Magyar díjazott a Syngenta fotópályázaton

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 10. 08:12

A harmadik, „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” mottóval megrendezett Syngenta nemzetközi fotópályázaton ért el második helyezést a magyar fotós.

Bejelentették a Syngenta immár harmadik alkalommal meghirdetett nemzetközi fotópályázatának nyerteseit. A 4700 beküldött pályázatból hat nyertes fotót választottak ki, hármat a Syngenta dolgozók és hármat a külsős indulók képei közül. A világ 87 országából érkeztek pályamunkák, a külső pályázók kategóriájában az első három helyezettet Ausztráliából, Magyarországról és Spanyolországból küldték be.

A pályázatot idén „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” címmel hirdették meg, amelyet vállalat 10. születésnapja ihletett. Magyarországról 85 pályázat érkezett, amelyek közül Balogh Zoltán „Finn táj” elnevezésű képét ezüstéremmel ismerte el a zsűri. Zoltán amatőr fotós Budapestről, állítása szerint szerencsés pillanatban készítette a számára második helyezést hozó képet.

A fotópályázat zsűrijének elnöke Marcus Lyon nemzetközileg is elismert díjnyertes fotós volt. A nyertes pályázatokat 8000, 5000, és 3000 dollár értékű fotófelszerelés utalvánnyal díjazták.

„A mezőgazdaság minden formában és méretben létezik. A fotózás ereje életre kelti iparágunk sokszínűségét és gazdagságát. A képek tökéletesen tükrözik mindennapi munkánkat, amely során együttműködünk a gazdákkal a földeken és közvetlen környezetükben.” – mondta el Czigány Tibor ügyvezető a pályázat kapcsán.

Az évente megrendezésre kerülő Syngenta fotópályázatra olyan kiemelkedő növény-, tájkép-, közösségi és technológiafotókat várnak, amelyek a globális mezőgazdaság szemszögéből dolgozzák fel a témát. A www.syngentaphoto.com weboldalon megtalálható a győztes pályamunkák mellett az összes beadott pályázat, illetve a korábbi évek fotógalériái is.

 

Kulcsszavak: fotó pályázat

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20