Több mint 3 millió WoW Cataclysm 1 nap alatt

Milkovits Gábor, 2010. december 14. 16:29

Az Activision Blizzard játékstúdió bejelentette, hogy az első napon 3,3 millió kópiát értékesített a World of Warcraft játékszéria legújabb darabjából, a „Cataclysmból”.

Az új játékprogram ezzel minden korábbi első napi eladási rekordot megdöntött a műfajban. Amúgy az eddigi csúcsot szintén a WoW tartotta, mégpedig a két éve novemberben kiadott előző verzióval. A többszereplős online játéknak 12 millió előfizetője van világszerte, akiknek nagyjából a fele Ázsiában játszik, míg a többiek javarészt Észak-Amerikában és Nyugat-Európában élnek. Colin Sebastian, a Lazard Capital Markets elemzője a Reuters-nek elmondta, hogy az első 24 óra adatai alapján az előfizetések száma valamelyest gyarapodhat a nyugati országok javára.

Az Activision Blizzard bevételeinek mintegy 40 százaléka a többszereplős online játékprogramokból származik. A WoW mellett a másik sikeres játékuk a Starcraft, amelynek 12 év szünet után júliusban jelent meg a második epizódja. A 2004 óta futó World of Warcraft pedig annyira sikeres, hogy 6 év alatt a társaság dolgozói létszáma néhány százról 4600-ra nőtt.

Kulcsszavak: játék

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Új fogyasztói elektronikai márkák a magyar piacon

Bővíti termékkínálatát Magyarországon az Elem6, a régió egyik jelentős forgalmazója. A vállalat saját elektronikai márkáit kínálja, jó ár-érték arányú termékeikre jellemző a magas minőség és a megbízhatóság. 

2023. június 5. 11:21

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

A virtuális valóság (VR) fitnesz új távlatokat nyit a mozgásban

A VR fitnesznek köszönhetően javul az állóképesség, az izomzat erősödik és kellő kitartással a mérleg is egyre kevesebbet mutathat.

2023. június 2. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39