Letöltési rekordok 2010

Vértes Judit, 2010. december 31. 11:09

Több mint egymilliárd programot töltöttek le 2010-ben a CNET download.com oldaláról. Az első három helyet a vírusirtó programok szerezték meg, és más, a számítógép biztonságát szolgáló szoftverek is igen népszerűek. De az első tízben szerepel tömörítőprogram vagy YouTube fájlletöltő szoftver is. A download.com és a magyar letoltes.com top 10-es listájából közös a WinRar, de Magyarországon élmezőnybe tartozik az Adobe Reader vagy a Firefox is, sőt a top tízes listába belefért a Google Earth is.

no.10. Camfrog Video Chat

A Cramfog Video Chat 2003-ban indult, és felhasználói szöveges, video- és audioüzeneteket cserélhetnek, képeket küldhetnek egymásnak. Több ezer chat-szobában folytathatnak beszélgetést másokkal. A Camfrog Video Chat szoftvert 2010-ben 14.155.432 alkalommal töltötték le, és ezzel a 10. legnépszerűbb Windows software lett a CNET download.com oldalán.
     
no.9. Team Viewer


A képernyőmegosztó és fájltranszfer-alkalmazás lehetővé teszi, hogy távoli gépek adatait érje el egy jelszó és kód segítségével. Ingyenes alkalmazása 15.722.955 letöltést eredményezett, ami a következő évben még emelkedhet, de ezzel is 9. a listán.
     
no.8. WinRAR


Az Eugene Roshal által 1995-ben fejlesztett tömörítőszoftver, a WinRAR, az idén az oldal legnépszerűbb tömörítőprogramja lett. Maga a WinRAR kifejezés az internetszlengben a „győztes” (winner) jelölésévé vált. Annak ellenére, hogy ennyire népszerű, Eugene Roshal még mindig saját maga fejleszti a programot, míg az üzleti részével a testvére, Alexander foglalkozik. A 2010-es évben 19.431.244-szer töltötték le a WinRAR programot.
     
no.7. Advanced System Care Free

A program a Windows gépek regisztereinek tisztítására szolgáló szoftver. Felismeri és eltünteti a kémprogramokat, hulladék fájlokat. A programnak 19.544.950 letöltése volt az idén.
     
no.6. Ad-Aware Free Internet Security

A szoftvert 1999-ben fejlesztették ki a reklámokat megjelenítő programok felismerésére és eltávolítására. A megjelenése óta benne van az első 10 legnépszerűbb programban. Az elmúlt évben három új verziót fejlesztettek ki - Ad-Aware Free Internet Security, Ad-Aware Pro Internet Security és Ad-Aware Total Security –, valamint külön változatokat cégek és játékosok részére is. 20.375.957 letöltéssel az Ad-Aware Free Internet Security a 6. helyen végzett.
     
no.5. Malwarebytes Anti-Malware


A 2008-ban bevezetett vírusirtó program nagyon rövid időn belül nagyon népszerű lett. Megtalál olyan rosszindulatú programokat, vírusokat, melyeket más vírusirtó programok gyakran nem vesznek észre. 25.799.006 letöltése volt a programnak ebben az évben, ami, azt hiszem, elegendő bizonyíték népszerűségére.
     
no.4. YouTube Downloader

A  program YouTube weboldalról tölt le fájlokat a helyi lemezre, majd ezeket konvertálja bármilyen eszközre, notebookra, desktopra, iPadra vagy telefonra, amelyen szeretnénk megnézni a videót. A program folyamatosan követi a YouTube weboldal változásait, frissítéseit. Egyszerű és hatékony alkalmazhatóságának köszönhetően 30.068.100-an töltötték le 2010-ben.
     
no.3. Avira AntiVir Personal Free Antivirus


A három legnépszerűbb vírusirtó közül az első az Avira AntiVir Personal Free Antivirus Németországban született 1988-ban, és azóta folyamatosan fejlődött. A Premium verziója az e-maileket is figyeli, és felismeri a veszélyes weboldalakat. 2010-ben 42.165.868 letöltése volt a programnak, és ezzel harmadik a CNET Download.com letöltési listáján.
     
no.2. Avast Free Antivirus

A vírusirtó 20 éve a legnépszerűbb letölthető programok között szerepel. A 2010-ben megjelenő 5-ös verzió új kommunikációs jellemzőkkel, de a régi hatékonysággal és biztonsággal védi a Windows gépeket. 52.648.408 letöltése volt 2010-ben.
     
no.1. AVG Anti-Virus Free Edition

Az AVG Anti-Virus Free Edition a CNET Download.com univerzum legnagyobb programja jelenleg, hetente több mint egymillió letöltéssel. A világ szinte minden Windows gépén jelen van. Eredetileg a Grisoft által fejlesztett kis program volt, Anti-Virus Guard néven, majd lassan a világ vezető biztonsági szoftverévé vált. 84.317.112 letöltéssel a legnépszerűbb Windows szoftver az évben a CNET Download.com listáján.

A letoltes.com tízes toplistája:

  1. WinRAR (Magyar) 
  2. Adobe Reader 9.3 magyar  
  3. K-Lite Codec Pack Full 6.2.0
  4. Winamp 5.581   
  5. LimeWire 5.5.14
  6. Mozilla Firefox 3.5.7 
  7. EVEREST Home Edition   
  8. Nero Burning ROM 10.0 FREE  
  9. WinRAR v3.93  
  10. Google Earth 6.0  
Kulcsszavak: =letoltes

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló 8 TB-os SSD-t mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja második generációs QLC flash meghajtóját, a 870 QVO SATA SSD-t, amely új szintre emeli a nagy kapacitású, felhasználói adattárolók teljesítményét. Az iparági szinten is kiemelkedő, akár 8 terabájtos (TB)  SSD-re egyaránt jellemző a szupergyors sebesség, a nagy tárolókapacitás és a megbízhatóság.

2020. július 9. 13:15

Új fejlesztések a Fujitsu tárolóportfóliójában az adatrobbanás kezeléséhez

Online adattárolásra és adatbiztonságra összpontosító fejlesztéseivel a Fujitsu lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális átalakulásban alapvető szerepet játszó, mind komplexebb adatkezelési igények teljesítését. A NetApp-pal kiépített szoros partnerkapcsolata részeként a Fujitsu kategóriavezető hardverek beillesztésével bővíti tárolótechnológiai megoldásai portfólióját, és kínál egy forrásból lehetőséget a folyamatosan bővülő adattömeg kezelésére és bevételszerzési célú hasznosítására.

2020. július 8. 11:35

Gépi tanulással az ismeretlen fenyegetések ellen

Lassan ott tartunk, hogy a különféle kütyüink előre kitalálják a gondolatainkat. Akad, aki ezt ijesztőnek találja, de az ebben rejlő lehetőséget jó és rossz célra is lehet használni. Az például igencsak hasznos, ha egy gép a bűnözők gondolataiban olvas, majd meg is előzi a bűncselekményeket. Olyannyira, hogy a megoldás már létezik is, ugyanis a Micro Focus gépi tanulást alkalmazó eszköze már tavaly december óta aktív védelmet nyújt a koronavírushoz kapcsolódó átverések és rosszindulatú tartalmak ellen. A termék még azelőtt „működésbe lépett”, hogy a vállalatok IT-biztonsági szakemberei egyáltalán felfigyeltek volna az új trendre.

2020. július 7. 20:07

Biztonságos munkavégzés az „új normalitás” korában

Az elmúlt hónapokban beköszöntő „új normalitás” életünk minden részére kiterjed, ám munkánk kapcsán fokozottan megmutatkozik. A gyakoribb otthoni munkavégzés mellett egyéb rugalmas megoldások is elérhetővé válhatnak, melyek helytől függetlenítik feladataink elvégzését. Mi lehet felszabadítóbb, mint hogy munkánkat egy kávézóból, a tengerpartról vagy akár otthonunk kényelméből látjuk el? Mindehhez a rugalmassághoz természetesen megbízható eszközök is szükségesek, melyek társaink lehetnek a munkánk során – akárhonnan dolgozzunk is. 

2020. július 7. 12:03

Biztonságban az ipari vezérlőrendszerek és kritikus infrastruktúrák

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat bemutatta új 1570R ipari kivitelű biztonsági gateway termékét, mely védelmet nyújt a kritikus infrastruktúrák hálózatai, az ipari vezérlő- (Industrial Control Systems – ICS) és SCADA rendszerek számára a legkülönbözőbb típusú ötödik generációs cyber-fenyegetésekkel szemben. A 1570R kiemelkedő teljesítményt, fenyegetések elleni védelmet adó biztonsági technológiát, egyszerű telepítést és ellenőrzést, valamint megbízhatóságot jelent az olyan, különösen nagy fizikai igénybevételt kívánó ipari környezetekben, mint az erőművek, az automatizált gyárak és a tengerészeti flották. 

2020. július 5. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás