Szerkezetkész a debreceni Informatikai Kar új épülete

forrás Prim Online, 2010. november 25. 12:08

Bokrétaünnep keretében avatták fel a Debreceni Egyetem Informatikai Karának szerkezetkész épületét 2010. november 25-én. A modern komplexum, mely az északkeleti térség gazdasági és munkaerő-piaci felzárkóztatását is elősegítheti, várhatóan 2011 nyarán nyitja meg kapuit a hallgatók, az oktatók, illetve a térség informatikai vállalkozásai előtt.

Szerkezetkész a Debreceni Egyetem Informatikai Karának új épülete: 2010. november 25-én bokrétaünnep keretében került sor a komplexum legmagasabb pontjának felavatására. „Az 1,8 milliárd forint uniós forrásból felépülő tudásbázis többek között szélessávú internet kapcsolattal, modern info-kommunikációs eszközökkel, a teljes épületet lefedő WiFi hálózattal biztosítja majd a korszerű, európai színvonalú tanulási, illetve munkakörülményeket” – hangsúlyozta a bokrétaünnepen Prof. Dr. Gaál István rektorhelyettes, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok elnöke.

A mintegy 4500 m2 hasznos alapterületen megvalósuló beruházás 2011 júliusától több mint 3000 hallgató és 70 oktató számára biztosít oktatásra és kutatásra is alkalmas tereket. Kiépül továbbá egy belső informatikai hálózat is, így az intézmény diákjai, oktatói és az egyetemen kívüli felhasználók is elérhetik majd a kar által elhelyezett elektronikus tartalmakat.

A fejlesztés lehetőséget ad arra, hogy a hallgatók innovatív ötletei és az oktatók szakmai tapasztalatai egyesüljenek a régió informatikai vállalkozásainak tudásával, így az Informatikai Kar nemcsak versenyképes diplomát ad diákjai kezébe, hanem elősegíti az északkeleti térség informatikai-technológiai, gazdasági felzárkózását is. A komplexum a – 4,88 milliárd forintos uniós forrásból és több mint 200 millió forintos önrésszel megvalósuló - TIOP 1.3.1 projekt keretében épül fel.


 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01