Az Intel a tervezettnél 14 százalékkal több osztalékot fizet

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 15. 12:28

Az amerikai Intel Corp. a tervezettnél 14 százalékkal nagyobb osztalékot fizet részvényei után a harmadik negyedévben - közölte a vállalat pénteken kiadott közleményében. A társaság elnök-vezérigazgatója a tájékoztatóban kijelentette, a vállalat történetének legsikeresebb éve lehet az idei.

A harmadik negyedévben részvényenként a korábban bejelentettnél 2,25 centtel több, 18 cent osztalékot fizethet a kaliforniai óriás, ami 128 millió dollár többletköltséget jelent a vállalatnak. Az idei évben eddig 2,6 milliárd dollárt fizetett ki osztalékként az Intel.

A társaság hamarosan véglegesítheti a számítógép-biztonsági vállalat, a McAfee Inc. 7,68 milliárd dollár értékű felvásárlását is. Az Intel készpénztartalékainak és rövid távú befektetéseinek értéke jelenleg eléri a 15 milliárd dollárt.

A mikroprocesszor-gyártásban világelső amerikai társaság október közepén megjelent gyorsjelentése szerint a  vállalat harmadik negyedévi bevétele 11,1 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi 9,4 milliárd után. Ugyanebben az időszakban az adózott nyereség 59 százalékkal 2,96 milliárd dollárra, részvényenként 52 centre nőtt a tavalyi 1,86 milliárdról, részvényenként 33 centről.

Kulcsszavak: +mérleg Intel

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digital Health Summit: Elkerülhetetlen a digitalizáció a jövő gyógyszeripara számára

A gyógyszeripar digitális transzformációja vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma az automatizáció és az ipar 4.0 témakörében. A szektorban ugyanis átlagon felüliek az üzleti lehetőségek, emellett pedig az egyik leginnovatívabb szegmensek közé tartozik, miközben képes erre a megfelelő mennyiségű tőkét allokálni. 

2021. szeptember 16. 12:45

Újabb felhős ERP érhető el a magyar cégekre szabva

Minden magyar vállalat előtt megnyílt a lehetőség, hogy erőfeszítések nélkül, mindig a legfrissebb, legmodernebb felhő alapú ERP rendszert használhassák miután a Deloitte elérhetővé tette a NetSuite ERP rendszer magyar „verzióját”.

2021. szeptember 15. 12:40

Startol az Év Gyára verseny

A GyártásTrend évente megrendezésre kerülő versenye ismét elindul, hogy megtaláljuk az Év Gyárát. 2021-ben az előző évben kialakított kategóriarendszerben pályázhatnak a vállalatok, megmérettetve magukat a legjobbak között.

2021. szeptember 15. 09:57

Profession.hu: Egy év alatt a négyszeresére nőtt a diákokat toborzó álláshirdetések száma a portálon

Egy év alatt a négyszeresére nőtt a diákokat toborzó álláshirdetések száma Magyarország piacvezető állásportálján, amivel párhuzamosan a jelentkezések is látványosan gyarapodtak. A fiatal munkavállalók által leginkább előnyben részesített kategóriák az elmúlt 3 év során megváltoztak. A diákmunka szempontjából a leginkább frekventált nyári időszak lezárultával a Profession.hu felmérést készített saját adatbázisa alapján.

2021. szeptember 14. 15:55

DORA rendet tesz a pénzügyi kibertérben

Egyre több pénzügyi intézmény kerül kiberbűnözők célkeresztjébe. Ha a támadásuk sikeres, annak súlyos következményei lehetnek, hiszen nagy mennyiségű érzékeny pénzügyi és személyes adathoz férhetnek hozzá. Az Európai Bizottság a kibertámadások elleni védekezés összehangolása érdekében egyéges törvényi szabályozást készít elő. 

2021. szeptember 14. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58