Robottechnikai tanterem a kazincbarcikai Irinyi János Szakközépiskolában

forrás Prim Online, 2010. november 25. 12:15

Komplex vezérléstechnikai és robottechnikai tantermet adtak át a mai napon az Irinyi János Szakközépiskola és Kollégiumban Kazincbarcikán. A tanteremben kiépített moduáris felépítésű mini gyártórendszer segítségével lehetőség nyílik az ipari gyártási folyamatok megismerésére, programozására és gyártásközi elemzésére. A Jabil Magyarország által támogatott laboratóriumban mechatronikai alapismeretekre, magasabb szintű PLC programozói és robotprogramozási ismeretekre tehetnek szert a tanulók.

A mai korszerű termelés és gyártás elképzelhetetlen a gyártófolyamatok automatizálása nélkül, ehhez pedig megfelelő tudással rendelkező szakemberekre van szükség. Az Irinyi János Szakközépiskola és Kollégium legújabb tanterme, a Jabil laboratórium ezen tudás megszerzéséhez szükséges technikai berendezéseket tartalmazza: MPS gyártósor, Mitsubishi robot, intelligens magasraktár, robotszimulációs program, Robotino mobilrobotok. A tanteremben a komplex automatizálás ismeretanyagát sajátíthatják el a tanulók egy új, fejlődőben lévő technika, a mechatronika segítségével. A szakközépiskola több szakma tudásának a bázisa is lehet, a gépipari informatikaitól a mechatronikai, vezérléstechnikai üzemeltetői és karbantartói szakemberképzésen át a robottechnikai szakemberképzésig.

A Jabil mechatronikai laboratórium az Irinyi János Szakközépiskola és Kollégium területén jött létre a Sajó-menti TISZK oktatóbázisaként azzal a céllal, hogy az iparban a korszerű gyártás területén előforduló vezérléstechnikai és automatizálási ismeretek iskolarendszerű oktatásban, illetve felnőttképzésben történő átadására legyen alkalmas. A szakterületet és a szakképesítést a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság (RFKB) a kiemelten támogatott kategóriába sorolta. A tanterem kialakítása a Jabil Magyarország Kft. támogatásával jött létre, mely összeget a vállalat szakképzési hozzájárulásából finanszírozott. A mini gyártósor FESTO gyártmányú ipari elemekből került összeépítésre, a teljes rendszert a magyarországi Festo Kft. Didactic oktatási divíziója telepítette.
 

Kulcsszavak: oktatás Jabil Circuit

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01