4. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferencia

Túlélőkészlet?! Evolúció?! Közösségi hálózatok?! Térbeli írástudás?!

forrás Prim Online, 2010. november 8. 10:28

Az előző DE! konferenciák sikere egyértelművé tette, hogy valóban nagy szükség van az információs társadalom aktuális eredményeinek, kihívásainak összefoglaló elemzésére. Az idei, konferenciára a Hotel Gellértben, 2010. november 18.-án kerül sor.

A Digitális Esélyegyenlőség (DE!) program célja 2007 óta, hogy a legújabb, 2010 novemberében közzé tett Digitális Magyarország kormányprogrammal összhangban segítse az információs társadalom fejlődését, az évek során kialakult digitális szakadék betemetését az életminőség és az ország versenyképességének javítása érdekében.
Az idei, sorban a negyedik konferencia elsősorban azokat a változásokat mutatja be, amelyek a felhasználók és az informatikai eszközök közötti kapcsolat módjában következnek be, ily módon befolyásolják a digitális esélyegyenlőség alakulását. Kiemelt téma lesz a mobilszolgáltatások, a közösségi hálózatok és a videó kommunikáció szerepe a mindennapokban.

Hagyományaik szerint ekkor kerül sor az NJSZT által alapított Neumann-, Tarján-, Kalmár- és Kemény János- díjak ünnepélyes átadására is.
A konferenciáról az eddigi gyakorlatnak megfelelően élő internetes közvetítést terveznek, amelyet a konferencia után is elérhetővé tesznek a szervezők.

Az NJSZT támogatásával a konferenciára jelenik meg a Scolar Kiadó gondozásában, „Az internet a kockázatok és mellékhatások tekintetében” c. könyv, amelyet a regisztrált résztvevők ajándékba kapnak. A könyv a konferencia után megvásárolható lesz az NJSZT titkárságán.

Részlet a fülszövegből: „Az elmúlt húsz évben kialakult egy új, széles utakat biztosító virtuális világ, az internetes hálózatoké. Hogyan védjük meg az itt közlekedőket? Hogyan hívjuk fel a figyelmet a veszélyekre és a kockázatokra? E könyv szerzői úgy gondolják, hogy ki-ki a maga szakterületén tud valamit, amit ha elmond az internethasználóknak, segít megóvni őket sok későbbi „ütközéstől”, balesettől, problémától, a kockázatoktól és a mellékhatásoktól.”

További információ szakmai kérdésekben: Alföldi István, titkarsag@njszt.hu, 1-472-2730
Szervezéssel kapcsolatban: Aranyosné Varga Gabriella, aranyos@njszt.hu, 1-472-2733

Házigazda: Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT)
Fővédnök: Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

Tervezett program és online regisztráció: www.njszt.hu
A részvétel ingyenes, DE! regisztrációhoz kötött.

 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Hamarosan rendelhető a Lenovo új VR headsetje

A kiemelt nemzetközi piacokon (többek között Magyarországon is) júniustól rendelhető a Lenovo vállalatok számára kifejlesztett új ThinkReality VRX all-in-one virtuális valóság (VR) headsetje. A magával ragadó, kényelmes, vékony kialakítású, hat mozgási szabadságfokú (6DoF) VR-megoldást a Snapdragon XR2+ Gen 1 processzor vezérli, színes, nagy felbontású átviteli képességeket biztosítva a kevert valóság alkalmazásokhoz. A ThinkReality VRX-et egy teljes körű, végponttól végpontig terjedő szolgáltatáscsomag is támogatja, amely biztosítja a szervezeti projektek sikerességét és megtérülését.

2023. május 31. 20:08

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A SteelSeries bővíti a díjnyertes Arctis Nova headset termékcsaládot

A SteelSeries, az úttörő Arctis headsetek és az új Arctis Nova sorozat létrehozója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, valamint a gaming- és esport perifériák világelső gyártója kiterjeszti az Arctis Nova univerzumot az Arctis Nova 4 bevezetésével, amely már Magyarországon is elérhető.

2023. május 31. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39