Letöltési rekordok 2010

Vértes Judit, 2010. december 31. 11:09

Több mint egymilliárd programot töltöttek le 2010-ben a CNET download.com oldaláról. Az első három helyet a vírusirtó programok szerezték meg, és más, a számítógép biztonságát szolgáló szoftverek is igen népszerűek. De az első tízben szerepel tömörítőprogram vagy YouTube fájlletöltő szoftver is. A download.com és a magyar letoltes.com top 10-es listájából közös a WinRar, de Magyarországon élmezőnybe tartozik az Adobe Reader vagy a Firefox is, sőt a top tízes listába belefért a Google Earth is.

no.10. Camfrog Video Chat

A Cramfog Video Chat 2003-ban indult, és felhasználói szöveges, video- és audioüzeneteket cserélhetnek, képeket küldhetnek egymásnak. Több ezer chat-szobában folytathatnak beszélgetést másokkal. A Camfrog Video Chat szoftvert 2010-ben 14.155.432 alkalommal töltötték le, és ezzel a 10. legnépszerűbb Windows software lett a CNET download.com oldalán.
     
no.9. Team Viewer


A képernyőmegosztó és fájltranszfer-alkalmazás lehetővé teszi, hogy távoli gépek adatait érje el egy jelszó és kód segítségével. Ingyenes alkalmazása 15.722.955 letöltést eredményezett, ami a következő évben még emelkedhet, de ezzel is 9. a listán.
     
no.8. WinRAR


Az Eugene Roshal által 1995-ben fejlesztett tömörítőszoftver, a WinRAR, az idén az oldal legnépszerűbb tömörítőprogramja lett. Maga a WinRAR kifejezés az internetszlengben a „győztes” (winner) jelölésévé vált. Annak ellenére, hogy ennyire népszerű, Eugene Roshal még mindig saját maga fejleszti a programot, míg az üzleti részével a testvére, Alexander foglalkozik. A 2010-es évben 19.431.244-szer töltötték le a WinRAR programot.
     
no.7. Advanced System Care Free

A program a Windows gépek regisztereinek tisztítására szolgáló szoftver. Felismeri és eltünteti a kémprogramokat, hulladék fájlokat. A programnak 19.544.950 letöltése volt az idén.
     
no.6. Ad-Aware Free Internet Security

A szoftvert 1999-ben fejlesztették ki a reklámokat megjelenítő programok felismerésére és eltávolítására. A megjelenése óta benne van az első 10 legnépszerűbb programban. Az elmúlt évben három új verziót fejlesztettek ki - Ad-Aware Free Internet Security, Ad-Aware Pro Internet Security és Ad-Aware Total Security –, valamint külön változatokat cégek és játékosok részére is. 20.375.957 letöltéssel az Ad-Aware Free Internet Security a 6. helyen végzett.
     
no.5. Malwarebytes Anti-Malware


A 2008-ban bevezetett vírusirtó program nagyon rövid időn belül nagyon népszerű lett. Megtalál olyan rosszindulatú programokat, vírusokat, melyeket más vírusirtó programok gyakran nem vesznek észre. 25.799.006 letöltése volt a programnak ebben az évben, ami, azt hiszem, elegendő bizonyíték népszerűségére.
     
no.4. YouTube Downloader

A  program YouTube weboldalról tölt le fájlokat a helyi lemezre, majd ezeket konvertálja bármilyen eszközre, notebookra, desktopra, iPadra vagy telefonra, amelyen szeretnénk megnézni a videót. A program folyamatosan követi a YouTube weboldal változásait, frissítéseit. Egyszerű és hatékony alkalmazhatóságának köszönhetően 30.068.100-an töltötték le 2010-ben.
     
no.3. Avira AntiVir Personal Free Antivirus


A három legnépszerűbb vírusirtó közül az első az Avira AntiVir Personal Free Antivirus Németországban született 1988-ban, és azóta folyamatosan fejlődött. A Premium verziója az e-maileket is figyeli, és felismeri a veszélyes weboldalakat. 2010-ben 42.165.868 letöltése volt a programnak, és ezzel harmadik a CNET Download.com letöltési listáján.
     
no.2. Avast Free Antivirus

A vírusirtó 20 éve a legnépszerűbb letölthető programok között szerepel. A 2010-ben megjelenő 5-ös verzió új kommunikációs jellemzőkkel, de a régi hatékonysággal és biztonsággal védi a Windows gépeket. 52.648.408 letöltése volt 2010-ben.
     
no.1. AVG Anti-Virus Free Edition

Az AVG Anti-Virus Free Edition a CNET Download.com univerzum legnagyobb programja jelenleg, hetente több mint egymillió letöltéssel. A világ szinte minden Windows gépén jelen van. Eredetileg a Grisoft által fejlesztett kis program volt, Anti-Virus Guard néven, majd lassan a világ vezető biztonsági szoftverévé vált. 84.317.112 letöltéssel a legnépszerűbb Windows szoftver az évben a CNET Download.com listáján.

A letoltes.com tízes toplistája:

  1. WinRAR (Magyar) 
  2. Adobe Reader 9.3 magyar  
  3. K-Lite Codec Pack Full 6.2.0
  4. Winamp 5.581   
  5. LimeWire 5.5.14
  6. Mozilla Firefox 3.5.7 
  7. EVEREST Home Edition   
  8. Nero Burning ROM 10.0 FREE  
  9. WinRAR v3.93  
  10. Google Earth 6.0  
Kulcsszavak: =letoltes

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

A Dyson 2,75 milliárd fontos beruházási tervének következő szakasza

A Dyson mérnökei intelligens, önfejlesztő, összekapcsolódásra képes termékek új generációjának megalkotásán dolgoznak, ennek érdekében jelentősen bővül a vállalat szoftver-csapata – közölte Jake Dyson főmérnök a Dyson új YouTube-videójában. Elmondása szerint a technológiai vállalat – amely az új technológiákba történő 2,75 milliárd fontos beruházási tervének közepén tart – a szoftvereket és a konnektivitást, „összekapcsolhatóságot” helyezi jövőbeli termékcsaládjának fókuszába.

2022. december 3. 16:05

A BlueVoyant új tanulmánya azonosítja a vállalatok kritikus területeit

A külső és belső kibervédelem területén iparágvezető BlueVoyant új jelentése a magántőke-portfólió társaságokat érintő kiberkockázatokat elemzi. A riport szerint a portfólió társaságok számára az informatikai működés kihívásaiból adódó IT-higiéniai problémák jelentik az egyik legfőbb támadási felületet. A sikeres kibertámadások komoly pénzügyi károkat és bizalomvesztést eredményezhetnek.

2022. december 3. 13:23

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Meghackelt mackó, kémkedő baba: hogyan szűrhetjük ki a nem biztonságos okosjátékokat ajándékvásárláskor?

Az intelligens pacemakerektől az okosórákig, a hangasszisztensektől az okos kapucsengőkig a technológia segít életünket egészségesebbé, kényelmesebbé, és szórakoztatóbbá tenni - ez a dolgok internete (Internet of Things – IoT), mely egyúttal lehetővé teszi a gyártók számára, hogy új, izgalmas játékokat dobjanak piacra. Az okosjátékok globális piacán kétszámjegyű százalékos növekedés várható, és 2027-re ez meghaladhatja a 24 milliárd dollárt. Amikor viszont a hálózati kapcsolat, az adatok és a számítástechnika találkozik, adatvédelmi és biztonsági aggályok is felmerülhetnek – az ESET szakértői most, a karácsonyi vásárlások kezdetekor az ebben rejlő veszélyekre hívják fel a figyelmet.

2022. november 30. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55