Új ECS, Asustek és MSI tábla PC-k a CES 2011 kiállításon

Széll Zoltán, 2010. december 27. 09:42

Az Elitegroup Computer System (ECS), Asustek Computer és Micro-Star International (MSI) már elkészítette azokat a tábla PC-ket, amelyeket a januári CES 2011 kiállításon mutatnak be.

 Az ECS már bevezette a Marvell lapka alapú 9,7 hüvelykes e-book olvasót, de további masinák bevezetését is tervezik, amelyek között 6-, 8- és 9,7 hüvelykes modellek találhatók. Ezek jellemzője a kapacitív érintőképernyő, az Android és Linux operációs rendszer támogatása, több dokumentum és zene-fájl formátum kezelése és a beépített Wi-Fi, Bluetooth és 3G vezeték nélküli határfelület.

 Az ECS bemutat több Windows 7 és Android alapú tábla PC-t is. Némelyik modell 10,1 hüvelykes többérintőképernyővel és Intel Atom, míg más modellek ARM-alapú processzorokkal (Marvell vagy Samsung Electronics) és vezeték nélküli modulokkal kerülnek forgalomba. Ezek a processzorok nyolc óra működési időt tesznek lehetővé.

 Az ECS az előbbieken kívül még energiatakarékos vállalati noteszgépeket is bemutat, amelyek 14- vagy 15 hüvelykes LED hátoldali megvilágítású képernyőt tartalmaznak, és olyan funkciókat foglalnak magukba, mint az USB 3.0.

 Bár az ECS jelenleg nem kap sok rendelést az Inteltől Classmate PC-kre, a vállalat mégis Intel Atom-alapú Classmate PC-t is bemutat a kiállításon.

 Az MSI 10 hüvelykes Wintel-alapú tábla PC-t továbbá ARM-alapú Google Android modellt mutat be. A vállalat a kiállításon szintén látható Nvidia Tegra 2-alapú modellt márciusban vagy áprilisban a Google Android 3.0 operációs rendszer bejelentése után bocsátja ki.

 Az Asustek a CES 2011 kiállításon három fő terméksort mutat be. Ezek a tábla PC-k, valamint az Eee Reader, EeeNote és Eee Pad modellek. A vállalat a rendezvényen bemutat egy 12 hüvelykes Windows 7 alapú Eee Pad masinát (vállalati piacra), és két 10 hüvelykes Eee Pad nevű terméket, egyiket Windows 7 alapú operációs rendszerrel, Intel Oak Trail platformon, a másikat Nvidia Tegra 2 platformon és Google Android operációs rendszerrel. Az új gépek ára 499 és 599 US$ között lesz.

 Az Asustek cégnek már kész a 7 hüvelykes modellje is, amelynek egyik változata Tegra 2 processzorral, a másik Qualcomm processzorral (Android operációs rendszerrel párosítva) kerül piacra. A vállalat egy olyan modellt is bevezet, amely magába foglalja a 3,5G jellemzőket és támogatja

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39