Új Fujitsu szerver mikrovállalkozásoknak

Széll Zoltán, 2010. december 18. 11:02

A Fujitsu bemutatta új, belépőszintű Primergy mikroszerverét, amely első ízben teszi a kisvállalkozások számára is megfizethetővé a profi, központosított szervertechnológiát. A stresszmentes és rugalmas működést kedvező áron biztosító Fujitsu Primergy MX130 S1 megcáfolja azt a régi nézetet, miszerint a professzionális szerver túl drága és felesleges a kisvállalkozások számára.

A nyomtatási fájl- és webszolgáltatásokhoz stabil, megbízható AMD-alapú platformot nyújtó Primergy MX130 S1 azoknak az induló és mikrovállalkozások igényeinek megfelelően készült, amelyek szeretnék konszolidálni kritikus elektroníkus erőforrásaikat és növelni adatmegosztási gíakorlatuk hatékonyságát és rugalmasságát. A Primergy MX130 S1 költséghatékony alternatívát kínál számukra a peer-to-peer hálózatokra, könnyen ellopható USB meghajtókra és irodák közötti e-mail kapcsolatra épülő, nagy hibakockázatú adatmegosztás helyett.

Az új szerver belépő a Fujitsu Primergy x86 szervercsaládjába – minőség- és teljesítménybeli kompromisszumok nélkül. Könnyen telepíthető, üzemeltethető és rugalmasan bővíthető rendszer, amely mind a TCO, mind pedig a folyamatos IT-üzemeltetés terén valódi megtakarítást kínál.

Says Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions adatközpont-rendszerekért felelős alelnöke az új szerverről:a következőket mondta: „A Primergy MX130 S1 minden eddiginél olcsóbb belépési pontot kínál a teljes értékű szervertechnológia világába anélkül, hogy cserébe kompromisszumra kényszerítené gazdáját a minőség terén. Az új mikroszerver nagyszerű kiindulópont azoknak az ’összefércelt’ hálózatukat kinövő, fejlődő vállalkozásoknak, amelyek kedvező áron szeretnének hozzájutni a szerveralapú számítástechnikára jellemző biztonsághoz és megbízhatósághoz.”

A Primergy MX130 S1 rendkívül halk, ami fontos szempont, hiszen sok kisebb céget a működési zaj tart vissza a szervervásárlástól. Tétlen állapotban zajkibocsátása mindössze 19 dB. Rendkívül kis helyigényének köszönhetően akár az asztal alatt vagy az asztallapon is elfér.

Kis mérete és alacsony ára dacára a Primergy MX130 S1 teljes értékű, ighény szerint bővíthető szerver kisvállalkozásoknak. Opcionálisan Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation operációs rendszerrel is rendelhető; max. 16 GB professzionális szerverszintű ECC (hiba érzékelő és javító) memóriája könnyedén boldogul a megosztott irodai szerveralkalmazásokkal. A rendszer az üzleti igényekhez igazodva, egyszerűen bővíthető memóriával, merevlemez-kapacitással, kártyákkal vagy mentési megoldásokkal.

Az új belépőszintű mikroszerver is erendelkezik a Primergy család egészére jellemző tulajdonságokkal: pl. nagy energiahatékonyság, megbítzható 7 x 24 órás működés és RAID képességek. Az adatvesztés elleni fokozott védelem érdekében lehetővé teszi, hogy a felhasználó több merevlemez között duplikálja adatait.

A 2010 december 1-jétől rendelhető Primergy MX130 S1 szállítása decemberben indul az EMEA&I régióban. A szerver alacsony működési költségéhez az energiatakarékos kialakítás és a 85 százalékos hatásfokú tápegység is hozzájárul.

Kulcsszavak: kkv szerver Fujitsu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a DIMSZ

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) megtartotta idei éves közgyűlését, ahol több pozíció megerősítése mellett új elnökségi tagot és felügyelőbizottsági elnököt is köszöntöttek. Az új tagok megválasztása mellett a szövetség bejelentette Keresőmarketing tagozatának elindulását, és kutatásainak értékesítését.

2019. szeptember 23. 12:20

IVSZ-elnök: fontos, hogy minél többen válasszák az informatikus pályát

Fontos, hogy minél több fiatal válasszon informatikai végzettséget nyújtó egyetemi, főiskolai szakot, ennek ösztönzését szolgálja a Programozd a jövőd! projekt - mondta az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

2019. szeptember 23. 08:46

A fogyasztók kirobbanóan optimisták

Szeptemberben a GKI konjunktúraindexe két és fél éve nem látott szintre esett, ezen belül az üzleti várakozások három éves mélypontjukra zuhantak, a fogyasztói várakozások viszont még kissé javultak is, utoljára 2002 nyarán voltak ennél kedvezőbbek. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti bizalmi index szeptemberi esése jelentős (igaz, az átmenetileg megemelkedett augusztusihoz képest), egyetlen hónap alatt több mint tíz éve nem következett be ekkora romlás.

2019. szeptember 23. 01:34

Hogyan alakítja át a munkaerőpiacot az online világ?

Ma már nem elég, ha egy toborzási szakértő tisztában van a kereslet-kínálat aktualitásaival: egyszerre kell pszichológusnak, nyomozónak, pedagógusnak, értékesítőnek és IT szakembernek lennie. A betöltetlen pozíciókról meg kell tanulni ugyanúgy gondolkodni, mint egy termékről, eladásukhoz pedig tudatos marketing stratégiát kell alkalmazni – világítottak rá a Profession.hu HR konferenciájának előadói. 

2019. szeptember 22. 04:01

Az ár vagy a környezettudatosság miatt veszünk használt cuccot?

Nemzetközi kutatás alapján a vásárlók 71 százaléka számára kulcstényező a termék környezeti hatása. Itthon ugyanez az arány mutatkozik meg, a legtöbben (72%) szívesen vásárolnak olyan terméket, amellyel a környezetért is tesznek. Ennél jelentősen kevesebben (31%) többet is fizetnének egy-egy zero waste holmiért – derül ki a Vatera legfrissebb felméréséből. A kutatás rávilágított arra, hogy a felhasználókat bár jellemzi a környezettudatos gondolkodásmód, a mindennapok gyakorlatában nem nyilvánul meg ekkora mértékben, ezért a Vatera újításokat vezet be az oldalán, hogy segítse felhasználóit a tudatos döntésekben. 

2019. szeptember 20. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás