Megvalósítja a felhasználók androidos ötleteit a Telenor

forrás Prim Online, 2010. december 4. 17:39

A Telenor közösségi médiafelületein Androidea néven ötletpályázatot hirdetett androidos programokra. A beérkezett tervek közül a legjobbakat meg is valósítja, majd weboldalán ingyenesen letölthetővé teszi.

A versenyen részt vevők a Telenor hivatalos Facebook oldalán található űrlapon keresztül küldhetik be ötleteiket, amelyekből a legizgalmasabbakat, leghasznosabbakat szakértőkből álló zsűri, illetve a szolgáltató közösségi csatornáinak követői választják ki. A nyertes applikáció ötleteket megvalósítják és elérhetővé teszik a Telenor honlapján és Facebook oldalán.

Az IDC felmérése szerint az okostelefonok piaca rohamosan növekszik, 2010 harmadik negyedévében már több mint 81 millió darab okostelefont adtak el világszerte, s éves szinten az eladások megduplázódtak 2009-hez képest. A 81 millió eladott okostelefonból immár minden negyediken, azaz 20,5 millió darabon androidos operációs rendszer futott, amivel az alig néhány éves platform már a második helyre tört fel a rangsorban, megelőzve a Blackberryt és az iPhone-t is. Egyedül a Symbian eladásai magasabbak, de a Nokia operációs rendszerének támogatottsága folyamatosan zuhan, egy év múlva már biztosan az Android lesz az első számú okostelefon-platform. A globális piacokon látható tendenciák Magyarországon is érezhetőek, s egyre több felhasználó fedezi fel magának a Google rendszerét. A lassabb terjedésnek nálunk talán az az oka, hogy sokan az értinőképernyős mobilok szépségének és hasznosságának elismerése mellett továbbra is félnek azok bonyolult kezelésétől, vagy attól, hogy nehezen tanulhatják meg a szoftver sajátosságait.

Kulcsszavak: Android Telenor-hu

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi az üzenetküldő alkalmazások jövője?

Az üzenetküldés és az üzenetküldő alkalmazások jelentős fejlődésen mentek át az elmúlt években. Ma már nem csak a szöveges üzenetek küldését szolgálják, hanem teljes értékű platformok, amelyek számos különféle szolgáltatást kínálnak. A Viber bemutatja, hogy 2022-ben milyen újdonságokkal találkozhatunk az üzenetküldő alkalmazásokban, valamint, hogy ez mit jelent a végfelhasználók mellett azon vállalkozások számára, amelyek innovatív módokat keresnek az ügyfeleikkel való kapcsolattartásra.

2022. szeptember 25. 10:27

Így parkolhat 150 helyen 1000 munkavállaló

Miközben egyre többen térnek vissza a home office-ból az irodákba, Budapesten becslések szerint átlagosan közel 30 százalékkal nőttek a parkolási költségek, ezért egyre nagyobb az igény a munkavállalók részéről arra, hogy a munkahelyükön biztosított legyen a parkolás. Ebben segít egy magyar fejlesztésű parkoláskezelő szoftver, melynek alkalmazásával a cég alkalmazottai egy applikáción keresztül előre lefoglalhatják a helyeiket, optimalizálva a parkoló kihasználtságát. A Parkllel ráadásul az elektromos töltők munkahelyi kezelése is egy rendszerben vezethető.

2022. szeptember 22. 19:26

Tesztelték a hazai szolgáltatók hang- és adatszolgáltatásainak teljesítményét

Európa egyik vezető független mobilhálózat-tesztelő és -értékelő cége, az umlaut tavasszal 21 napon keresztül mérte a hazai szolgáltatók hang- és adatszolgáltatásainak teljesítményét. A mobilszolgáltatókat adott időpontban vizsgáló felmérést több mint 5700 km-es mérési távon, az ország húsz nagyvárosában és úthálózatain végezték, mindezt tömeges adatgyűjtésen alapuló elemzéssel egészítették ki – utóbbival lefedve a lakott területek közel 95%-át és a lakosság 97%-át. 

2022. szeptember 22. 17:58

Már több mint egymillió magyar felhasználó élvezi a Samsung Members program előnyeit

Átlépte az egymilliót a Samsung Members magyarországi felhasználóinak száma. Az alkalmazás négy évvel ezelőtt még nagyjából 230 ezer hazai tagot számlált, azonban az exkluzív tartalmaknak, nyereményjátékoknak és a felhasználói támogatásnak köszönhetően a program népszerűsége az elmúlt években folyamatosan nőtt a Samsung Galaxy okostelefon és tablettulajdonosok körében.

2022. szeptember 21. 12:27

Az Apple új termékei mostantól megvásárolhatók az iSTYLE üzletekben

Piacra kerülésének első napjától hazánkban is megvásárolhatók a legújabb iPhone modellek, így a magyar Apple-rajongók az amerikai vásárlókkal egy időben vehetik kezükbe a legújabb készülékeket. Az iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, az új Apple Watch SE szeptember 16-tól, az Apple Watch Ultra és az AirPods Pro szeptember 23-tól, az iPhone 14 Plus pedig október 7-től kapható a hazai iSTYLE boltokban Budapesten, Győrben, Szegeden és Debrecenben, valamint az istyle.hu webshopban.

2022. szeptember 16. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17