Elindult az első magyar blogtallózó

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 8. 08:13

Elindult az első magyar bloggyűjtőportál, a bloghir.hu, amelynek szerkesztői a magyar webnaplók tartalmát minőségi kritériumok szerint szemlézik, és témakörönként csoportosítva jelenítik meg.

A gyűjtőportál naponta többször frissül a bejegyzés tartalma, kreativitása, aktualitása és hírértéke alapján.

 "A www.bloghir.hu létrehozásával a blogolvasást szeretnénk népszerűsíteni, és könnyen elérhetővé tenni, hiszen számtalan remek magánvéleményt lehet találni a blogok között, és némelyik felér egy forrásértékű cikkel vagy tanulmánnyal" - hangsúlyozta az MTI-hez eljuttatott közleményében Márton Miklós, a bloghir.hu alapítója.

 Az oldal 24 témakörbe sorolja a webnaplókat; a politika, a közélet, a gazdaság és az üzlet mellett a könnyebb olvasmányok kedvelői gasztro, egészség és életmód, család és párkapcsolat, sport, valamint a bulvár témájában találhatnak naplóbejegyzéseket.

 A hagyományos kommunikációs eszközök használata egyre inkább háttérbe szorul az internethasználók körében, miközben felerősödik az internetes közösségek aktív véleményformáló hatása. Ebben játszanak jelentős szerepet az üzleti, politikai aktualitásokat feldolgozó webnaplók.

 A magyar nyelvű blogok közül a szerző saját véleményét, élményeit feldolgozó virtuális naplók (énblogok) a leggyakoribbak, és ezek a bejegyzések sokszor értékes magánvéleményeket, sőt komplex üzleti, gazdasági elemzéseket tartalmaznak.

 "Azt látjuk, hogy a blog ellenzéki műfaj. A bloghir.hu független és pártatlan médium illetve gyűjtőportál kíván lenni, mégis nehéz megőrizni a semlegességet, mert míg számtalan, a kormány munkáját kritizáló blog frissül rendszeresen, addig kormánypárti vagy kormányközeli szakemberek által írt webnapló alig akad, holott külön energiát fordítunk ezek felkutatására" - magyarázta Márton Miklós.
 

Kulcsszavak: website blog média

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

NMHH: 11 százalékkal csökkentek az internetárak tavaly

2018-ban 11 százalékkal mérséklődtek az internetszolgáltatások és ennél kisebb mértékben a mobilhang-előfizetések árai, elsősorban az internetáfa-csökkentés hatására – ezek a legfontosabb megállapításai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb elemzésének, amely a távközlési szolgáltatások árait és piaci kínálatát vizsgálta. A dokumentumból kiderül az is: a kínált szolgáltatások köre folyamatosan változik, a konstrukciók több mint fele csak kevesebb mint egy év óta igényelhető. 

2019. május 7. 16:35

A Magyar Telekom az egész országban gigabites hálózati képességet biztosítana

Az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen mára több mint 3,5 millió olyan vezetékes elérést biztosít a Telekom hálózata, ahol legalább 30 Mbps sebességgel internetezhetnek az ügyfelek. Ebből egymillió elérés esetén már gigabites sebességet biztosító optikai hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére, akik itt akár a - lakossági piacon ma elérhető legnagyobb - 2 Gbps sebességű*  otthoni internetcsomagot is igénybe vehetik.

2019. április 9. 14:11

Telekom Wifi Extra: az intelligens wifi rendszer

Extragyors és megbízható net az otthon minden pontján – ezt ígéri a Telekom azoknak, akik a magyar piacon egyedülálló, korszerű otthoni hálózatmenedzselő rendszert, a Telekom WiFi Extrát választják otthoni internetszolgáltatásuk mellé. A vadonatúj megoldás újabb lépés a vezetéknélküli otthon felé, hiszen nem csak a wifi-lefedettséget terjeszti ki a lakáson belül, hanem segítségével az IPTV vevőegységet is fúrás és kábelezés nélkül lehet elhelyezni az otthonokban. Ráadásul a Telekom által kínált konstrukció minimálisra csökkenti a vásárlók kockázatát.

2019. március 11. 18:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás