Elindult az első magyar blogtallózó

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 8. 08:13

Elindult az első magyar bloggyűjtőportál, a bloghir.hu, amelynek szerkesztői a magyar webnaplók tartalmát minőségi kritériumok szerint szemlézik, és témakörönként csoportosítva jelenítik meg.

A gyűjtőportál naponta többször frissül a bejegyzés tartalma, kreativitása, aktualitása és hírértéke alapján.

 "A www.bloghir.hu létrehozásával a blogolvasást szeretnénk népszerűsíteni, és könnyen elérhetővé tenni, hiszen számtalan remek magánvéleményt lehet találni a blogok között, és némelyik felér egy forrásértékű cikkel vagy tanulmánnyal" - hangsúlyozta az MTI-hez eljuttatott közleményében Márton Miklós, a bloghir.hu alapítója.

 Az oldal 24 témakörbe sorolja a webnaplókat; a politika, a közélet, a gazdaság és az üzlet mellett a könnyebb olvasmányok kedvelői gasztro, egészség és életmód, család és párkapcsolat, sport, valamint a bulvár témájában találhatnak naplóbejegyzéseket.

 A hagyományos kommunikációs eszközök használata egyre inkább háttérbe szorul az internethasználók körében, miközben felerősödik az internetes közösségek aktív véleményformáló hatása. Ebben játszanak jelentős szerepet az üzleti, politikai aktualitásokat feldolgozó webnaplók.

 A magyar nyelvű blogok közül a szerző saját véleményét, élményeit feldolgozó virtuális naplók (énblogok) a leggyakoribbak, és ezek a bejegyzések sokszor értékes magánvéleményeket, sőt komplex üzleti, gazdasági elemzéseket tartalmaznak.

 "Azt látjuk, hogy a blog ellenzéki műfaj. A bloghir.hu független és pártatlan médium illetve gyűjtőportál kíván lenni, mégis nehéz megőrizni a semlegességet, mert míg számtalan, a kormány munkáját kritizáló blog frissül rendszeresen, addig kormánypárti vagy kormányközeli szakemberek által írt webnapló alig akad, holott külön energiát fordítunk ezek felkutatására" - magyarázta Márton Miklós.
 

Kulcsszavak: website blog média

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az oktatás digitális átalakításába is besegít a Huawei

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és az információs és telekommunikációs technológiák egyik vezető globális szállítója, a Huawei Technologies regionális elnöke, James Li együttműködési megállapodást írt alá 2018. november 6-án, Sanghajban.

2018. november 8. 18:03

Gyorsabb és erősebb internet a UPC-től

A Happy Home csomagajánlatok megújításával egyidőben másodpercenként 150, illetve 300 megabitre emelte az internet kezdő sebességét a UPC. Az új Wifi Power Pack rendszer segítségével pedig lehetőséget biztosítanak a wifi jelerősségének és lefedettségének az eddigieknél sokkal egyszerűbb növelésére is, annak érdekében, hogy otthonuk minden szegletében zavartalanul élvezhessék a szolgáltatást az ügyfelek.

2018. október 11. 12:37

Újfajta wifi-kapcsolódási lehetőségeket vezet be az Air France

Az Air France folyamatosan azon dolgozik, hogy új, innovatív megoldásokkal tegye minél kényelmesebbé az utazási időt. A légitársaság azt tervezi, hogy 2020-ra minden járatán elérhetővé teszi a wifit. A jelenlegi vezetékes internettel felszerelt repülőgépjáratain az Air France új kapcsolódási szolgáltatást kínál, az Air France CONNECT-et.

2018. október 3. 18:08

Az internet hatása a gyermekekre és a fiatalokra

Október 2-án ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében. 

2018. szeptember 22. 11:56

Dőlnek a regisztrálók az IH-ra

Csermely Ákos szavaival éve "dőlnek a regisztrálók" a szeptember 25-én kezdődő Internet Hungaryra, és a hátralévő három napban - amíg normál áron lehet jegyet vásárolni a konferenciára - feltehetően eléri, sőt, meghaladja a résztvevők száma a 2400 főt. 

2018. szeptember 18. 13:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53
cloudappsportal.com