USB 3.0 vs 2.0

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 14. 08:04

Két gyártó két terméke áll szemben egymással. A Verbatim külső tárolói az USB 3.0 révén sebességelőnyre tettek szert a Hitachi XL kedvezőbb árú modelljeivel való összehasonlításban. Megéri a sebesség vagy inkább a kedvezőbb ár?

A Verbatim újdonsága a lassú USB 2.0-án küszködőknek nyújt felüdülést. Az akár tízszer nagyobb adatátviteli sebességet is kínáló USB 3.0-ás port szerencsére kompatibilis elődjével. Így az eszköz megvásárlása nem jelenti azt, hogy kitiltjuk magunkat a PC-s világ 98 százalékáról, ahol még csak 2.0-nál járnak. Ha nincs a gépünkben ilyen gyorsabb port, akkor egy kiegészítő kártyával egyszerre kettővel is bővülhetünk, mindent érdemes megtennünk a gyorsabb kapcsolat érdekében. A Verbatim 1 és 2 TB kapacitású tárolói mellé csomagolva a Nero BackItUp and Burn Essentials szoftverét is megtaláljuk, amely segít a laptop vagy az asztali gép fontos fájljairól és mappáiról biztonsági másolatot készíteni. A hatalmas adattömeg csak úgy átsuhan a külső merevlemezre, akár kézzel, akár automatikusan indítjuk a másolatkészítést. A Verbatim Green Button nevű energiatakarékossági szoftverével aludni küldhetjük a merevlemezünket, ezáltal energiát spórolva és a merevlemezt is kímélve egyben. A készenléti üzemmód a használat befejezését követő 10 és 120 perc között 10 perces lépésekben állítható be. A Verbatim két éves korlátozott garanciát nyújt a termékéhez.

A Hitachinál az XL a robosztus tárolókapacitásra utal, az 1 és 2 TB tiszteletet parancsol, bár tudok olyat, akinek ez is kevéske. A Hitachi kedvezőbb árú a Verbatim fenti két modelljénél, az árkülönbözet az USB 2.0 miatt (is) van. A tetszetős külső - az ár mellett - szintén a Hitachi mellett szól, a finom textil hatású borítás és a gömbölyded formavilág egyedivé teszi a meghajtót. A Hitachi a biztonsági másolatok készítéséhez saját szoftverét, a Hitachi Local Backup-ot adja a termékéhez, de ha ez nem áll kézre, akkor bármi mást, mondjuk ez előbbi Nero-t is használhatjuk. Szerencsére a garancia időtartama hasonló a Verbatim-hez, szintén két év, így a döntésünket csak egyetlen tényező kell, hogy befolyásolja: megfizetjük-e a gyorsaságért kért felárat.

 

Kulcsszavak: szabvány USB

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonként és tabletként is használható a Mate Xs

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a vállalat legújabb összehajtható okoskészülékét, a Mate Xs-t. A gyártó a legfejlettebb technológiákkal szerelte fel az egyszerre okostelefonként és tabletként is használható, 8”-es FullView kijelzővel érkező eszközt, amelynek hajlékonyságáért folyékony fémből készített zsanérok és több mint száz finom alkatrész felel. A Mate Xs a Huawei legújabb 5G-képes chipjére épül, ezáltal az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-okostelefon lesz a kategóriájában, míg fotózás élményét négy kamera és számos egyéb innováció támogatja.

2020. február 24. 19:30

Ultraszéles gaming képernyő az AOC-tól

A képernyő-specialista AOC piacra dobja a 88,98 cm (35 hüvelyk) képátlójú AOC AGON AG353UCG modellt, amely a követező generációs AGON 3 sorozat tagja és a széles körben elismert AG352UCG6 ultraszéles monitor továbbfejlesztett változata. 

2020. február 24. 15:01

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás