Ballmer: 2010 semmihez sem hasonlítható jó év volt

Vértes János Andor, 2011. január 6. 11:18

Steve Ballmer a CES megnyitását megelőző előadásában (magyar idő szerint mára virradó éjszaka) felvázolta, hogy hova jutott el cége, a Microsoft az elmúlt évtizedben, miket jelentett számukra 2010, és mi várható 2011-ben. Az újdonságok bemutatásában - ahogy ez más lenni szokott az ilyen előadói show-műsorokban, segédkeztek a vezérigazgató munkatársai is: Ron Forbes (ő mutatta be az Xbox TV-t), Liz Sloan (Windows Phone) és Mike Angiulo (Windows PC).

Előadását ezekkel a szavakkal kezdte: "2010 nagyon nagyon izgalmas év volt cégünk életében. Bejelentettük a Windows Phone 7-et, az Office 2010-et, a Kinectet, bevezettük az Internet Explorer 9-et és az Office 365 szolgáltatást. Jelentős növekedést könyvelhettünk el a Bing és az Azure szolgáltatások terén. És a Windows 7 bámulatos sikerét látva valóban kimondhatjuk, olyan év volt, mint egyik korábbi sem."

A múlt kapcsán a Microsoft vezérigazgatója szólt az elmúlt évtizedről is, amelynek során a Microsoft erőteljesen fordult a szórakoztatás és a fogyasztói elektronika felé, ám - mint általában - egy CES nyitóelőadásnak mégiscsak a jövőről, konkrétan az itt helyben bemutatott újdonságokról kell szólnia, így Steve Ballmer váltott segítségeket invitálva a színpadra bemutatta a Microsoft három legfontosabb új termékét: az Xbox TVt, a Windows Phone-t és a Windows PC-t. 

A Microsoft első embere láthatóan a 60 napja piacra dobott Kinectre volt a legbüszkébb. Ehhez újdonság egy olyan Avatar, amely imitálja a mimikánkat, mozgásunkat. Egyelőre 20 országban érvényes lehetőség a Microsoft és az ESPN szerződése, amelynek révén Xbox 360-on is követhetjük a sportközvetítéseket. 

Kulcsszavak: CES 2011 CES Microsoft

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még nagyobb szabadságot biztosít a Sencor új robotporszívója

Új szintre emeli a robotporszívók által nyújtott kényelmet a Sencor újdonsága. Kétség nem fér hozzá, hogy bár ezek a készülékek teljesen autonóm módon képesek gondoskodni a porszívózásról, a tartályuk kiürítésére eddig nem voltak képesek. Mindez teljesen megváltoztathatja a robotporszívókról alkotott elképzeléseinket. 

2023. október 2. 19:55

Érkeznek a felújított telefonok a Telekomtól

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

2023. október 2. 18:20

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Évi egymillió forint támogatás – már lehet pályázni a Széchenyi-egyetem Gólya-ösztöndíjára

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

2023. október 2. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38