Vírusirtó Macintoshra?

Megjelent az ESET Cybersecurity for Mac

forrás Prim Online, 2010. november 15. 17:43

Több más gyártó után az ESET is bemutatta a Macintoshok védelmére szánt programcsomagját, egy olyan terméket, ami még biztonságosabbá teszi az egyébként kevésbé támadott alternatív operációs rendszereket.

Az ESET Cybersecurity teljes körű védelmet kínál a Mac felhasználók számára az internetes kártevőkkel szemben. A szoftver nem csupán a Macintoshokra írt vírusokat állítja meg, de a Windows és Linux platformra készült kártevőket is, így megakadályozza, hogy a Mac felhasználók tudtukon kívül továbbítsák ezeket.

A biztonsági programcsomag ugyanazt a heurisztikus ThreatSense technológiát kínálja, mint a windowsos ESET NOD32 Antivirus, így intelligens algoritmusok segítségével felismeri a legújabb kártevőket is, és alacsony erőforrásigényének köszönhetően nem lassítja le a számítógépeket.

„A Mac-es operációs rendszereket töredék annyi kártevő támadja, mint a windowsos gépeket, ez tény. Az adatok védelme azonban minden platformon fontos, hiszen a gépeken rajta vannak személyes dokumentumaink, fotóink és üzleti levelezésünk” - emeli ki Kiss Zoltán Gergő, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. szakértője.

Az ESET Cybersecurity blokkolja az internetről érkező kártevőket és a fertőzött cserélhető adathordozókat. A felhasználók személyre szabhatják a kézzel indított víruskeresés mélységét, beállíthatják a víruskeresés idejét, valamint az átvizsgálni kívánt archívum méretét.

Az otthoni felhasználóknak szánt programcsomag 32 vagy 64 bites Intel® processzort igényel, és a Mac OS X 10.5.x (Leopard), valamint a Mac OS X 10.6.x (Snow Leopard) rendszereket támogatja. Az üzleti felhasználásra szánt változat ESET NOD32 Antivirus Business Editon for Mac OS X néven kerül forgalomba, és tartalmazza a központi menedzsment funkciókat is, melyek segítségével egyetlen konzolon keresztül, távolról konfigurálható az OS X és a Windows alapú gépek védelme a vállalati hálózaton belül. Bővebb információ az otthoni felhasználóknak szánt termékről az alábbi linken érhető el: https://www.eset.hu/otthoni/cybersecurity

A vállalati felhasználóknak szánt termékekkel kapcsolatban az info@sicontact.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A szoftverek próbaváltozata letölthető az ESET magyarországi honlapjáról: http://www.eset.hu/letoltes

Kulcsszavak: Mac security NOD32 Eset

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Napjaink memóriakártyái

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

2019. október 17. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás