Ingyenes kalózos játék és tesztek a MS karácsonyi kosarában

forrás Prim Online, 2010. december 25. 12:19

Ingyenes kalózos játékot készített az internetezők számára a Microsoft, valamint bemutatta két legújabb karácsonyi témájú tesztprogramját, amellyel a felhasználók böngészőjük sebességét mérhetik le.

A játékban a kalózok egy szigeten található virágoskertet védenek, amelyet patkányoktól, rákoktól, polipoktól, sirályoktól és egyéb vízi szörnyektől kell megóvniuk. Ötféle kalózt vásárolhatunk, akik különböző fegyverekkel harcolnak a virágokat elrabolni kívánó állatok ellen:
·    Scarlett, a matróz pisztolyával bárkit célba vehet, de tűzereje nem túl acélos.
·    Inigo, a bajvívó kardjával csak a szárazföldön érkező célpontok ellen harcolhat, de őket erős suhintásaival villámgyorsan leteríti.
·    Lenny, a tüzér ágyúja szintén hatástalan légi célpontok ellen, ráadásul kicsit lassú is, viszont golyóbisaival egyszerre akár több ellenféllel is képes elbánni.
·    Billy, az inas vizes szivacsokat dobál a támadókra, amelyek ugyan nem sebeznek sokat, de mindenkit lelassítanak.
·    A Kapitány nem harcol, viszont a közelében álló kalózok megkettőzött elszántsággal vetik magukat a küzdelembe.
A „tower defense” stílusú játékban négy pályán mérkőzhetnek meg a felhasználók a szörnyekkel.

A játékon kívül új karácsonyi témájú tesztekkel is jelentkezett az Internet Explorer 9 tesztoldala, a Test Drive. Az egyik demóban a hóemberre hulló hópelyhek számából következtethetünk böngészőnk HTML5-képességeire, míg a másikban a manók ajándékcsomagolási sebessége mutatja meg, hogy mennyire használjuk ki a hardveres gyorsításban rejlő lehetőségeket.

További információk:
·    A kalózos játék a http://www.pirateslovedaisies.com/ oldalon található
·    A böngésző sebességét demonstráló tesztek itt érhetők el:
http://ie.microsoft.com/testdrive/HTML5/Blizzard/Default.html
http://ie.microsoft.com/testdrive/Performance/SantasWorkshop/Default.xhtml

Kulcsszavak: felhszoft játék Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39