Költségcsökkentés intelligens számlázással

forrás Prim Online, 2010. december 9. 11:50

A Ricoh Csoport intelligens számlázással bővítette üzleti megoldásokat kínáló palettáját. Az intelligens számlázás, azaz az i-számlázás segítségével az ügyfelek elektronikus úton kiszervezhetik a vállalkozásukban keletkező összes számla átvételét és kiállítását a Ricoh-nak. Az elektronikus számlázásra való áttéréssel időt és energiát spórolhat meg a felhasználó amellett, hogy 70-90%-kal csökkentheti papíralapú számlázással kapcsolatos kiadásait.

Az európai vállalkozások elektronikus számlázásra váltva jelentősen csökkenthetik kiadásaikat. Ezt vette alapul a Ricoh Csoport, amikor megalkotta új szolgáltatását, az intelligens számlázást, amely nem csupán egy szoftvert, hanem egy kész megoldást kínál a felhasználók számára. Az i-számlázás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy az összes számlázással kapcsolatos tevékenységét kiszervezze a Ricohnak, növelve ezzel a többi munkamenet hatékonyságát.

Az i-számlázás rendkívül rugalmas, az átállás pedig egyszerű és az ügyfél saját telephelyén történik. A Ricoh feltérképezi az ügyfél napi munkafolyamatait, összeállít egy kivitelezési tervet, majd létrehoz egy szolgáltatás-átadási platformot és kézbe veszi a számlázások menedzselését, hogy a vállalat hatékonyabban allokálja a humán-erőforrást.

„A Ricoh i-számlázás sokkal többet kínál a felhasználók számára, mint egy e-számlázást lehetővé tevő szoftver. Az intelligens számlázás egy teljes körű megoldás, felügyeli a számlázási folyamatokat, és ezáltal pénzt és időt takarít meg a vállalat számára. A rendszer emellett kiválóan ötvözi a papírra rögzített másolatot és az elektronikus számlázást, így teljes mértékben kihasználja a Ricoh erősségeit a nyomtatás és az IT szolgáltatások terén” - mondta Martin Hurley, a Ricoh Europe alelnöke.

A Ricoh Europe már évente több millió számla feldolgozását végzi ügyfelei számára, akik mind profitáltak az elektronikus- és papír alapon működő i-számlázási modellből. Egy nemzetközi vezető sportszergyártó cég például évente 4,5 millió számlát kézbesít papíron, ami 4 millió dollárral növeli a vállalat éves költségeit. A cég jelenlegi célja, hogy a Ricoh i-számlázás segítségével 80%-ban a papíralapú számlázásról elektronikusra váltson, amivel éves szinten 3 millió dollárt takaríthat meg. A papírfelhasználás csökkentése hosszú távon hozzájárulhat többek között a vállalat fenntarthatósági céljainak eléréséhez.

A szolgáltatás 2011 januárjától már 6 európai országban érhető el, a Magyarországra történő bevezetés a jövő év folyamán várható.
 

Kulcsszavak: számlázás Ricoh-hu Ricoh

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Az E.ON lesz a BakerStreet irodák első bérlője

Az E.ON Hungária Csoport az ATENOR által fejlesztett BakerStreet-be helyezi át budapesti központját. Az E.ON 2024 második negyedévében költözik majd be új, összesen 16 200 m²-es székházába, mely a BakerStreet iroda campus első fázisában valósul meg. 

2022. július 6. 11:24

Elérhetővé tette a Profession.hu a cégekről szóló munkavállalói értékeléseket

Az elmúlt hónapok során az álláskeresőknek lehetőségük nyílt jelenlegi vagy korábbi munkahelyük minősítésére a Profession.hu felületén, amelynek eredményeként összeállt egy olyan céges értékeléseket tartalmazó oldal, ahol a legtöbb magyar vállalat megtalálható. Már 2 600 olyan munkahely szerepel az adatbázisban, amely legalább 3 különböző felhasználótól kapott visszajelzést. Az álláskeresési portál célja olyan, munkaadói moderálás nélkül közvetített értékelések közzététele, amelyek valós munkavállalóktól származnak; a véleményezők kilétét megőrzik – a felületen név nélkül lehet pontozni.

2022. július 5. 15:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24