A legtöbben internetszolgáltatót keresnek

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 28. 09:02

A legtöbb magyar felhasználó a szélessávú internet szolgáltatások iránt érdeklődik, ezen belül azonban a kombinált csomagok iránt nincsen akkora kereslet, mint ahogy azt a szolgáltatók szeretnék.

A www.telko.hu távközlési ár-összehasonlító portál tízezer látogatón alapuló felmérése szerint az emberek 42 százaléka a szélessávú internet-szolgáltatások után érdeklődik. Mindössze 17 százaléka kíváncsi az önálló televíziós szolgáltatásokra, s csak 18 százaléka érdeklődött a több szolgáltatást összefogó - tv+telefon+internet - kombinált ajánlatok iránt.

 A második leginkább érdeklődésre számot tartó terület a mobiltarifák, a felhasználók 23 százaléka böngészi az ajánlatokat. A felmérés szerint a vezetékes telefonos ajánlatokra annyira alacsony a kattintási arány, hogy nem kimutatható a részesedése.

 A szélessávú internet iránt érdeklődők 40 százaléka a mobilnet, 32 százaléka a kábelnet, 28 százaléka pedig a hagyományos vezetékes internetes (ADSL) tarifákat és ajánlatokat a böngészi.

 A televíziós-szolgáltatások iránt érdeklődők majdnem fele a kábeles, 36 százaléka a műholdas, míg 19 százaléka a földi sugárzású adások ajánlataira kattint.

 Várkonyi Ádám, a telko.hu Magyarország ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, az oldal nemrég indult, s ez volt az első ilyen kutatásuk. Hozzátette: a tendenciák jobb megismerése érdekében azt tervezik, hogy havonta megismétlik a felmérést.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhető áron kínál prémium kamerafunkciókat az LG 2020-as K okostelefon-szériája

Az LG Electronics (LG) bejelentette 2020-as K-szériáját, azaz a K61, K51S és K41S modellekből álló legújabb középkategóriás okostelefon-sorozatot. Az új készülékek megújult kamerarendszerükkel, multimédia-funkcióikkal és stabil teljesítményükkel első osztályú felhasználói élményt kínálnak anélkül, hogy a vásárlóknak mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk. Az eddig csak az LG felsőkategóriás készülékeiből ismert prémium funkciókkal az új telefonok még napjaink kiélezett mobilpiaci versenyében is ideális választást jelentenek.

2020. február 23. 13:34

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Bemutatkozik a Sony Xperia L4

A Sony bejelentette, hogy az új Xperia L4 készülékkel tovább bővül a szórakoztatásközpontú telefonjainak portfóliója. 

2020. február 21. 09:35

Növénynevelés mobilalkalmazással

A Telenor legújabb projektje, a LovePlant egy IoT felhőn keresztül kommunikáló okoseszköz segítségével buzdítja a párokat figyelmesebb kommunikációra. A LovePlant okoscserép egy kihívás keretében 30 napon át ad apró feladatokat a párnak egy mobilalkalmazás segítségével, a kihívások sikeres teljesítésével pedig az applikáció automatikusan megöntözi a növényt – ezzel táplálva azt, és a kapcsolatot is.

2020. február 20. 09:25

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás