Bookline: 4,3 százalékkal nőtt a forgalom az I-III. negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 17. 12:17

A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt. (Bookline) az év első kilenc hónapjában 2,54 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, amely 4,3 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Bookline I-III. negyedévi jelentésében a BÉT honlapján.

A 95 százalékban a Közép Európai Média és Kiadó Zrt., 5 százalékban pedig egyéb intézményi és magánbefektetők tulajdonában lévő Bookline könyv és egyéb termékek kis- és nagykereskedelmi forgalmából származó árbevétele több mint 2,3 milliárd forint volt. Ezen belül továbbra is a könyv kiskereskedelem árbevétele képviselte a legnagyobb arányt. Az egyéb termékek forgalma az első három negyedév során meghaladta a 12 százalékot, míg a nagykereskedelmi forgalom aránya 15 százalék körül alakult.

A Bookline belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele 2.336 millió forint, míg az exportértékesítésből szerzett nettó árbevétele 204 millió forint. Az összes nettó árbevételen belül a belföldi bevétel 3 százalékkal, az export értékesítés volumene 23,1
százalékkal emelkedett.

Az értékesítésből származó bevételek között több mint 53,9 millió forintot tesznek ki a vásárlók által fizetett szállítási díjak, a hirdetési bevételek közel 77,3 millió forintot. Az
értékesítéshez közvetlenül kapcsolódó költségek közül a szállítási költségek közel 97 millió forintot, míg a csomagolási költségek összege több mint 19,3 millió forint volt.

Az anyagjellegű ráfordítások 2.220 millió forintot tettek ki, és közel 32 millió forinttal, 1,5 százalékkal haladták meg az egy évvel ezelőtti értéket. Az eladott áruk beszerzési értéke, valamint csomagolási és szállítási költségek nélkül számított anyagjellegű
ráfordítások értéke 400 millió forint volt, 15,5 százalékkal több a 2009-es első három negyedévinél.

A forgalom növekedése a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt elmaradt a tervezettől, illetve a korábbi évek növekedési ütemétől. A társaság az első három negyedév során 23,1 millió forint EBITDA-t - kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt - ért el, szemben a tavalyi első három negyedévi 70,4 millió forintos EBITDA veszteséggel. A cég az időszakot 84,2 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta. Ez 94 millió forinttal kevesebb, mint az előző év azonos időszakának 178 millió forintos mérleg szerinti vesztesége.

A Bookline mérlegfőösszege 2010. szeptember 30-án 1.991 millió forint volt, 58 millió forinttal, 3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A társaság saját tőkéje 1,181 milliárd forint volt 2010 első három negyedévében, ami 7,8 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakának saját tőkéjével. A 491,25 millió forintos jegyzett tőke nem változott.

A Bookline papírjaival a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában kereskednek, a papírra utoljára 2010. november 12-én kötöttek üzletet, záróára 509 forint volt. A Bookline egy éves maximumértéke 739, egy éves minimuma 401 forint.

Kulcsszavak: +mérleg Bookline.hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39