Tizenegy magyar cég a müncheni Electronica kiállításon

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 10. 13:16

Tizenegy magyar elektronikai cég mutatkozik be mintegy 100 négyzetméteren november 9-12. között Münchenben az Electronica 2010 kiállításon - közölte az ITD Hungary.

A magyar kiállítók a standokon "high tech" termékeket mutatnak be, köztük látható az árvizek és egyéb rendkívüli események feltérképezéséhez használatos, energiatakarékos robotrepülőgép, valamint az űrkutatási programban is használható vezérlő eszköz.

 Az ITD Hungary közölte: a magyar cégek bemutatkozási lehetőségének segítésével az ügynökség célja, hogy a sikeres iparág gyarapodjon, és a külföldi tőke bevonásával, illetve az export továbbfejlesztésével a vállalkozások hozzájáruljanak további munkahelyek megteremtéséhez.

 Az elektronikát az ITD Hungary kiemelt ágazatként kezeli, az elmúlt másfél évben számos szakmai programot szervezett a szektor számára, és részvételi lehetőséget biztosított rangos kiállításokon, köztük a dubai GITEX, a hannoveri CEBIT, vagy schenzeni China Hi-Tech Fair szakvásáron.

 Magyarországon az elektronikai ipar nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ágazat. A magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2010. augusztusban kiadott, az iparágat elemző állásfoglalása szerint Magyarországon az elektronikai ipar a legfontosabb GDP-termelő és exporttényező, az előbbiből 15 százalékkal, az utóbbiból 33 százalékkal részesült. A szektor közvetlenül több mint 92.000 embert foglalkoztat, közvetve pedig számos további munkahelyet teremt, valamint áttételesen támogatja a hazai kis- és közepes vállalkozásokat - közölte az ITD Hungary.
 

Kulcsszavak: tudomány ITD kiállítás

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38