Felhők feletti internetezést ajándékoz karácsonyra a Google

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 14. 07:52

Magasra tör Chrome nevű böngészője reklámozásában a Google: a karácsonyi csúcsforgalomban ingyenes internet-elérhetőséget ajándékoz három légitársaság utasainak.

Az akció, amelyből a Google közlése szerint tizenöt millió utas profitálhat, november 20-tól január 2-ig tart. A konszern így igyekszik a Chrome kipróbálására ösztönözni a felhasználókat.

 A részt vevő légitársaságok - a Delta Air Lines, a Virgin American és az Air Train - a meghatározott időszakban összesen hétszáz repülőgépen kínálnak majd internet-elérhetőséget. Mindhárom légitársaság gépein működik WiFi-szolgáltatás, amelynek használata általában 5-13 dollárba (1100-2500 forintba) kerül. A légi WiFi-használat elterjedését azonban nemcsak a költségek gátolják, hanem a felhasználókat feltehetően az is visszatartja, hogy a fedélzeten csak bizonyos időszakokban használhatók laptopok és egyéb elektronikus készülékek.

 A Google már tavaly is indított hasonló akciót a Virgin Americával közösen. A nagyágyú azonban a Delta Air Lines: ez a légitársaság az előzetes becslések szerint tizenegy millió utast szállít majd a karácsonyi szezonban.

 A 2008-ban bemutatott Chrome keresővel a Google a Microsoft Internet Explore-jával és a Mozilla Firefoxával igyekszik felvenni a versenyt. A becslések szerint eddig a piac 7-12 százalékát hódította meg.

 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Minőségi mobilra vágyik a magyar, kedvezményes áron

A közelmúltban zajlott barcelonai Mobil Világkongresszuson számos készülékgyártó mutatott be új mobilokat: a csúcskészülékek bejelentése mellett jól kirajzolódó tendencia a középkategória erősödése. A Yettel adatai szerint a magyar mobilhasználók többsége is a középkategóriás, jó érték-arányú telefonokat részesíti előnyben, és kifejezetten keresik az akciókat. Most induló promóciójában a szolgáltató 0 forintért hazavihető HONOR X7a készülékkel támogatja, hogy a megbízható hálózat élményét ügyfelei megoszthassák egymással.

2023. március 23. 13:59

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Minden, amit érdemes tudni a HONOR Magic5 széria kijelzőtechnológiájáról

A fejlett kijelzőtechnológiák terén végzett, átfogó kutatás és fejlesztés (K+F) figyelemre méltó eredménye a HONOR Magic5 sorozat, amely a Magic5 Lite és a Magic5 Pro készülékeket foglalja magába. Az innováció és a csúcstechnológia iránti rendíthetetlen elkötelezettségével a HONOR a Magic5 sorozatával ismét új mércét állított fel a mobiltelefonok kijelzőjének iparágában.

2023. március 21. 18:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08