Késik a Nikon 3D My PictureTown szolgáltatása

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 26. 18:12

Az október végén bejelentett, a 3D-képes fényképezőgépek felvételeinek feldolgozásában is segítő online tárhely és szolgáltatás a japán anyavállalat bejelentése szerint idén már nem indul el a bérelhető 3D keretek hiánya miatt.

A My PictureTown lényege, hogy a felhasználó egyszerűen és biztonságosan tárolhatja képeit a Nikon ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával, könnyen megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a felvételeket, a 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre. Ezt a nálunk is ismert rendszert bővíti ki a Nikon, első lépésben Japánban. Ez egy komplett megoldás lenne a 3D-s tartalmak tárolására, kezelésére, és megjelenítésére. Nem csak szoftver, de hardver elemmel is rendelkezik majd, a 7,2 colos eszköz SVGA (800 x 600) felbontással, 400 cd fényerővel, 4 GB-os belső memóriával, 802.11 b/g WiFi-vel, USB csatlakozóval és MPO, MPEG4 (H.264),  AAC, MP3 kompatibilitással valamint Android 2.1-es operációs rendszerrel érkezik. A Nikon ezzel az eszközzel a riválisokétól eltérő megközelítést választott. Először is modelljük autószteropikus, vagyis nem szükséges speciális szemüveg használata a térhatás élvezéséhez. Ezt egy dupla optikai megjelenítő rendszerrel érik el, de az NF-300i névre hallgató készülék természetesen hagyományos, 2D-s vetítésre is képes. Az új modell a Nikon új 3D My PictureTown szolgáltatását hivatott kiegészíteni, a felhasználók évi 244 dollárnak megfelelő összegért bérelhetik, vagy havi 24 dollárért, megvenni ugyanis nem lehet. A jelek szerint éppen ezzel a hardver elemmel van gond, a Nikon Japán közleménye szerint ugyanis emiatt nem tudják megkezdeni a 3D My PictureTown szolgáltatás bevezetését a tervezett december eleji időpontban. Ezzel lekésik a kulcsfontosságú ünnepi vásárlási szezont, ám csak az egyébként úttörő technológiával készülő NF-300i gyártási problémái után rukkolhatnak elő 3D rendszerükkel, várhatóan 2011 januárjának második felében.
 

Kulcsszavak: kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08