2010 legjobb találmányai között a fülön hordható kamera

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 24. 08:30

A Time magazin éves listáján feltűnt egy igen egyedi, szó szerint a fülön viselhető kamera, mely egyben headsetként is funkcionál.

A magazin méltató szavai szerint amikor az ember már azt gondolná, hogy már mindent látott, akkor mindig jön valami friss meglepetés. A Looxcie névre hallgató apró kamera igazi modern képrögzítő eszköz, értelemszerűen szabadon hagyja kezünket, míg HVGA felbontású képeket rögzít. MP4 videoállományokba. Mindezt egy f 2,8-as fényerejű apró optika, automatikus szín és fény kallibráció, 4 GB fedélzeti memória és több mint négy órányi felvételi idő segíti elő. A 199 dolláros apróság headsetként Bluetooth Class 2, illetve Bluetooth V2.1 + EDR kommunikációra képes, HFP 1.5 kompatibilis, két MEMS mikrofont kapott, melyek DSP digitális zajszűrésre is képesek. A felvételekhez azonban nem kell vezetéknéléküli eszköz, sőt a mozgóképeket Micro-USB csatlakozó segítségével USB 2.0-ás portra küldhetjük. Ami azonban igazán ötletes, az nem a gyorsan feltölthető 365 mAh- lítium akku, vagy a 33 méteres vételi körzetben élvezhető hat óra fölötti beszélgetési idő, hanem a megosztás központba helyezése. Az apró Looxcie egy külön gombot kapott, melynek megnyomásával felvételünk utolsó 30 másodpercét azonnal a Facebookra, a YouTube profilunkra, vagy egy előre meghatározott e-mail címre küldhetjük, vagyis a kamera nem csak rendkívül hordozható, de a megosztás terén is verhetetlenül gyors.

A Time 50-es listáján még egy képalkotó eszköz, a Sony Alpha 55 is helyet kapott. A gépet új kategóriát teremtő félig áteresztő tükörrendszeréért, valamint fejlett autófókusz megoldásáért és másodpercenként 10 kép készítésére képes sorozatlövő üzemmódjáért választották be a győztesek közé.

 

Kulcsszavak: kamera kamkorder

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így nézd a tévét, és a rezsiszámlán is spórolhatsz

Az elmúlt évtizedekben az otthoni szórakozás egyik fő eszköze lett a televízió, ami a mai napig szinte minden háztartásban megtalálható. Friss adatok szerint a magyar lakosság napi közel 5 órán át használja a tévéképernyőt*, ami az otthon összenergia-fogyasztására is hatással van. A közelgő Föld Órája kezdeményezés éppen az ökológiai lábnyomunk csökkentésére – tehát részben a villanyáram-fogyasztásunk mérséklésére – igyekszik felhívni a figyelmet. Az LG szakértői ennek alkalmából összegyűjtöttek pár tippet, melyekkel gazdaságosabbá tehetjük a televíziónk használatát.

2023. március 25. 17:02

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

A magyarok tartalomfogyasztási szokásait vizsgálta a Samsung

Az internetes tartalmakat többnyire egyedül, a sorozatokat már társaságban szeretjük nézni, és az evéshez is szívesen kapcsoljuk be a tévét – derül ki a Samsung reprezentatív felméréséből*. A magyarok tartalomfogyasztási szokásait vizsgáló kutatás arra is rámutat, hogy sokan osztják meg a figyelmüket: egyszerre több mozgóképes tartalmat néznek, vagy éppen a tévézés mellett párhuzamosan más társasági vagy önálló tevékenységet végeznek.

2023. március 21. 11:23

Már megvásárolhatók a Sony 2023-as tévéi

A Sony Europe B. V. bejelentette, hogy a BRAVIA X80L az első olyan új Sony tévékészülék, amely 2023-ban kiskereskedelmi forgalomban megvásárolható. Ezek a 4K HDR tévék hat különböző méretben készülnek, hogy a legkülönbözőbb enteriőrökhöz illeszkedjenek, és bevezessék az embereket a blockbuster filmek és izgalmas játékok izgalmas világába.

2023. március 18. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48