Nevet váltva szélesebb pályára lép az Inforum

forrás Prim Online, 2010. november 10. 14:30

Új kezdeményezéseket és vezetői csapatot jelentett be közgyűlése után az Inforum, az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyéről és az e-befogadási kezdeményezéseiről közismert nonprofit szervezet.

Az Inforum a jövőben kiszélesíti tevékenységét, a az informatika területe mellett a szélesebb infokommunikáció és média területén is feladatokat tűzött ki magának. A jövőben komolyabb részt kíván vállalni a szélesebb konvergens iparágak önszabályozási, etikai munkájában, segítve a hazai internet káros hatásainak csökkentését. Az Inforum továbbviszi az e-befogadás területén szerzett kutatási tapasztalatait és újabb felméréseket tervez itthon és régiónkban is. A szervezet létrehozza azok szellemi közösségét, akik a jövőben az információs társadalom eszméjének védnökei lehetnek. A most felállítandó Védnöki Kuratórium azokat tömöríti, akik elkötelezettek a társadalmi haladás, az információs társadalom eszméjének, de nem kötődnek szoros szálakkal az informatika egyik ágához sem, tehát a tudományok, a művészet, a politika és a társadalom egyéb területének kimagasló képviselői. Az Inforum a Védnöki Kuratórium létrehozására és vezetésére dr. Tárkány Szücs Attilát, az Inforum korábbi elnökét kérte fel.

Az Inforum tevékenységének kiszélesítése okán nevet is váltott. A korábbi Informatikai Érdekegyeztető Fórum elnevezést az Információs Társadalmi Érdekegyeztető Fórum váltja fel.

Az Inforum megújította vezetését is. Elnökké választotta Lerch Attilát, a Microsoft üzletfejlesztési igazgatóját. Az Inforum elnökségében kapott helyet Pajna Sándor ügyvezető elnök, az eKözig Zrt elnöke, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság képviselője, illetve alelnökként Martos Balázs, az Internet Szolgáltatók Tanácsának elnöke, Mlinarics József, a Magyar Tartalomipari Szövetség ügyvezető elnöke, Bódi Gábor, a Puskás Tivadar Közalapítvány igazgatója, Fejes István, a Magyar Teleházak Szövetségének elnöke és Molnár Szilárd szociológus is. Az Inforum megerősítette Dombi Gábor főtitkár és dr. Mayer Erika Infomediátor megbízását is.

A szervezet átfogó céljai nem változtak: a digitális szakadék csökkentéséért, Magyarország információs társadalmának kiépüléséért, egy magasabb fokú e-kultúra megvalósítása mellett elkötelezett az Információs Társadalmi Érdekegyeztető Fórum. Tovább folytatja az e-befogadási programjait, amelyért 2008-ban az Európai Bizottság aranyéremmel tüntette ki az Inforumot.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39