Vírusirtó Macintoshra?

Megjelent az ESET Cybersecurity for Mac

forrás Prim Online, 2010. november 15. 17:43

Több más gyártó után az ESET is bemutatta a Macintoshok védelmére szánt programcsomagját, egy olyan terméket, ami még biztonságosabbá teszi az egyébként kevésbé támadott alternatív operációs rendszereket.

Az ESET Cybersecurity teljes körű védelmet kínál a Mac felhasználók számára az internetes kártevőkkel szemben. A szoftver nem csupán a Macintoshokra írt vírusokat állítja meg, de a Windows és Linux platformra készült kártevőket is, így megakadályozza, hogy a Mac felhasználók tudtukon kívül továbbítsák ezeket.

A biztonsági programcsomag ugyanazt a heurisztikus ThreatSense technológiát kínálja, mint a windowsos ESET NOD32 Antivirus, így intelligens algoritmusok segítségével felismeri a legújabb kártevőket is, és alacsony erőforrásigényének köszönhetően nem lassítja le a számítógépeket.

„A Mac-es operációs rendszereket töredék annyi kártevő támadja, mint a windowsos gépeket, ez tény. Az adatok védelme azonban minden platformon fontos, hiszen a gépeken rajta vannak személyes dokumentumaink, fotóink és üzleti levelezésünk” - emeli ki Kiss Zoltán Gergő, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. szakértője.

Az ESET Cybersecurity blokkolja az internetről érkező kártevőket és a fertőzött cserélhető adathordozókat. A felhasználók személyre szabhatják a kézzel indított víruskeresés mélységét, beállíthatják a víruskeresés idejét, valamint az átvizsgálni kívánt archívum méretét.

Az otthoni felhasználóknak szánt programcsomag 32 vagy 64 bites Intel® processzort igényel, és a Mac OS X 10.5.x (Leopard), valamint a Mac OS X 10.6.x (Snow Leopard) rendszereket támogatja. Az üzleti felhasználásra szánt változat ESET NOD32 Antivirus Business Editon for Mac OS X néven kerül forgalomba, és tartalmazza a központi menedzsment funkciókat is, melyek segítségével egyetlen konzolon keresztül, távolról konfigurálható az OS X és a Windows alapú gépek védelme a vállalati hálózaton belül. Bővebb információ az otthoni felhasználóknak szánt termékről az alábbi linken érhető el: https://www.eset.hu/otthoni/cybersecurity

A vállalati felhasználóknak szánt termékekkel kapcsolatban az info@sicontact.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A szoftverek próbaváltozata letölthető az ESET magyarországi honlapjáról: http://www.eset.hu/letoltes

Kulcsszavak: Mac security NOD32 Eset

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2023. szeptember 28. 18:34

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38