Rendkívüli fizetésemelés a Google-nál

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 11. 10:11

Rendkívüli, 10 százalékos fizetésemelést és ezer dollár extra karácsonyi pénzt kap a Google Inc. valamennyi munkatársa.

Szerdai sajtójelentések szerint erről Eric Schmidt, az amerikai informatikai óriáscég vezetője tájékoztatta a dolgozókat. A kiszivárgott e-mail alapján a vezérigazgató egy belső felmérésre hivatkozott, amely szerint a munkatársaknak fontosabb a fizetés, mint a fizetésen kívüli juttatások.

Becslések szerint a 23 ezer dolgozónak jövő januártól járó rendkívüli emelés 1 milliárd dolláros teher a Google-nak, az intézkedés pedig valószínűleg a munkaerő megtartását célozza.

Az utóbbi időben több vezető munkatárs elhagyta a céget, Lars Rasmussen, a Google Maps térképszolgáltatás egyik fejlesztője például átment a Facebookhoz.

Az e-mailben Schmidt megjegyezte: "szerintem nálunk dolgoznak a világ legjobb munkavállalói". A vezérigazgatói körlevélről szóló hírekre a cég rövid közleményben reagált, amelyben hangsúlyozta, hogy "a versenyképes fizetés fontos a vállalkozás jövőjének
szempontjából".

Az amerikai technológiai vállalatoknál egyébként bevett gyakorlat, hogy részvényekkel vagy eredményfüggő prémiummal egészítik ki a munkatársak fizetését, a Google részvényének drágulásával így számos alkalmazottból lett már milliomos. A cég sok egyéb szolgáltatást is nyújt a dolgozóknak, ingyen fodrásztól konditerem-bérletig, aminek révén a Google számos felmérés szerint az egyik legvonzóbb munkaadó a világon, a különleges juttatásokat azonban némileg visszafogták az utóbbi időben.

Szerdai hírek szerint a Google mellett egy másik óriáscég, a Siemens is rendkívüli jutalmat oszt. A német konszern közel 400 ezer dolgozója együtt összesen 310 millió eurót kap, és Németországban már februártól emelik a béreket, 2,7 százalékkal, az eredetileg tervezett áprilisi időpont helyett. A Siemens ezzel azt honorálja, hogy a dolgozók helytálltak a válságban is.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

2023. március 24. 11:15

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48