Rendkívüli fizetésemelés a Google-nál

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 11. 10:11

Rendkívüli, 10 százalékos fizetésemelést és ezer dollár extra karácsonyi pénzt kap a Google Inc. valamennyi munkatársa.

Szerdai sajtójelentések szerint erről Eric Schmidt, az amerikai informatikai óriáscég vezetője tájékoztatta a dolgozókat. A kiszivárgott e-mail alapján a vezérigazgató egy belső felmérésre hivatkozott, amely szerint a munkatársaknak fontosabb a fizetés, mint a fizetésen kívüli juttatások.

Becslések szerint a 23 ezer dolgozónak jövő januártól járó rendkívüli emelés 1 milliárd dolláros teher a Google-nak, az intézkedés pedig valószínűleg a munkaerő megtartását célozza.

Az utóbbi időben több vezető munkatárs elhagyta a céget, Lars Rasmussen, a Google Maps térképszolgáltatás egyik fejlesztője például átment a Facebookhoz.

Az e-mailben Schmidt megjegyezte: "szerintem nálunk dolgoznak a világ legjobb munkavállalói". A vezérigazgatói körlevélről szóló hírekre a cég rövid közleményben reagált, amelyben hangsúlyozta, hogy "a versenyképes fizetés fontos a vállalkozás jövőjének
szempontjából".

Az amerikai technológiai vállalatoknál egyébként bevett gyakorlat, hogy részvényekkel vagy eredményfüggő prémiummal egészítik ki a munkatársak fizetését, a Google részvényének drágulásával így számos alkalmazottból lett már milliomos. A cég sok egyéb szolgáltatást is nyújt a dolgozóknak, ingyen fodrásztól konditerem-bérletig, aminek révén a Google számos felmérés szerint az egyik legvonzóbb munkaadó a világon, a különleges juttatásokat azonban némileg visszafogták az utóbbi időben.

Szerdai hírek szerint a Google mellett egy másik óriáscég, a Siemens is rendkívüli jutalmat oszt. A német konszern közel 400 ezer dolgozója együtt összesen 310 millió eurót kap, és Németországban már februártól emelik a béreket, 2,7 százalékkal, az eredetileg tervezett áprilisi időpont helyett. A Siemens ezzel azt honorálja, hogy a dolgozók helytálltak a válságban is.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

Dr. Hasznics Milán lett a Qualysoft Csoport globális vezérigazgatója

Dr. Hasznics Milán igazgatósági tag tölti be 2023 januárjától az IT-tanácsadó és szolgáltató Qualysoft Csoport globális vezérigazgatói posztját. A kinevezés a szakember 2022-es magyarországi vezérigazgatói előléptetését követi. A magyarországi feladatkör mellett a cégcsoport német, osztrák, román, szerb és svájci tagvállalataiért is felelős.

2023. január 31. 15:29

Hiszi vagy sem, bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti. Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetője elmondta, egy négymillió forint értékű olajkútrészből akkora bevételre lehet szert tenni havonta, mintha egy 40 milliós ingatlant adnánk bérbe. Mivel az utalások dollárban érkeznek, a pénzromlástól sem kell tartani, az értékesítő cég ráadásul visszavásárlási garanciát is kínál a befektetőknek.

2023. január 31. 11:20

A BorsodChem aktívan támogatja a digitális átállást

A Wanhua Cégcsoporton belül elsőként váltott a legmodernebb SAP S/4HANA vállalatirányítási rendszerre a BorsodChem Zrt. Európában. A kazincbarcikai székhelyű vállalat, amely Európa egyik piacvezető műanyag alapanyag és szervetlen vegyianyag gyártója, és az SAP 2022 elején közös projektbe kezdett. Ennek keretében a társaság régi R3-as vállalatirányítási rendszerét a legújabb, mesterséges intelligenciával is támogatott verzióra cseréli. A vállalatirányítási rendszer korszerűsítését azért sem érdemes halogatni, mert a korábbi SAP Business Suite 7 csomag hivatalos, globális támogatását csak 2027. év végéig vállalja az SAP.

2023. január 31. 09:57

Hogyan érdemes optimalizálni az agrárvállalatok energiafelhasználását?

Nemcsak a takarmányra igaz, hogy az a legolcsóbb, amit mi magunk termelünk meg, ugyanez érvényes a villamos energia előállítására is. A napelem-beruházás az agrárszektorban rövid távon megtérül, főként hogy a jövőben pályázati forrásokkal is lehet majd számolni, amelyekre már most érdemes felkészülni. 

2023. január 30. 19:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46