Magyar díjazott a Syngenta fotópályázaton

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 10. 08:12

A harmadik, „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” mottóval megrendezett Syngenta nemzetközi fotópályázaton ért el második helyezést a magyar fotós.

Bejelentették a Syngenta immár harmadik alkalommal meghirdetett nemzetközi fotópályázatának nyerteseit. A 4700 beküldött pályázatból hat nyertes fotót választottak ki, hármat a Syngenta dolgozók és hármat a külsős indulók képei közül. A világ 87 országából érkeztek pályamunkák, a külső pályázók kategóriájában az első három helyezettet Ausztráliából, Magyarországról és Spanyolországból küldték be.

A pályázatot idén „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” címmel hirdették meg, amelyet vállalat 10. születésnapja ihletett. Magyarországról 85 pályázat érkezett, amelyek közül Balogh Zoltán „Finn táj” elnevezésű képét ezüstéremmel ismerte el a zsűri. Zoltán amatőr fotós Budapestről, állítása szerint szerencsés pillanatban készítette a számára második helyezést hozó képet.

A fotópályázat zsűrijének elnöke Marcus Lyon nemzetközileg is elismert díjnyertes fotós volt. A nyertes pályázatokat 8000, 5000, és 3000 dollár értékű fotófelszerelés utalvánnyal díjazták.

„A mezőgazdaság minden formában és méretben létezik. A fotózás ereje életre kelti iparágunk sokszínűségét és gazdagságát. A képek tökéletesen tükrözik mindennapi munkánkat, amely során együttműködünk a gazdákkal a földeken és közvetlen környezetükben.” – mondta el Czigány Tibor ügyvezető a pályázat kapcsán.

Az évente megrendezésre kerülő Syngenta fotópályázatra olyan kiemelkedő növény-, tájkép-, közösségi és technológiafotókat várnak, amelyek a globális mezőgazdaság szemszögéből dolgozzák fel a témát. A www.syngentaphoto.com weboldalon megtalálható a győztes pályamunkák mellett az összes beadott pályázat, illetve a korábbi évek fotógalériái is.

 

Kulcsszavak: fotó pályázat

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Ultraszéles látószögű Panasonic objektív

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO-t, az új, kedvező árú, ultraszéles látószögű zoomobjektívet az L-Mount rendszerhez. A zoomtartománynak köszönhetően a nagy ívű tájképektől kezdve a kifejező portrékig mindenre alkalmas, a közeli munkákhoz pedig makró képességgel rendelkezik, így ez egy sokoldalú objektív, amelyet úgy terveztek, hogy a legkülönfélébb videós és fotós feladatokban is jeleskedjen.

2023. január 5. 12:37

A Sony kibővíti a szórakozás lehetőségeit

A Sony kiállít a nevadai Las Vegasban megrendezett CES 2023 konferencián, amely bemutatót január 5-én, csütörtöktől (PST) online is figyelemmel lehet követni.

2023. január 5. 11:20

A Nikon bejelenti vadonatúj YouTube-sorozatának elindítását

A Nikon Europe a mai napon jelenti be vadonatúj, „Nikon Sessions” című YouTube-sorozatának elindítását. A „Nikon Sessions”, amelyet Ricci Chera, a Nikon School képzési szakértője szervez, mindent magában foglal majd, amit a fényképezésben és a képalkotási folyamatban csak szeretni lehet.

2023. január 3. 18:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46