A GVH engedélyezte, hogy GTS CE megvegye az Interware-t

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 10. 14:44

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem emelt kifogást az ellen, hogy a GTS Central European Holding B.V. (GTS CE) megvásárolta az IW Investor Group Zrt-től az Interware Internet Szolgáltató Zrt. (Interware) részvényeinek 100 százalékát, teljes irányítást szerezve a felett.

A GVH keddi közleménye szerint A GTS CE a közép-európai régióban aktív távközlési vállalat, integrált telekommunikációs szolgáltatásokat kínál, jellemzően alternatív szolgáltatóként. A GTS CE csoporton belül a magyar piacon aktív GTS-Datanet Távközlési Kft. (GTS) távközlési tevékenységet folytat: nagy és kiskereskedelmi hang-, adat- és internet-szolgáltatásokat nyújt, az Internet- és hang- szolgáltatások kivételével elsősorban üzleti ügyfeleknek, és emellett jelen van az adatközponti szolgáltatások piacán is. A Vienna Ingatlankezelő Kft. kizárólag a GTS számára történő ingatlan-bérbeadással foglalkozik, ám ezen társaság tevékenységét az összefonódás nem érinti.

 Az Interware Internet Szolgáltató Zrt. a hazai távközlési szolgáltatási (internet, béreltvonali, és hangszolgáltatási) piacokon és az adatközponti szolgáltatások piacán aktív.

 A GVH álláspontja szerint a távközlési szolgáltatási képességet nagymértékben meghatározza, hogy az egyes szolgáltatók milyen saját hálózattal rendelkeznek. A GTS és az Interware alapvetően alternatív piaci szereplőnek minősülnek, amelyek szolgáltatásaikat jelentős részben az inkumbens távközlési szolgáltatók hálózatához való hozzáférésre építve nyújtják (pl. szélessávú internet- és hangszolgáltatások). Ennek megfelelően az inkumbens távközlési szolgáltatókhoz és a saját előfizetőket elérő és gerinchálózattal rendelkező más szolgáltatókhoz (pl. mobilszolgáltatók és a nagyobb kábelszolgáltatók) képest kis piaci szereplőnek minősülnek.

 A GVH szerint ami az informatikai piac részének tekinthető adatközponti szolgáltatási piacot illeti, azon mind a GTS, mind az Interware jelen vannak. Mivel a folyamatosan bővülő piacon a fogyasztók igényeit - elsősorban kapacitás tekintetében – leginkább a közepes és nagyobb szereplők tudják kiszolgálni, e szolgáltatókra a folyamatos kapacitásbővítés jellemző. Az összefonódás elsődleges célja is az e piacon való jelenlét erősítése volt, kihasználva a méretgazdaságosságból származó előnyöket.

 Miután a felek együttes részesedése a távközlési és az adatközponti szolgáltatási piacok egyikén sem éri el a 20 százalékot, az összefonódással járó káros versenyhatásokat a GVH nem azonosított, így a tranzakciót engedélyezte.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

K&H: Kate ellenáll a hódolók ostromának

Egyre többen veszik igénybe Kate, a K&H személyes digitális asszisztensének segítségét. Bár vannak, akik bolondoznak Kate-tel, őt ez sem zavarja: kedvesen kitér az oda nem illő kérdések elől. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztens bevált, az ügyfelek megszerették, és Kate is minden nap tanul tőlük valamit.

2023. április 1. 16:20

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot adtak át Budapesten

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadták a Bosch innovációs ökoszisztémájának részét képező Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. Az új központ eszközei és szimulációs rendszerei egyedülállóak a hazai műszaki felsőoktatásban. Segítségükkel a hallgatók az elmélet mellett naprakész gyakorlati tudásra tehetnek szert, illeszkedve a hazai és nemzetközi iparági trendekhez, igényekhez. A Műegyetem kampuszán megvalósult fejlesztés – a BME KJK képzéseihez kapcsolódóan – évente 60-80 egyetemi hallgató mellett a kar oktatói számára is korszerű teret biztosít szakmai munkájuk támogatásához.

2023. április 1. 11:53

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08