Már használható a magyar eBay

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 12. 06:46

A világ legsikeresebb online aukciós oldala már nem csak tesztverzióban, hanem közel végleges formában elérhető magyar viszonyokra átültetve, forintosított árakkal.

Az eBay az eredeti amerikai változat után sorra kezdte megjelentetni a nemzeti verziókat, melyek szinte kivétel nélkül sikeresnek bizonyultak. Ezt a sort folytatja most kis hazánkkal a nemzetközi óriásvállalat, és a korábban még használhatatlan, ám már megtekinthető eBay.hu most már éles üzem közben is használható. A lényeg természetesen elsősorban a magyar nyelvű kezelőfelület, és az árak helyi fizetőeszközben, vagyis értelemszerűen forintban történő feltüntetése. Előbbi az angol nyelvvel nehezebben megbirkózó felhasználók számára lehet vonzó, utóbbi pedig a jobb eligazodást segíti a különféle nemzetközi valuták sokasága között. Azonban ennél többről is van szó az eBay.hu megindításakor. A cég a helyi viszonyoknak, vásárlási szokásoknak megfelelően próbálja kialakítani ajánlatait, a külföldi termékek leírását ugyan nem magyarítják automatikusan, ám mindenütt szerepel a „Fordítási segítség kérése a Google Fordítótól” gomb.

Az eBay számára nem csak maga az aukciós díj, hanem a fizetés módja is igen lényeges. A PayPal rengeteg pénzt hoz, így hazánkban is ezt a helyi szinten egyelőre még nem igazán meghonosodott fizetési rendszert erőltetik. A jövő nagy kérdése, hogy beválik-e, az eddigi tapasztalatok vegyesek, Nagy Britanniában elsöprő siker a rendszer, míg Németországban gyakorlatilag megbukott. Tény, hogy az eladóktól a PayPal megkéri segítségének árát, és az aukciós díj, valamint a fizetési rendszer együttes költsége akár 15 százalék körüli veszteséget is okozhat az eladó számára. Míg a rendszer előnyeire magyarul hívják fel a vásárlók figyelmét, miszerint „A  PayPal megvédi Önt a nem engedélyezett kifizetésekkel szemben. A PayPal nem számít fel díjat az azonos pénznemben bonyolított tranzakciók esetén.”, maga a fizetési rendszer egyelőre még nem tanult meg magyarul, ami rövidtávon némi zavart okozhat.

További információk a PayPal rendszerről itt találhatók.

Kulcsszavak: eBay

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vodafone: folytatódnak a fejlesztések a következő hónapokban

A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország jogi összeolvadása 2020. április 1-jén megtörtént, ezzel a két cég egy jogi entitássá vált. Bár a pozitív változásokat hamarosan már kezdhetik érzékelni az ügyfelek, vannak még további teendők, amíg a UPC korábbi technikai rendszerei teljesen integrálódnak a Vodafone rendszerébe, amiket átmeneti időre részben még a korábbi tulajdonos infrastruktúrája szolgál ki. A Vodafone az integráció felgyorsítása révén a lehető legrövidebb időn belül ki kívánja váltani a jelenlegi működést, és a szolgáltatásokat a lehető leghamarabb a Vodafone saját hálózatára irányítja át.

2020. július 1. 14:35

Túl a kétmilliomodik gigabites végponton a Telekom hálózata

Ügyfelei igényeinek jobb kiszolgálása érdekében a Magyar Telekom évek óta hatalmas erőforrásokat fordít vezetékes hálózatának fejlesztésére. Ennek köszönhetően mára átlépte a kétmilliót a gigabites elérések száma a hálózatán. Ez azt jelenti, hogy a Telekom a hazai otthonok és vállalkozások 40%-ának már gigabites szolgáltatást tud kínálni. A gigabites társadalom létrehozása iránti elkötelezettséget mutatja, hogy a szolgáltató kifejezetten nagy figyelmet fordít a kisebb települések lefedésére is: máig mintegy 710 ötezer fő alatti településre vezette be a gigabites hálózatot – és ezek közül nagyjából 340 község lakossága még az ezer főt sem éri el.

2020. május 19. 16:58

Kedvezményekkel és ingyenes időszakkal segíti a Telenor a vállalkozások visszatérését

Korlátlan böngészés és e-mailezés otthon vagy az irodában, hasznos Office 365 funkciók, F-Secure IT-biztonsági megoldások a Telenor legújabb Otthonline csomagjában. A rugalmasan alakítható, mikrovállalkozástól nagyvállalati méretig alkalmazható ajánlatnak köszönhetően akár már kisebb beruházás mellett is profi online vállalati környezet alakítható ki, amit számos induló-kedvezménnyel tesz még vonzóbbá a mobilszolgáltató.

2020. május 18. 14:33

Magyarország az internetvilág legjobbjai között

Magyarország a világ tíz leggyorsabb internethálózattal rendelkező országa közé került 2019-ben – a Datareportal.com elemzése szerint. A világviszonylatban is kiemelkedő hazai sávszélességnek rekordszintű adatforgalomban kell helytállnia a jelenlegi járványügyi helyzetben. A távmunkára és az online oktatásra való átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül – mutatnak rá a Panda Security szakértői. A kibervédelmi cég éppen ezért már meglévő felhasználóin felül 3 hónapra az új belépők, valamint diákok és tanárok számára is díjmentesen biztosítja szolgáltatásait az online támadásokkal szemben.

2020. április 15. 10:31

Kedvezményeket és egyéb intézkedéseket vezetnek be a BIX-ben

A koronavírus helyzet okozta internetes adatforgalom növekedésre tekintettel több kedvezményt is bevezet az internetszolgáltatók számára a BIX, a magyarországi internetszolgáltatók forgalomkicserélő központja.

2020. március 24. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás