2010 legjobb találmányai között a fülön hordható kamera

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 24. 08:30

A Time magazin éves listáján feltűnt egy igen egyedi, szó szerint a fülön viselhető kamera, mely egyben headsetként is funkcionál.

A magazin méltató szavai szerint amikor az ember már azt gondolná, hogy már mindent látott, akkor mindig jön valami friss meglepetés. A Looxcie névre hallgató apró kamera igazi modern képrögzítő eszköz, értelemszerűen szabadon hagyja kezünket, míg HVGA felbontású képeket rögzít. MP4 videoállományokba. Mindezt egy f 2,8-as fényerejű apró optika, automatikus szín és fény kallibráció, 4 GB fedélzeti memória és több mint négy órányi felvételi idő segíti elő. A 199 dolláros apróság headsetként Bluetooth Class 2, illetve Bluetooth V2.1 + EDR kommunikációra képes, HFP 1.5 kompatibilis, két MEMS mikrofont kapott, melyek DSP digitális zajszűrésre is képesek. A felvételekhez azonban nem kell vezetéknéléküli eszköz, sőt a mozgóképeket Micro-USB csatlakozó segítségével USB 2.0-ás portra küldhetjük. Ami azonban igazán ötletes, az nem a gyorsan feltölthető 365 mAh- lítium akku, vagy a 33 méteres vételi körzetben élvezhető hat óra fölötti beszélgetési idő, hanem a megosztás központba helyezése. Az apró Looxcie egy külön gombot kapott, melynek megnyomásával felvételünk utolsó 30 másodpercét azonnal a Facebookra, a YouTube profilunkra, vagy egy előre meghatározott e-mail címre küldhetjük, vagyis a kamera nem csak rendkívül hordozható, de a megosztás terén is verhetetlenül gyors.

A Time 50-es listáján még egy képalkotó eszköz, a Sony Alpha 55 is helyet kapott. A gépet új kategóriát teremtő félig áteresztő tükörrendszeréért, valamint fejlett autófókusz megoldásáért és másodpercenként 10 kép készítésére képes sorozatlövő üzemmódjáért választották be a győztesek közé.

 

Kulcsszavak: kamera kamkorder

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jelen kényelmével a tudatosabb jövőt kívánja építeni a Samsung

Új fejezetet nyit a Samsung a háztartási eszközök világában a Bespoke termékcsalád legújabb frissítéseivel, amelyeket a harmadik alkalommal megrendezett Bespoke Life 2023 eseményén mutatott be. A vállalat ismertette azt a már nem túl távoli jövőképet, amelyben a fenntarthatóság, az összekapcsolhatóság és a formatervezés újraírja a mindennapokat.

2023. június 10. 15:50

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Új fogyasztói elektronikai márkák a magyar piacon

Bővíti termékkínálatát Magyarországon az Elem6, a régió egyik jelentős forgalmazója. A vállalat saját elektronikai márkáit kínálja, jó ár-érték arányú termékeikre jellemző a magas minőség és a megbízhatóság. 

2023. június 5. 11:21

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39