A Google a Miramax filmjei körül legyeskedik

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 24. 12:05

Egy amerikai napilap szerint a Google a Miramax stúdió filmkatalógusa iránt érdeklődik, mivel egész estés filmekkel akarja bővíteni a YouTube kínálatát.

A New York Post bennfentes forrásokra hivatkozva szellőztette meg, hogy a keresőóriás a Miramax filmjeivel gazdagítaná a YouTube tartalmát. A Google ugyanis szeretne egészestés filmeket kínálni a felhasználóknak a népszerű közösségi videomegosztó oldalon. Ha a stúdiónak és az internetes cégnek sikerül megegyeznie, több mint hétszáz filmmel indulhat a Google-mozi.

 A Post ugyanakkor megemlítette, hogy a Google-nak versenytársa is akadt: a Netflix online videokölcsönzőnek szintén a miramaxos filmekre fáj a foga. A Miramax - ahol olyan közönségsikerek készültek, mint a Trainspotting vagy a Nem vénnek való vidék - júliusban cserélt gazdát: a Walt Disney Co.-tól több mint 660 millió dollárért vásárolta meg a Filmyard Holdings.

 A Google szóvivője csupán annyit fűzött a lapértesüléshez, hogy cége folyamatosan tárgyal stúdiókkal különböző témákról, és a Disney továbbra is értékes YouTube-partner maradt, ám a pletykákat és spekulációkat nem óhajtják kommentálni.

Kulcsszavak: TV onlineszolg film Google

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

A Széchenyi István Egyetem hallgatói ismerkedhettek meg elsőként Elon Musk műholdas rendszerével

Az Elon Musk nevéhez kötődő amerikai SpaceX űrkutatási vállalat több ezer alacsony pályás műhold segítségével létrehozott globális internetszolgáltatása a Starlink, amelynek terminálját és annak tesztelését – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) való együttműködés keretében – a hazai felsőoktatásban elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen mutatták be. Ez a program is bizonyította, hogy az intézmény hallgatói a legmodernebb technológiák segítségével naprakész tudást szerezhetnek akár az űrtávközlés területén is.

2023. február 13. 09:58

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20