Letölthető a Microsoft új vállalati vírusirtója

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 10. 07:29

A közvetlenül megjelenés előtti változat ingyenesen letölthető és kipróbálható, a Forefront Endpoint Protection 2010 megjelenése még év vége előtt várható.

A Forefront Endpoint Protection 2010 a korábbi, Forefront Client Securityt névre hallgató alkalmazást váltja majd le. Az új szoftver számos újítást hordoz magában, ám ezek közül kiemelkedik a távoli felügyelet lehetősége. Nevezetesen a System Center Configuration Manager 2007-ből távolról felügyelhető az alkalmazás segítségével távolról is valós időben kezelhetjük a szoftvert, illetve kimutatásokat is készíthetünk. Ehhez telepíteni kell az Operations Manager Reporting Services segédprogramot, majd a Security Reporting MP segítségével Excelben készíthetők jelentések. A Configuration Manager kliens hiányában is kezelhetjük a gépeket csoportházirendből, ehhez a Microsoft a Forefront Endpoint Protection 2010 több mint 100 különböző beállítását tette elérhetővé. A A Group Policy Tool alkalmazás képes a Forefront Endpoint Protection 2010 szabályokat XML-fájlba exportálni, ezt pedig a többi gépre alkalmazandó csoportházirend-objektummá alakíthatjuk.

A Forefront Endpoint Protection 2010 Release Candidate (RC) regisztráció után ingyenesen letölthető a Microsoft weboldaláról, itt megtaláljuk a Security Management Pack és a Group Policy Tool alkalmazásokat is. A program Windows XP, Windows Server 2003 vagy ennél újabb Windows környezetben fut.

 


 

Kulcsszavak: vírus security Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ legjobb gamer egere már mini méretben is kapható

A Razer a mai napon piacra dobta a Razer DeathAdder V2 Mini-t, amely a Razer DeathAdder családjának legújabb tagja. A Razer DeathAdder V2 Mini úgy lett megtervezve, hogy megfeleljen a közösség - egy kisebb, könnyű változatra vonatkozó - igényeinek, miközben megtartja az ikonikus ergonomikus jobbkezes kialakítást, amely mellett már több mint 10 millió Razer DeathAdder rajongó tette le a voksát. 

2020. július 10. 13:17

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

2020. július 10. 11:58

Az Ericsson megtette az utolsó lépést is a Standalone 5G bevezetése felé

Az Ericsson piacra dobta új szoftverét, mely a 4G hálózatoktól függetlenül képes az 5G NR (New Radio) berendezéseket üzemeltetni, azaz mostantól elindíthatók a közepes- és alacsony frekvenciasávokra csatlakozó ún. standalone 5G hálózatok is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson által szerelt hálózatokon a távközlési szolgáltatók immár az 5G technológia minden képességét ki tudják használni.  

2020. július 9. 19:11

Egyedülálló 8 TB-os SSD-t mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja második generációs QLC flash meghajtóját, a 870 QVO SATA SSD-t, amely új szintre emeli a nagy kapacitású, felhasználói adattárolók teljesítményét. Az iparági szinten is kiemelkedő, akár 8 terabájtos (TB)  SSD-re egyaránt jellemző a szupergyors sebesség, a nagy tárolókapacitás és a megbízhatóság.

2020. július 9. 13:15

Új fejlesztések a Fujitsu tárolóportfóliójában az adatrobbanás kezeléséhez

Online adattárolásra és adatbiztonságra összpontosító fejlesztéseivel a Fujitsu lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális átalakulásban alapvető szerepet játszó, mind komplexebb adatkezelési igények teljesítését. A NetApp-pal kiépített szoros partnerkapcsolata részeként a Fujitsu kategóriavezető hardverek beillesztésével bővíti tárolótechnológiai megoldásai portfólióját, és kínál egy forrásból lehetőséget a folyamatosan bővülő adattömeg kezelésére és bevételszerzési célú hasznosítására.

2020. július 8. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás