Nyomkövetés ellen is véd majd a Microsoft új böngészője

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 10. 15:17

Nyomkövetés ellen is véd majd a Microsoft új, még fejlesztés alatt álló böngészője, amelynek bétaverzióját több mint 15 millióan töltötték le tíz hét alatt.

Az Internet Explorer 9 (IE9) tesztverzióját a felhasználóktól kapott visszajelzések alapján folyamatosan javítják, miközben az amerikai kormány a számítógépipart azért kritizálja, mert a fejlesztők túl lassan hozzák meg a személyiségi jogok védelméhez elengedhetetlen intézkedéseket.

 A Microsoft hivatalos blogján közölte: a felhasználók többsége nincs tisztában azzal, hogy a weboldalak és az ezek mögött álló vállalkozások megosztják egymással a netezőktől gyűjtött információkat, azaz, hogy a neten ki és mit mennyi ideig néz, vagy éppen hol és mit vásárol.

 A szoftvercég szerint az IE9-ben már a felhasználó döntheti el, hogy melyik oldallal milyen információt fog megosztani. A nyomkövetés elleni védelem azonban nem a Microsoft újdonsága, a "megbízható oldalak" kiválasztása már a Chrome, a Firefox, illetve az Opera böngészőben is alaplehetőség.

 Az adatvédelmi problémák súlyosságára elsőként az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) figyelmeztetett, amely szerint a szoftveripar önszabályozó mechanizmusa "túl lassú", és nem biztosít megfelelő védelmet. Ezért a bizottság arra szólította az iparágat, hogy a netezési szokásokat tartalmazó adatokat nagykereskedelmi módszerekkel ne lehessen megszerezni, miközben a felhasználóknak nagyságrendekkel nagyobb beleszólási lehetőséget adnának.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MMD bemutatja a Philips 276C8 monitort

Az MMD, a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti az USB-C csatlakozóval rendelkező Philips Moda 276C8 LCD monitor piaci bevezetését. Ez a 27 hüvelykes Quad HD monitor minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre egy mai felhasználónak szüksége van ahhoz, hogy a számítógép előtt töltött minden percét élvezhesse. A stílusos káva nélküli esztétikától kezdve az USB-C csatlakoztathatóságon át a kiváló képminőségig, a Philips 276C8 a teljesítmény és a dizájn ideális elegyét kínálja.

2019. december 6. 13:24

Helyi 5G-hálózatokat hoz létre a Bosch

A Bosch úgy véli, hogy a helyi 5G-hálózatok jelentik az előremutató utat. A vállalat 5G üzemeltetési engedélyekért folyamodott Németország egyes területein.

2019. december 5. 13:59

5 fontos tanács a zsarolóvírusokkal szemben

A zsarolóvírusok évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek – legalábbis a kiberbűnözők körében. Ez azt mutatja, hogy a vállalatoknak még mindig nem sikerült átfogó és hatékony védelmet kiépíteni a ransomware támadásokkal szemben. A Micro Focus szakértői szerint többszintű védelmet érdemes kialakítani, amely kiterjed a biztonsági mentésekre, a rendszerek naprakészen tartására és ellenőrzésére, az adatok titkosítására, valamint a felhasználók oktatására is. 

2019. december 1. 09:28

Kriptovaluta-bányász modult telepít a Stantinko botnet az áldozatok gépére

Az ESET kutatói nemrégiben fedezték fel, hogy a félmillió számítógépet megfertőző Stantinko botnet mögötti kiberbűnözők Monero kriptovaluta-bányászó modult telepítenek az általuk ellenőrzött gépekre.

2019. november 29. 15:02

4 tipp, amivel könnyedén felturbózhatod a régi gépedet

Legyen az egy okostelefon, tv vagy számítógép, egyre többször tapasztaljuk, hogy az elektronikai eszközök élettartama ma már sokkal rövidebb, mint néhány évvel ezelőtt, és a meghibásodások is gyakoribbak. Azonban, ha a kedvenc kütyüdnél problémát érzékelsz, nem kell egyből rögtön a legrosszabbra gondolni. Egy számítógépnél például több okból is előfordulhat, hogy egyik napról a másikra lelassul, de ettől még nem feltétlenül hibás. Ilyenkor számos egyszerű és pénztárcakímélő eszközt bevethetsz a gyorsításra. Az egyik leghatásosabb és legegyszerűbb módszer, ha SSD-t telepítesz notebookodba vagy PC-dbe, ami új szárnyakat ad a rendszer teljesítményének és stabilitásának, így idén ez lehet a tökéletes karácsonyi ajándék számodra. A Kingston alábbi tippjeivel új életet lehelhetsz számítógépedbe anélkül, hogy súlyos összegeket költenél rá.

2019. november 29. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás