Letöltési rekordok 2010

Vértes Judit, 2010. december 31. 11:09

Több mint egymilliárd programot töltöttek le 2010-ben a CNET download.com oldaláról. Az első három helyet a vírusirtó programok szerezték meg, és más, a számítógép biztonságát szolgáló szoftverek is igen népszerűek. De az első tízben szerepel tömörítőprogram vagy YouTube fájlletöltő szoftver is. A download.com és a magyar letoltes.com top 10-es listájából közös a WinRar, de Magyarországon élmezőnybe tartozik az Adobe Reader vagy a Firefox is, sőt a top tízes listába belefért a Google Earth is.

no.10. Camfrog Video Chat

A Cramfog Video Chat 2003-ban indult, és felhasználói szöveges, video- és audioüzeneteket cserélhetnek, képeket küldhetnek egymásnak. Több ezer chat-szobában folytathatnak beszélgetést másokkal. A Camfrog Video Chat szoftvert 2010-ben 14.155.432 alkalommal töltötték le, és ezzel a 10. legnépszerűbb Windows software lett a CNET download.com oldalán.
     
no.9. Team Viewer


A képernyőmegosztó és fájltranszfer-alkalmazás lehetővé teszi, hogy távoli gépek adatait érje el egy jelszó és kód segítségével. Ingyenes alkalmazása 15.722.955 letöltést eredményezett, ami a következő évben még emelkedhet, de ezzel is 9. a listán.
     
no.8. WinRAR


Az Eugene Roshal által 1995-ben fejlesztett tömörítőszoftver, a WinRAR, az idén az oldal legnépszerűbb tömörítőprogramja lett. Maga a WinRAR kifejezés az internetszlengben a „győztes” (winner) jelölésévé vált. Annak ellenére, hogy ennyire népszerű, Eugene Roshal még mindig saját maga fejleszti a programot, míg az üzleti részével a testvére, Alexander foglalkozik. A 2010-es évben 19.431.244-szer töltötték le a WinRAR programot.
     
no.7. Advanced System Care Free

A program a Windows gépek regisztereinek tisztítására szolgáló szoftver. Felismeri és eltünteti a kémprogramokat, hulladék fájlokat. A programnak 19.544.950 letöltése volt az idén.
     
no.6. Ad-Aware Free Internet Security

A szoftvert 1999-ben fejlesztették ki a reklámokat megjelenítő programok felismerésére és eltávolítására. A megjelenése óta benne van az első 10 legnépszerűbb programban. Az elmúlt évben három új verziót fejlesztettek ki - Ad-Aware Free Internet Security, Ad-Aware Pro Internet Security és Ad-Aware Total Security –, valamint külön változatokat cégek és játékosok részére is. 20.375.957 letöltéssel az Ad-Aware Free Internet Security a 6. helyen végzett.
     
no.5. Malwarebytes Anti-Malware


A 2008-ban bevezetett vírusirtó program nagyon rövid időn belül nagyon népszerű lett. Megtalál olyan rosszindulatú programokat, vírusokat, melyeket más vírusirtó programok gyakran nem vesznek észre. 25.799.006 letöltése volt a programnak ebben az évben, ami, azt hiszem, elegendő bizonyíték népszerűségére.
     
no.4. YouTube Downloader

A  program YouTube weboldalról tölt le fájlokat a helyi lemezre, majd ezeket konvertálja bármilyen eszközre, notebookra, desktopra, iPadra vagy telefonra, amelyen szeretnénk megnézni a videót. A program folyamatosan követi a YouTube weboldal változásait, frissítéseit. Egyszerű és hatékony alkalmazhatóságának köszönhetően 30.068.100-an töltötték le 2010-ben.
     
no.3. Avira AntiVir Personal Free Antivirus


A három legnépszerűbb vírusirtó közül az első az Avira AntiVir Personal Free Antivirus Németországban született 1988-ban, és azóta folyamatosan fejlődött. A Premium verziója az e-maileket is figyeli, és felismeri a veszélyes weboldalakat. 2010-ben 42.165.868 letöltése volt a programnak, és ezzel harmadik a CNET Download.com letöltési listáján.
     
no.2. Avast Free Antivirus

A vírusirtó 20 éve a legnépszerűbb letölthető programok között szerepel. A 2010-ben megjelenő 5-ös verzió új kommunikációs jellemzőkkel, de a régi hatékonysággal és biztonsággal védi a Windows gépeket. 52.648.408 letöltése volt 2010-ben.
     
no.1. AVG Anti-Virus Free Edition

Az AVG Anti-Virus Free Edition a CNET Download.com univerzum legnagyobb programja jelenleg, hetente több mint egymillió letöltéssel. A világ szinte minden Windows gépén jelen van. Eredetileg a Grisoft által fejlesztett kis program volt, Anti-Virus Guard néven, majd lassan a világ vezető biztonsági szoftverévé vált. 84.317.112 letöltéssel a legnépszerűbb Windows szoftver az évben a CNET Download.com listáján.

A letoltes.com tízes toplistája:

  1. WinRAR (Magyar) 
  2. Adobe Reader 9.3 magyar  
  3. K-Lite Codec Pack Full 6.2.0
  4. Winamp 5.581   
  5. LimeWire 5.5.14
  6. Mozilla Firefox 3.5.7 
  7. EVEREST Home Edition   
  8. Nero Burning ROM 10.0 FREE  
  9. WinRAR v3.93  
  10. Google Earth 6.0  
Kulcsszavak: =letoltes

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB új kiberbiztonsági megoldást vezetett be

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

2022. szeptember 28. 13:58

Elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki az Epson hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Ez a kettősség a veszélyes hulladékok kezelésében is megmutatkozik: bár a többség tisztában van vele, hova kell gyűjteni például a használt nyomtatópatronokat, csak minden ötödik megkérdezett használ háztartási vagy szelektív hulladéknak dedikált szemetest is erre a célra.

2022. szeptember 27. 21:17

Mesterséges intelligencia elemzi az alkalmazottakat az SAP HR szoftverében

Rejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljai által.

2022. szeptember 27. 18:12

Új eljárás a kiberbiztonságban

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza. A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne.

2022. szeptember 26. 13:57

Magasabb szintű védelem a jövőbeni cyber-támadások ellen

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Horizon néven jelentett be iparágvezető, a megelőzésre fókuszáló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagot, mely kombinálja a proaktív MDR/MPR, XDR/XPR és Events menedzsment megoldásokat. Mindez egyetlen gombnyomással működtethető, illetve az iparág vezető elemzőinek, kutatóinak és innovatív MI technológiájának a támogatásával bír.

2022. szeptember 25. 15:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38