Számítógép-értékesítési rekord 2010-ben Németországban

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 4. 09:02

Soha még annyi számítógépet nem értékesítettek Németországban mint tavaly: mintegy 13,7 millió személyi számítógép kelt el 2010-ben, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

"Minden szegmensben virágzik a számítógép üzlet" - jelentette ki a számítástechnikai és informatikai ágazati szakmai képviseleti szervezet, a Bitkom elnöke, August-Wilhelm Scheer. "Nagy tételekben vásárolnak mind a lakossági, mind az üzleti felhasználók." Az év végi ünnepi bevásárlási szezon óriási kereslet növekedést hozott.

A szervezet bizakodó az új évet illetően is: becslése szerint az idén a számítógép értékesítés 12,3 százalékkal 15,4 millió darabra bővül.
 
Az értékesítési árbevétel a személyi számítógépek - beleértve a tablet számítógépeket is - 8,2 százalékkal 6,9 milliárd euróra emelkedett 2010-ben. Az idén az értékesítési árbevétel további 6,5 százalékkal nőhet és elérheti a 7,3 milliárd eurót. "Az új, nagy értékű modelleknek köszönhetően az árbevétel a kiélezett árharc ellenére is emelkedik" - mutatott rá August-Wilhelm Scheer.
 
A 2009-es krízisévben a számítógép eladások utáni értékesítési árbevétel csökkent, holott a netbook modellek iránti nagy keresletnek köszönhetően az értékesítési darabszám 6 százalékkal emelkedett.
 
A Bitkom kimutatásai szerint tavaly minden tízedik német polgár vásárolt magának új személyi számítógépet. Az eladott számítógépek 60 százalékát lakossági, 40 százalékát üzleti vagy kormányzati felhasználó vásárolta meg. Az eladott készülékek kétharmada hordozható kivitelű volt, a kisméretű modellek értékesítési darabszáma azonban 12 százalékkal 1,7 millióra esett vissza, ami az érintőképernyős tablet modellek megjelenésére vezethető vissza. A Bitkom adatai alapján 2010-ben Németországban 450 ezer tablet számítógépet értékesítettek.
 
Évek óta első alkalommal emelkedett az asztali számítógépek eladása. A forgalom 6 százalékkal 4,2 millió darabra bővült. A növekedéshez nagyban hozzájárult a gazdasági fellendülés, ami a vállalati szférát ismét készülék beszerzésekre késztette. Megnövekedett azonban a lakossági felhasználók érdeklődése is az ún. "all-in-one" asztali modellek iránt is, amelyeknél a teljes
elektronika, a processzor, a merevlemez és a DVD-meghajtó egyaránt a monitorházba van beépítve.
Kulcsszavak: trend PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Megoldás a nagyméretű, elosztott hálózatokat üzemeltető cégek számára

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta új XGS2220 Layer 3 Access Switch sorozatát, amely segít a kis- és középvállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukkal szemben támasztott növekvő igényekkel és elvárásokkal.

2023. május 25. 20:35

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

A Fujitsu 13. generációs Intel processzorral ellátott, új noteszgépekkel lép piacra

A Fujitsu bemutatta a legújabb, 13. generációs Intel processzorok teljesítményét és kényelmét kiaknázó, új noteszgépeit. A modern üzleti felhasználóknak szánt eszközök kategóriavezető mobilitása és nagy teljesítménye fejlett biztonsági funkciókkal párosul. 

2023. május 22. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01