Microsoft Lync: az üzleti kommunikáció új korszaka

forrás Prim Online, 2010. november 18. 17:37

Mától elérhető a Microsoft Lync (korábban Office Communications Server), az üzleti kommunikáció új korszakának hírnöke.  A Lync ingyenes próbaverziója a http://www.microsoft.com/lync címről tölthető le ingyenesen, a cégek és vállalkozások pedig december 1-től meg is vásárolhatják a szoftvert.

A Lync minden kapcsolatfelvételt virtuális találkozóvá varázsol, hiszen szabadon igénybe vehető a video- és audiokonferencia, az alkalmazás- és asztalmegosztás, az azonnali üzenetküldés és a telefonálás lehetősége is. A Lync együttműködik számos népszerű alkalmazással, például a Microsoft Office, a SharePoint és az Exchange programokkal. Az átálláskor jellemző buktatók nagy része elkerülhető, hiszen a felhasználók már jól ismerik ezeket a Microsoft termékeket. A rendszergazdáknak jó hír a központi, biztonságos felügyeleti infrastruktúra, az átállást elősegítő új funkciók megjelenése, valamint a meglévő rendszerekkel való teljes kompatibilitás.  Ezek a szolgáltatások csökkentik az üzemben tartási költségeket, garantálják a zökkenőmentes átállást, miközben több választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot nyújtanak.

„A Lync a vállalati kommunikáció egységesítésére való törekvésünket testesíti meg. Szeretnénk az üzleti kommunikációt személyesebbé tenni az olyan funkciók, mint a HD minőségű videokonferencia vagy a közösségi státuszüzenetek és bejegyzések segítségével” – szögezte le Gurdeep Singh Pall, a Microsoft Office Lync and Speech csoportjának alelnöke. „Az informatikai részlegek az infrastruktúra fejlesztése során dönthetnek úgy, hogy PBX rendszereiket kiegészítik a Lync szoftverrel, de a régi rendszerük teljes lecserélése mellett is letehetik a voksukat, pénzt és időt takarítva meg ezzel.”

 „Nem akarunk többé egyetlen specifikus kommunikációs eszköztől függeni, mint amilyen például az e-mail” – mondta Michiko Noborisaka, a Nikon információs rendszerek tervezésével foglalkozó üzletágának vezetője. „Olyan kommunikációs megoldásra van szükségünk, amely nem szorítja munkatársainkat fölösleges korlátok közé – meg kell adni számukra a lehetőséget, hogy mindig azt a csatornát választhassák, amely az adott szituációhoz a legjobban passzol.”

Jelenleg több mint 70 Lync-hez optimalizált hardvertermék érhető el, amelyek között megtalálhatók IP-telefonok, headsetek, webkamerák és kihangosítók. Emellett több mint 30 partner fejleszt jelenleg is különféle típusú és méretű szervezeteknek szánt alkalmazásokat a Lync platformra. A várható szoftvermegoldások között kommunikációs központok, hívásrögzítők, könyvelési és teljesítményfigyelési eszközök, valamint a kommunikációt az üzleti folyamatokba integráló új alkalmazások szerepelnek.

A Microsoft Lync 2010 és a Microsoft Lync Server hazánkban 2010. december 1-jén válik elérhetővé. A Microsoft Lync Online  2011-től az Office 365 része lesz, a hangkommunikációs funkciók szintén ettől az évtől várhatók. A Lync Online olyan funkciókat kínál majd, mint az azonnali üzenetküldés, a távjelenlét, az audio- és videokonferencia, valamint a számítógépek közötti hanghívás.

A Microsoft Lync új termékcsalád-márka a korábbi Microsoft Communications Server, Microsoft Communications Online és Microsoft Communicator termékeket váltja fel és ötvözi, a Microsoft Lync Web App és a Microsoft Lync Online megoldásokkal kiegészülve.

További információk a Lync kínálta lehetőségekről itt találhatók: www.microsoft.com/lync

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Optimistább cégvezetők, erősödő beruházási szándék

A Rentasystem immár hatodikkal alkalommal volt kíváncsi a KKV-k és a nagyvállalatok IT és egyéb eszköz-beruházásaira és azok finanszírozási hátterére. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is stagnálnak az IT beruházások, a tartós bérleti konstrukció azonban óriási növekedésnek indult.

2019. december 10. 18:22

Így működik a gyakorlatban az agilis munkamódszer

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz. 

2019. december 10. 12:40

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

A KPMG kiterjeszti együttműködését a Microsofttal

Az új KPMG innovációk többségéhez a Microsoft felhő és mesterséges intelligencia megoldásai adják majd az alapot, segítve a KPMG ügyfeleit a jobb és precízebb döntéshozatalban, a termelékenység növelésében és nagyobb költséghatékonyság elérésében.

2019. december 10. 10:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás