlődésnek induljon, és reményét fejezte ki, hogy az új adó segít az ország helyzetén.

 A vállalat harmadik negyedévi eredményeiről szólva Thilo Kusch, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese kifejtette, hogy a vállalat hatékonyságnövelő intézkedései és a javuló gazdasági környezet is hozzájárul a korábbi negyedéveknél kedvezőbb eredményekhez.

 A válságadóval kapcsolatosan elmondta: olyan dologhoz nyúlhatnak a vállalaton belül, amelyeken "amúgy nem változtattak volna". Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a kormány által korábban bejelentett öt-hét milliárd forint értékű kormányzati telekommunikációs költségcsökkentés a válságadón túl is érintheti a Magyar Telekom eredményeit.
 

Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így lehetsz képben 52 ország adózási híreivel egy csapásra!

Immár letölthető a KPMG okostelefonos alkalmazása, amivel első kézből értesülhetünk a világ bármely országának adózási témában megjelenő híréről, illetve a KPMG szervezetén belül készülő szakmai elemzésekről, jelentésekről. A KPMG Digital Economy Tax Tracker iOS-en és Androidon is fut.

2019. november 14. 18:55

Új szolgáltatást vezetett be a UPC Direct

A UPC Direct új, innovatív TV Everywhere szolgáltatást vezet be, amellyel a tévénézés még könnyebben hozzáférhető lesz és még több élményt kínál. Az új UPC Direct Now alkalmazással rendelkezők bárhol megnézhetik kedvenc műsoraikat. A UPC Direct új szolgáltatása akár 50 csatorna elérését biztosítja a meglévő műholdas termék kiegészítőjeként. Az applikációt a UPC Direct előfizetők díjmentesen tölthetik le. 

2019. november 12. 10:25

A Techradar szakértői díjazták a Huawei P30 Pro-t

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága két szakmai díjjal gazdagodott az idei TechRadar Mobile Choice Consumer Awards eseményen. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett eseményen a P30 Pro elnyerte a Legjobb Kamerás Okostelefon (Best Camera Phone) díját, a P Smart 2019 pedig a Legjobb Értékű Okostelefon (200 font alatt) díját. 

2019. november 12. 08:58

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

A Samsung 46 megoldása nyerte el a CES 2020 Innovációs Díját

A Samsung 46 új termékinnovációs megoldását ismerték el a CES 2020 Innovációs Díjával, köztük három termék a Legjobb Innováció díjat nyerte el kategóriájában. A nívós elismerés a legújabb technológiával rendelkező, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat tünteti ki. A Galaxy Note10+ 5G okostelefon is a Legjobb Innováció díjat kapta meg.  

2019. november 11. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás