Szerkezetkész a debreceni Informatikai Kar új épülete

forrás Prim Online, 2010. november 25. 12:08

Bokrétaünnep keretében avatták fel a Debreceni Egyetem Informatikai Karának szerkezetkész épületét 2010. november 25-én. A modern komplexum, mely az északkeleti térség gazdasági és munkaerő-piaci felzárkóztatását is elősegítheti, várhatóan 2011 nyarán nyitja meg kapuit a hallgatók, az oktatók, illetve a térség informatikai vállalkozásai előtt.

Szerkezetkész a Debreceni Egyetem Informatikai Karának új épülete: 2010. november 25-én bokrétaünnep keretében került sor a komplexum legmagasabb pontjának felavatására. „Az 1,8 milliárd forint uniós forrásból felépülő tudásbázis többek között szélessávú internet kapcsolattal, modern info-kommunikációs eszközökkel, a teljes épületet lefedő WiFi hálózattal biztosítja majd a korszerű, európai színvonalú tanulási, illetve munkakörülményeket” – hangsúlyozta a bokrétaünnepen Prof. Dr. Gaál István rektorhelyettes, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok elnöke.

A mintegy 4500 m2 hasznos alapterületen megvalósuló beruházás 2011 júliusától több mint 3000 hallgató és 70 oktató számára biztosít oktatásra és kutatásra is alkalmas tereket. Kiépül továbbá egy belső informatikai hálózat is, így az intézmény diákjai, oktatói és az egyetemen kívüli felhasználók is elérhetik majd a kar által elhelyezett elektronikus tartalmakat.

A fejlesztés lehetőséget ad arra, hogy a hallgatók innovatív ötletei és az oktatók szakmai tapasztalatai egyesüljenek a régió informatikai vállalkozásainak tudásával, így az Informatikai Kar nemcsak versenyképes diplomát ad diákjai kezébe, hanem elősegíti az északkeleti térség informatikai-technológiai, gazdasági felzárkózását is. A komplexum a – 4,88 milliárd forintos uniós forrásból és több mint 200 millió forintos önrésszel megvalósuló - TIOP 1.3.1 projekt keretében épül fel.


 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forint műszaki támogatás közösségi tévéknek, rádióknak

Tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió közel 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett egy székesfehérvári és egy kiskőrösi helyi frekvenciapályázaton. 

2021. szeptember 25. 18:55

Új microSD kártyákat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel , valamint időtálló kialakítással érkeznek.   

2021. szeptember 25. 15:59

Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood az iPonNovation győztesei között

Közel száz izgalmas startup mérette meg magát a regionális szinten is különlegesnek számító iPonNovation versenyén, melynek eredményhirdetésére szerda este került sor. A hagyományteremtő program döntőjébe hat vállalkozást válogatott be a szakmai zsűri, a végső döntést pedig közösen hozta meg velük az iPon és a HRP. A program szakmai irányítását Kovács Péter vezetésével az XO.company vállalta.

2021. szeptember 25. 14:07

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

2021. szeptember 25. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46