Google+1 közösségi böngésző-bővítmény?

Milkovits Gábor, 2010. december 6. 08:00

Sajtóértesülések szerint a Google egy olyan újszerű közösségi alkalmazást tervez bevezetni, amely közvetlenül a böngészőből lesz használható, és persze elsősorban az Android mobilokra meg nyilván a Chrome OS-re lesz kihegyezve.

A Google korábbi kísérleteiből nyilván rájött, hogy a Facebook szolgai másolásával nem érhet el sikert a közösségi szolgáltatások frontján, így valami újat kell kitalálnia. A korábban Loop munkanéven futó új megoldás egyik újítása az, hogy inkább amolyan választható böngésző-bővítményként működne, semmint külön weboldalként. Az elnevezés (loop = hurok) a TechCrunch információi szerint azokra a baráti és ismerősi körökre utal, akikkel szeretnénk élőben megosztani értesüléseinket és híreinket, márpedig a Google +1 erre koncentrálna. Azaz kevésbé lenne célja az önreklám és az ismerősök ezreinek vadászása, inkább intimebb és praktikusabb kommunikációs csatorna szeretne lenni. A bővítményként való megjelenés pedig többek között azért lenne előnyös, mert egy frissítéssel azonnal eljuthatna a Chrome böngészőt használók millióihoz. Emellett persze nyilván kiemelt helyen szerepel majd az Android alkalmazásboltban, sőt, a TechCrunch úgy tudja, hogy még iPhone-verzió is lesz belőle.

Eric Schmidt vezérigazgató korábban nyilvánosan kihangsúlyozta, hogy nem óhajtanak egy Facebook klónt létrehozni. Ennek ellenére a +1 így sem lehet majd túl szimpatikus a közösségi oldal üzemeltetői számára, akik már amúgy is összekülönböztek a Google-el a felhasználói információ-megosztás miatt. A keresőóriás egyébként még nem erősítette meg hivatalosan a közösségi megoldás létezését.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Minőségi mobilra vágyik a magyar, kedvezményes áron

A közelmúltban zajlott barcelonai Mobil Világkongresszuson számos készülékgyártó mutatott be új mobilokat: a csúcskészülékek bejelentése mellett jól kirajzolódó tendencia a középkategória erősödése. A Yettel adatai szerint a magyar mobilhasználók többsége is a középkategóriás, jó érték-arányú telefonokat részesíti előnyben, és kifejezetten keresik az akciókat. Most induló promóciójában a szolgáltató 0 forintért hazavihető HONOR X7a készülékkel támogatja, hogy a megbízható hálózat élményét ügyfelei megoszthassák egymással.

2023. március 23. 13:59

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Minden, amit érdemes tudni a HONOR Magic5 széria kijelzőtechnológiájáról

A fejlett kijelzőtechnológiák terén végzett, átfogó kutatás és fejlesztés (K+F) figyelemre méltó eredménye a HONOR Magic5 sorozat, amely a Magic5 Lite és a Magic5 Pro készülékeket foglalja magába. Az innováció és a csúcstechnológia iránti rendíthetetlen elkötelezettségével a HONOR a Magic5 sorozatával ismét új mércét állított fel a mobiltelefonok kijelzőjének iparágában.

2023. március 21. 18:38

Nézz élőben Forma-1-et a Direct Now app-ban!

Sportosan indul a tavasz a Direct One-nál: igazi újdonsággal lepi meg előfizetőit a streaming- és tartalomszolgáltató. A március elején indult sporthub mindent összegyűjt egy helyre, amire egy sportrajongónak szüksége van. Így nemcsak a közelgő mérkőzések és futamok időpontjáról értesülhetünk, és a csapatok és játékosok fontos háttérinformációihoz férhetünk hozzá, de az NB1-es és Premier League meccsek, valamint a Forma-1-es futamok élő közvetítéseit is nézhetjük – mindezt egyetlen gombnyomással. 

2023. március 21. 12:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08