Több mint 3 millió WoW Cataclysm 1 nap alatt

Milkovits Gábor, 2010. december 14. 16:29

Az Activision Blizzard játékstúdió bejelentette, hogy az első napon 3,3 millió kópiát értékesített a World of Warcraft játékszéria legújabb darabjából, a „Cataclysmból”.

Az új játékprogram ezzel minden korábbi első napi eladási rekordot megdöntött a műfajban. Amúgy az eddigi csúcsot szintén a WoW tartotta, mégpedig a két éve novemberben kiadott előző verzióval. A többszereplős online játéknak 12 millió előfizetője van világszerte, akiknek nagyjából a fele Ázsiában játszik, míg a többiek javarészt Észak-Amerikában és Nyugat-Európában élnek. Colin Sebastian, a Lazard Capital Markets elemzője a Reuters-nek elmondta, hogy az első 24 óra adatai alapján az előfizetések száma valamelyest gyarapodhat a nyugati országok javára.

Az Activision Blizzard bevételeinek mintegy 40 százaléka a többszereplős online játékprogramokból származik. A WoW mellett a másik sikeres játékuk a Starcraft, amelynek 12 év szünet után júliusban jelent meg a második epizódja. A 2004 óta futó World of Warcraft pedig annyira sikeres, hogy 6 év alatt a társaság dolgozói létszáma néhány százról 4600-ra nőtt.

Kulcsszavak: játék

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját

A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. 

2023. szeptember 29. 09:54

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Itt a Sandberg legújabb 2 az 1-ben zseblámpája és powerbankje

A Sandberg bemutatta legújabb 2 az 1-ben zseblámpáját és powerbankjét, a Survivor Torch Powerbank 5000-t. 

2023. szeptember 26. 20:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38