Újabb csúszás a Nokiánál, ezúttal az E7 csúcsmobil tolódik 2011-re

Milkovits Gábor, 2010. december 15. 07:20

A Nokia a várt sikerek helyett egyre csak fiaskókról kénytelen beszámolni a kulcsfontosságú okostelefonos szegmensben, így legújabban a céges csúcsmobilnak szánt E7 premierjét kénytelen decemberről a jövő évre halasztani.

A 4 inches érintőképernyővel, vízszintesen kicsúsztatható billentyűzettel és a legújabb Symbian 3 operációs rendszerrel ellátott telefont eredetileg a karácsonyt megelőző héten szerette volna piacra dobni a finn mobilcég. A késedelmet egyelőre nem indokolták, így nem tudni, van-e köze az új Symbian szoftver korábbi problémáihoz. A fogyasztói csúcstelefonnak szánt N8 volt az első olyan Nokia készülék, amelyen a nyílt forráskódú alapokon kifejlesztett, új Symbian 3 operációs rendszer fut. Az N8-nak eredetileg még júniusban kellett volna piacra kerülnie, azonban az új Symbian platform problémái miatt el kellett halasztani a premiert. A 12 megapixeles kamerával felszerelt okostelefon végül októberben debütált világszerte, majd azután novemberben kiderült róla, hogy a forgalomba került példányok egy része hibás, ami azzal járt, hogy váratlanul kikapcsolnak.

Elemzők szerint egyébként az új E7 premierjének elhalasztása nem lesz számottevő hatással az eladásokra, mivel egy elsősorban céges felhasználóknak szánt modellről van szó, amilyenek nem kifejezetten kerülnek a karácsonyfa alá. Ennek ellenére az újabb baki aligha tesz jót a Nokia amúgy is alaposan megtépázott imázsának, amelynek visszaszerzése oly fontos lenne az iPhone-nal és az Android mobilokkal folytatott versenyben.
 

Kulcsszavak: mobiltelefon Nokia

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HMD elindítja az 5G-s okostelefonok európai gyártását

Az új, többmárkás portfolióstratégiájuk bejelentését követően nem sokkal a HMD Global, a legnagyobb európai okostelefon-gyártó ma újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a vállalat megkezdte az 5G-képes okostelefonok európai gyártását – az első Európában készült okostelefont, a Nokia XR21-et pedig már üzleti ügyfelek is megvásárolhatják. A HMD lépései összhangban állnak az általános európai növekedési potenciállal, a Canalys előrejelzése szerint az európai okostelefon-piac 2024-re ugyanis 7%-kal fog növekedni.

2023. október 3. 20:08

Érkeznek a felújított telefonok a Telekomtól

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

2023. október 2. 18:20

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38