Késik a Nikon 3D My PictureTown szolgáltatása

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 26. 18:12

Az október végén bejelentett, a 3D-képes fényképezőgépek felvételeinek feldolgozásában is segítő online tárhely és szolgáltatás a japán anyavállalat bejelentése szerint idén már nem indul el a bérelhető 3D keretek hiánya miatt.

A My PictureTown lényege, hogy a felhasználó egyszerűen és biztonságosan tárolhatja képeit a Nikon ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával, könnyen megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a felvételeket, a 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre. Ezt a nálunk is ismert rendszert bővíti ki a Nikon, első lépésben Japánban. Ez egy komplett megoldás lenne a 3D-s tartalmak tárolására, kezelésére, és megjelenítésére. Nem csak szoftver, de hardver elemmel is rendelkezik majd, a 7,2 colos eszköz SVGA (800 x 600) felbontással, 400 cd fényerővel, 4 GB-os belső memóriával, 802.11 b/g WiFi-vel, USB csatlakozóval és MPO, MPEG4 (H.264),  AAC, MP3 kompatibilitással valamint Android 2.1-es operációs rendszerrel érkezik. A Nikon ezzel az eszközzel a riválisokétól eltérő megközelítést választott. Először is modelljük autószteropikus, vagyis nem szükséges speciális szemüveg használata a térhatás élvezéséhez. Ezt egy dupla optikai megjelenítő rendszerrel érik el, de az NF-300i névre hallgató készülék természetesen hagyományos, 2D-s vetítésre is képes. Az új modell a Nikon új 3D My PictureTown szolgáltatását hivatott kiegészíteni, a felhasználók évi 244 dollárnak megfelelő összegért bérelhetik, vagy havi 24 dollárért, megvenni ugyanis nem lehet. A jelek szerint éppen ezzel a hardver elemmel van gond, a Nikon Japán közleménye szerint ugyanis emiatt nem tudják megkezdeni a 3D My PictureTown szolgáltatás bevezetését a tervezett december eleji időpontban. Ezzel lekésik a kulcsfontosságú ünnepi vásárlási szezont, ám csak az egyébként úttörő technológiával készülő NF-300i gyártási problémái után rukkolhatnak elő 3D rendszerükkel, várhatóan 2011 januárjának második felében.
 

Kulcsszavak: kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39