Új ECS, Asustek és MSI tábla PC-k a CES 2011 kiállításon

Széll Zoltán, 2010. december 27. 09:42

Az Elitegroup Computer System (ECS), Asustek Computer és Micro-Star International (MSI) már elkészítette azokat a tábla PC-ket, amelyeket a januári CES 2011 kiállításon mutatnak be.

 Az ECS már bevezette a Marvell lapka alapú 9,7 hüvelykes e-book olvasót, de további masinák bevezetését is tervezik, amelyek között 6-, 8- és 9,7 hüvelykes modellek találhatók. Ezek jellemzője a kapacitív érintőképernyő, az Android és Linux operációs rendszer támogatása, több dokumentum és zene-fájl formátum kezelése és a beépített Wi-Fi, Bluetooth és 3G vezeték nélküli határfelület.

 Az ECS bemutat több Windows 7 és Android alapú tábla PC-t is. Némelyik modell 10,1 hüvelykes többérintőképernyővel és Intel Atom, míg más modellek ARM-alapú processzorokkal (Marvell vagy Samsung Electronics) és vezeték nélküli modulokkal kerülnek forgalomba. Ezek a processzorok nyolc óra működési időt tesznek lehetővé.

 Az ECS az előbbieken kívül még energiatakarékos vállalati noteszgépeket is bemutat, amelyek 14- vagy 15 hüvelykes LED hátoldali megvilágítású képernyőt tartalmaznak, és olyan funkciókat foglalnak magukba, mint az USB 3.0.

 Bár az ECS jelenleg nem kap sok rendelést az Inteltől Classmate PC-kre, a vállalat mégis Intel Atom-alapú Classmate PC-t is bemutat a kiállításon.

 Az MSI 10 hüvelykes Wintel-alapú tábla PC-t továbbá ARM-alapú Google Android modellt mutat be. A vállalat a kiállításon szintén látható Nvidia Tegra 2-alapú modellt márciusban vagy áprilisban a Google Android 3.0 operációs rendszer bejelentése után bocsátja ki.

 Az Asustek a CES 2011 kiállításon három fő terméksort mutat be. Ezek a tábla PC-k, valamint az Eee Reader, EeeNote és Eee Pad modellek. A vállalat a rendezvényen bemutat egy 12 hüvelykes Windows 7 alapú Eee Pad masinát (vállalati piacra), és két 10 hüvelykes Eee Pad nevű terméket, egyiket Windows 7 alapú operációs rendszerrel, Intel Oak Trail platformon, a másikat Nvidia Tegra 2 platformon és Google Android operációs rendszerrel. Az új gépek ára 499 és 599 US$ között lesz.

 Az Asustek cégnek már kész a 7 hüvelykes modellje is, amelynek egyik változata Tegra 2 processzorral, a másik Qualcomm processzorral (Android operációs rendszerrel párosítva) kerül piacra. A vállalat egy olyan modellt is bevezet, amely magába foglalja a 3,5G jellemzőket és támogatja

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Így válassza ki a megfelelő vezeték nélküli technológiát

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Csakúgy, mint mondjuk az elektromosság esetében, akkor döbbenünk rá a vezeték nélküli technológia fontosságára, amikor probléma adódik a hálózatunkkal. Éppen ezért most minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

2023. március 29. 11:21

A Kingston FURY tovább színesíti a DDR5 termékcsalád megjelenését

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY fehér hőelosztóval ellátott modellekkel egészítette ki díjnyertes Kingston FURY DDR5 memóriamodul-családját, még több lehetőséget biztosítva azok számára, akik minden szempontból kiemelkedő rendszert kívánnak építeni.

2023. március 28. 15:04

Új Dell eszközök hibrid munkavégzéshez

A Dell Technologies bemutatta legújabb üzleti portfólióját, amely a hibrid munkavégzéshez nyújt a végfelhasználóknak megoldásokat. 

2023. március 28. 11:21

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08