Bookline: 4,3 százalékkal nőtt a forgalom az I-III. negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 17. 12:17

A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt. (Bookline) az év első kilenc hónapjában 2,54 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, amely 4,3 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Bookline I-III. negyedévi jelentésében a BÉT honlapján.

A 95 százalékban a Közép Európai Média és Kiadó Zrt., 5 százalékban pedig egyéb intézményi és magánbefektetők tulajdonában lévő Bookline könyv és egyéb termékek kis- és nagykereskedelmi forgalmából származó árbevétele több mint 2,3 milliárd forint volt. Ezen belül továbbra is a könyv kiskereskedelem árbevétele képviselte a legnagyobb arányt. Az egyéb termékek forgalma az első három negyedév során meghaladta a 12 százalékot, míg a nagykereskedelmi forgalom aránya 15 százalék körül alakult.

A Bookline belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele 2.336 millió forint, míg az exportértékesítésből szerzett nettó árbevétele 204 millió forint. Az összes nettó árbevételen belül a belföldi bevétel 3 százalékkal, az export értékesítés volumene 23,1
százalékkal emelkedett.

Az értékesítésből származó bevételek között több mint 53,9 millió forintot tesznek ki a vásárlók által fizetett szállítási díjak, a hirdetési bevételek közel 77,3 millió forintot. Az
értékesítéshez közvetlenül kapcsolódó költségek közül a szállítási költségek közel 97 millió forintot, míg a csomagolási költségek összege több mint 19,3 millió forint volt.

Az anyagjellegű ráfordítások 2.220 millió forintot tettek ki, és közel 32 millió forinttal, 1,5 százalékkal haladták meg az egy évvel ezelőtti értéket. Az eladott áruk beszerzési értéke, valamint csomagolási és szállítási költségek nélkül számított anyagjellegű
ráfordítások értéke 400 millió forint volt, 15,5 százalékkal több a 2009-es első három negyedévinél.

A forgalom növekedése a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt elmaradt a tervezettől, illetve a korábbi évek növekedési ütemétől. A társaság az első három negyedév során 23,1 millió forint EBITDA-t - kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt - ért el, szemben a tavalyi első három negyedévi 70,4 millió forintos EBITDA veszteséggel. A cég az időszakot 84,2 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta. Ez 94 millió forinttal kevesebb, mint az előző év azonos időszakának 178 millió forintos mérleg szerinti vesztesége.

A Bookline mérlegfőösszege 2010. szeptember 30-án 1.991 millió forint volt, 58 millió forinttal, 3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A társaság saját tőkéje 1,181 milliárd forint volt 2010 első három negyedévében, ami 7,8 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakának saját tőkéjével. A 491,25 millió forintos jegyzett tőke nem változott.

A Bookline papírjaival a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában kereskednek, a papírra utoljára 2010. november 12-én kötöttek üzletet, záróára 509 forint volt. A Bookline egy éves maximumértéke 739, egy éves minimuma 401 forint.

Kulcsszavak: +mérleg Bookline.hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digital Health Summit: Elkerülhetetlen a digitalizáció a jövő gyógyszeripara számára

A gyógyszeripar digitális transzformációja vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma az automatizáció és az ipar 4.0 témakörében. A szektorban ugyanis átlagon felüliek az üzleti lehetőségek, emellett pedig az egyik leginnovatívabb szegmensek közé tartozik, miközben képes erre a megfelelő mennyiségű tőkét allokálni. 

2021. szeptember 16. 12:45

Újabb felhős ERP érhető el a magyar cégekre szabva

Minden magyar vállalat előtt megnyílt a lehetőség, hogy erőfeszítések nélkül, mindig a legfrissebb, legmodernebb felhő alapú ERP rendszert használhassák miután a Deloitte elérhetővé tette a NetSuite ERP rendszer magyar „verzióját”.

2021. szeptember 15. 12:40

Startol az Év Gyára verseny

A GyártásTrend évente megrendezésre kerülő versenye ismét elindul, hogy megtaláljuk az Év Gyárát. 2021-ben az előző évben kialakított kategóriarendszerben pályázhatnak a vállalatok, megmérettetve magukat a legjobbak között.

2021. szeptember 15. 09:57

Profession.hu: Egy év alatt a négyszeresére nőtt a diákokat toborzó álláshirdetések száma a portálon

Egy év alatt a négyszeresére nőtt a diákokat toborzó álláshirdetések száma Magyarország piacvezető állásportálján, amivel párhuzamosan a jelentkezések is látványosan gyarapodtak. A fiatal munkavállalók által leginkább előnyben részesített kategóriák az elmúlt 3 év során megváltoztak. A diákmunka szempontjából a leginkább frekventált nyári időszak lezárultával a Profession.hu felmérést készített saját adatbázisa alapján.

2021. szeptember 14. 15:55

DORA rendet tesz a pénzügyi kibertérben

Egyre több pénzügyi intézmény kerül kiberbűnözők célkeresztjébe. Ha a támadásuk sikeres, annak súlyos következményei lehetnek, hiszen nagy mennyiségű érzékeny pénzügyi és személyes adathoz férhetnek hozzá. Az Európai Bizottság a kibertámadások elleni védekezés összehangolása érdekében egyéges törvényi szabályozást készít elő. 

2021. szeptember 14. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58