Valós idejű, vállalati, közösségi együttműködést nyújt a Novell Vibe

forrás Prim Online, 2010. november 19. 16:56

A Novell bejelentette, hogy elkészült az új generációs közösségi csoportmunka-platformja, a Novell Vibe bétaverziója, amely a Novell korábbi közösségi (Novell Pulse) és csoportmunka-megoldásának (Novell Teaming) összeolvadásával jött létre.

A Novell Vibe segítségével a vállalati felhasználók minden számukra fontos információról időben értesülhetnek, hozzáférhetnek az ötletekhez, könnyedén kapcsolatba léphetnek, és együtt dolgozhatnak a vállalaton belüli kollégáikkal, valamint külső partnereikkel és ügyfeleikkel. A Novell Vibe-ot kifejezetten vállalati felhasználásra tervezték, ezért a legújabb csoportmunka-technológiák előnyeit a megfelelően szigorú biztonsági előírások betartása mellett teszi lehetővé. A Novell új generációs közösségi csoportmunka-platformja felhőalapú (Novell Vibe Cloud), illetve helyben telepített (Novell Vibe OnPrem) megoldásként is elérhető lesz. A közös munkát és az üzleti eredmények elérését segítő Novell Vibe béta verziója már bárki számára elérhető.

„A vállalati felhasználók már nem csak szabadidejükben használják a közösségi hálózatokat és a különböző üzenetküldő szolgáltatásokat, hanem céges környezetben is. Ez azonban jelentős biztonsági kihívás elé állítja a vállalati informatikai vezetőket, mivel így nem tudják kontrollálni, hogy ki milyen bizalmas vállalati információkat oszt meg másokkal” – mondta Michael Fauscette, az IDC üzleti szoftver megoldások csoportjáért felelős alelnöke. „A vállalatok ezért olyan megoldásokat keresnek, amelyek segítenek alkalmazottaiknak a hatékony feladatvégzésben, de nem jelentenek biztonsági kockázatokat. Az informatikai vezetők számára a Novell Vibe jelenti a megoldást, mivel hatékonyan segíti a napi munkavégzést, és egyúttal védi a vállalati tulajdont és a kritikus fontosságú üzleti adatokat” – fűzte hozzá Fauscette.

„A legújabb közösségi üzenetküldő és közösségi hálózati eszközök a felhasználói igényeknek megfelelően folyamatosan változnak” – mondta Colleen O’Keefe, a Novell alelnöke és a csoportmunka-megoldások részlegének vezérigazgatója. „Akár a helyben telepített Novell Vibe OnPrem, akár a felhőalapú Novell Vibe Cloud verziót használja az ügyfél, a Novell Vibe intuitív módon segíti az üzleti igények teljesítését. Az új verzió segítségével könnyebb összehangolni a munkatársak gyors és biztonságos munkavégzését” – fejtette ki O’Keefe.

Novell Vibe Cloud – valós idejű együttműködés a felhőben

Eddig több mint 7500 felhasználó fedezte fel az információgyűjtés, a közös munka és az alkotás lehetőségeit a termék tesztelése során. A felhőalapú változat a gyorsaságot, a könnyed használatot, az online közös munkát, és a biztonságos, szervezeten belüli csoportmunkát helyezi a középpontba. A Novell Vibe Cloud lehetővé teszi testreszabható minialkalmazások beépítését az üzenetszálakba, amelyek megkönnyítik az interakciót.


Szolgáltatásai:
·    Vállalati közösségi hálózat - a közvetlen üzeneteket, a csevegést, a blogokat és a wiki-oldalakat egységes adatfolyamba foglalja.
·    Valós időben, közösen szerkeszthető online dokumentumok - a felhasználók közösen hozhatnak létre és szerkeszthetnek online dokumentumokat, így gyorsabban dolgozhatnak és elkerülhetik a hagyományos, ismétlődő szerkesztési hibákat.
·    Fájlmegosztás - az asztali rendszerek és a felhőalapú szolgáltatások közötti szinkronizációt biztosítja, hogy mindig a fájlok legfrissebb verzióival dolgozhassanak a felhasználók.
·    Ad-hoc csoportok és kommunikáció - leegyszerűsíti a csoportok létrehozásának folyamatát és a szervezeten belüli vagy kívüli együttműködők meghívását.

Novell Vibe OnPrem


A Novell Vibe OnPrem felhasználói egy már bizonyított csoportmunka-alkalmazással őrizhetik meg információikat és kezelhetik tartalmaikat a tűzfal mindkét oldalán. A megoldás segítségével testreszabható csapatmunkaterek, űrlapok és munkafolyamatok hozhatók létre.


Szolgáltatásai:
·    Csapatmunkaterek: interneten keresztül elérhető digitális iroda, ahol a fizikailag különböző helyszínen dolgozó munkatársak összegyűlhetnek és összehangolhatják munkájukat, megoszthatják az információkat.
·    Automatizált munkafolyamatok és egyedi űrlapok: integrált eszközök, sablonok és űrlapok segítségével gyorsabban létrehozhatók az üzleti dokumentumok.
·    Tartalomkezelés: egyetlen, biztonságos munkatérben kerülnek tárolásra az adott csoportokhoz tartozó dokumentumok, beszélgetések és közös tudnivalók, amihez a csoport tagjai könnyen hozzáférhetnek.
·    Rugalmas együttműködés: felügyelhető, helyben telepített csoportmunka-megoldás.

Elérhetőség és további információ
A Novell Vibe OnPrem 3 ez év végén lesz elérhető, bétaverziója letölthető a http://novell.com/beta oldalról. A Novell Vibe Cloud 2011 első félévében kerül piacra, bétaverziója a http://vibe.novell.com oldalról tölthető le. A Novell minialkalmazások fejlesztésére meghirdetett pályázatáról bővebb információ a http://www.novell.com/promo/vibe-gadget-contest.html oldalon érhető el. A Novell Vibe-ról további információ a http://www.novell.com/products/vibe oldalon található.
 

Kulcsszavak: web2 Novell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Digiméter: látszólag megakadt a hazai kkv-k digitalizációja

A Digiméter 2020 után idén is megmérte a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) digitalizációját. A fő index 40-es értéke (100-as skálán) nem változott, látszólag nem történt érdemi elmozdulás a tavalyi évhez képest. Az adatok mélyére nézve azonban több apró eltérésre lehetünk figyelmesek, amik hosszabb távú változások előszelét is jelenthetik. A hazai digitalizációt furcsa kettősség jellemzi: miközben az alkalmazottak és cégvezetők magánemberként a legmodernebb digitális eszközöket és szolgáltatásokat használják, addig munka közben sokszor nélkülözik ezeket. Kivételek persze akadnak, ezért is hívta életre a mérés mögötti konzorcium 2021-ben a Digiméter-díjat, hogy kiemeljék a követendő példákat.

2021. október 14. 18:58

A Siemens Mobility felvásárolta a vezető vasúti szoftver szállítót, a Sqills-t

A Sqills a közösségi közlekedésben érdekelt vállalatok vezető szállítója a felhő-alapú leltárkezelési, helyfoglalási és jegykiadási szoftverek területén világszerte.

2021. október 14. 18:12

180 millió forint befektetést kapott a Photon, a fotósok Uberje

180 millió forint tőkét fektetett be az MFB csoporthoz tartozó Hiventures a fotósokat és videósokat, valamint potenciális megrendelőiket összekötő online, automatizált platformot fejlesztő magyar startup vállalkozásba, a Photonba.

2021. október 14. 17:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20