Öt érdeklődő az ukrán állami távközlési cég iránt

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 23. 08:24

Öten érdeklődnek az ukrán állami távközlési cég, az UkrTelecom eladásra felkínált 92,79 százalékos részesedésének megszerzése iránt - közölte az ukrán állami vagyonügynökség hétfőn.

Az értékesítésre kerülő hányadot versenytárgyaláson értékesítik december 28-án. A kezdő ár 10,5 milliárd hrivnya (1,3 milliárd dollár).

A részvételi feltételek között szerepel, hogy a lehetséges befektető nem lehet olyan vállalat, amely Ukrajnában, vagy bármely más országban több mint 25 százalékos részesedéssel rendelkezik állami cégben. Egy másik feltétel szerint pedig azok a cégek sem indulhatnak a tenderen, amelyekben több mint 25 százalékos állami részesedéssel rendelkező vállalat a társtulajdonos.

A vagyonügynökség nem tárta fel, hogy kik az érdeklődők, de szakértők szerint köztük lehet az SCM, amelynek a tulajdonosa Rinat Ahmetov, a leggazdagabb ukrán, akinek a vagyonát 9,6 milliárd dollárra becsülik. A másik legvalószínűbb érdeklődő a Sistema orosz konglomerátum.

A szakértők szerint a kormánynak állami vagyonokat kell eladnia költségvetési hiányának a mérséklése céljából, és azért, hogy finanszírozhassa reformprogramjait.

Az UkrTelecom ellenőrzi az ukrán vonalastelefon-piac mintegy 80 százalékát. A cég első félévi nyeresége 6,1 millió dollárral egyenértékű volt az egy évvel korábbi 16 millió dollár veszteség után.

Kulcsszavak: +céginfo Ukrtelekom

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Több év kihagyás után sem lehetetlen visszatérni a munkaerőpiacra

Több éves kihagyás után gyakran egy konferenciahívás elindítása sem magától értetődő a munka világába visszatérők számára, megkopik a szakmai és nyelvtudás. Ebben segít a Morgan Stanley Return to Work – Lendülj újra munkába! programja, amelyet hetedik éve hirdet meg Budapesten a globális pénzintézet. A 16 hetes képzés azoknak segít, akik legalább egy év kihagyás után szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra. A programra 2022. október 30-ig lehet jelentkezni.

2022. október 2. 11:51

Tajvani eszközökkel innoválják a magyar energiaipart

A világ egyik vezető ipari informatikai berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalata, a tajvani székhelyű Moxa szeptemberben legnagyobb magyarországi partnereihez látogatott, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, amelyeket elsősorban a transzformátor-alállomásokon keletkezett igények és a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű elterjedése inspirált.

2022. október 1. 10:13

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38