Microsoft Lync: az üzleti kommunikáció új korszaka

forrás Prim Online, 2010. november 18. 17:37

Mától elérhető a Microsoft Lync (korábban Office Communications Server), az üzleti kommunikáció új korszakának hírnöke.  A Lync ingyenes próbaverziója a http://www.microsoft.com/lync címről tölthető le ingyenesen, a cégek és vállalkozások pedig december 1-től meg is vásárolhatják a szoftvert.

A Lync minden kapcsolatfelvételt virtuális találkozóvá varázsol, hiszen szabadon igénybe vehető a video- és audiokonferencia, az alkalmazás- és asztalmegosztás, az azonnali üzenetküldés és a telefonálás lehetősége is. A Lync együttműködik számos népszerű alkalmazással, például a Microsoft Office, a SharePoint és az Exchange programokkal. Az átálláskor jellemző buktatók nagy része elkerülhető, hiszen a felhasználók már jól ismerik ezeket a Microsoft termékeket. A rendszergazdáknak jó hír a központi, biztonságos felügyeleti infrastruktúra, az átállást elősegítő új funkciók megjelenése, valamint a meglévő rendszerekkel való teljes kompatibilitás.  Ezek a szolgáltatások csökkentik az üzemben tartási költségeket, garantálják a zökkenőmentes átállást, miközben több választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot nyújtanak.

„A Lync a vállalati kommunikáció egységesítésére való törekvésünket testesíti meg. Szeretnénk az üzleti kommunikációt személyesebbé tenni az olyan funkciók, mint a HD minőségű videokonferencia vagy a közösségi státuszüzenetek és bejegyzések segítségével” – szögezte le Gurdeep Singh Pall, a Microsoft Office Lync and Speech csoportjának alelnöke. „Az informatikai részlegek az infrastruktúra fejlesztése során dönthetnek úgy, hogy PBX rendszereiket kiegészítik a Lync szoftverrel, de a régi rendszerük teljes lecserélése mellett is letehetik a voksukat, pénzt és időt takarítva meg ezzel.”

 „Nem akarunk többé egyetlen specifikus kommunikációs eszköztől függeni, mint amilyen például az e-mail” – mondta Michiko Noborisaka, a Nikon információs rendszerek tervezésével foglalkozó üzletágának vezetője. „Olyan kommunikációs megoldásra van szükségünk, amely nem szorítja munkatársainkat fölösleges korlátok közé – meg kell adni számukra a lehetőséget, hogy mindig azt a csatornát választhassák, amely az adott szituációhoz a legjobban passzol.”

Jelenleg több mint 70 Lync-hez optimalizált hardvertermék érhető el, amelyek között megtalálhatók IP-telefonok, headsetek, webkamerák és kihangosítók. Emellett több mint 30 partner fejleszt jelenleg is különféle típusú és méretű szervezeteknek szánt alkalmazásokat a Lync platformra. A várható szoftvermegoldások között kommunikációs központok, hívásrögzítők, könyvelési és teljesítményfigyelési eszközök, valamint a kommunikációt az üzleti folyamatokba integráló új alkalmazások szerepelnek.

A Microsoft Lync 2010 és a Microsoft Lync Server hazánkban 2010. december 1-jén válik elérhetővé. A Microsoft Lync Online  2011-től az Office 365 része lesz, a hangkommunikációs funkciók szintén ettől az évtől várhatók. A Lync Online olyan funkciókat kínál majd, mint az azonnali üzenetküldés, a távjelenlét, az audio- és videokonferencia, valamint a számítógépek közötti hanghívás.

A Microsoft Lync új termékcsalád-márka a korábbi Microsoft Communications Server, Microsoft Communications Online és Microsoft Communicator termékeket váltja fel és ötvözi, a Microsoft Lync Web App és a Microsoft Lync Online megoldásokkal kiegészülve.

További információk a Lync kínálta lehetőségekről itt találhatók: www.microsoft.com/lync

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39