Mutasd a Facebook-portréd, megmondom ki vagy!

Vértes János Andor, 2010. december 20. 14:50

Az Egyesült Királyságban - neves zsűritagok bevonásával - versenyt indítottak, így rövidesen eldől, hogy kié a legjobb Facebook-portré.

Ha körbenézünk barátaink Facebook-portéréin, elég változatos a kép. Van, aki maga helyett túltáplált kiscicáját teszi fel, van aki tetőtől talpig megmutatkozik, mások még arcukból is csak egy kivágást helyeznek el, úgy gondolják, hogy elég a szemük, az orruk vagy éppen a csókos szájuk. Egy ismerősömnek ahhoz támadt kedve, hogy ebben a feje tetejére állt világban az ő portréja is jelenjen meg fejjel lefelé, de olyan is akad, aki szinte minden nap egy másik versidézet mögé bújik, ami persze művészi tipográfiával jelenik meg Facebook-portréjában.

Angliában is feltűnt egyeseknek, hogy ez egy olyan terület, ahol jobb sorsra érdemes energiák mennek veszendőbe, és meghirdették a Facebook-portré pályázatot. A szervezők meglehetősen lukratív zsűrit állítottak össze, meghívták például Jonathan Yeo portréművészt, aki egyebek közt Tonny Blairről készített portrét, Martin Parr fotóművészt és - hogy az esetleges groteszk látásmód se szenvedjen hátrányt - Bill Bailey komikust. A britek január 17-ig küldhetik be Facebook-portréjukat (még van idő a kreatív megújulásra), azután eldől, hogy ki rendelkezik  az internetes halhatatlanságot jelentő "legjobb brit Facebook-portréval" .
 

Kulcsszavak: fotó Facebook web2

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo Yoga laptopjainak legújabb generációja az inspirációtól az önkifejezésig segíti a kreatív alkotókat

A hibrid világban való alkotás, fogyasztás és együttműködés most egyszerűbbé vált a Lenovo legújabb generációs Windows 11 Yoga laptopjaival, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hihetetlen sokoldalúságot és egyszerű mobilitást biztosítanak elegáns és hordozható kivitelben.

2023. március 29. 21:30

A felhő gyors és kényelmes, de hogyan lesz biztonságos?

A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak, amelyek maximálisan képesek támogatni az üzleti igényeket és a működést.  A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából, hiszen a vállalati IT infrastruktúra határai kibővülnek, így a védendő adatok köre is. Ezért elengedhetetlenül fontos egy felhőstratégia megalkotása és alkalmazása a vállalatok számára.

2023. március 29. 20:08

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte, hogy milyen alapeszközökre van szükség, és tippeket ad ahhoz, hogy sikeres streamerek legyünk. 

2023. március 29. 18:39

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08