Ballmer: 2010 semmihez sem hasonlítható jó év volt

Vértes János Andor, 2011. január 6. 11:18

Steve Ballmer a CES megnyitását megelőző előadásában (magyar idő szerint mára virradó éjszaka) felvázolta, hogy hova jutott el cége, a Microsoft az elmúlt évtizedben, miket jelentett számukra 2010, és mi várható 2011-ben. Az újdonságok bemutatásában - ahogy ez más lenni szokott az ilyen előadói show-műsorokban, segédkeztek a vezérigazgató munkatársai is: Ron Forbes (ő mutatta be az Xbox TV-t), Liz Sloan (Windows Phone) és Mike Angiulo (Windows PC).

Előadását ezekkel a szavakkal kezdte: "2010 nagyon nagyon izgalmas év volt cégünk életében. Bejelentettük a Windows Phone 7-et, az Office 2010-et, a Kinectet, bevezettük az Internet Explorer 9-et és az Office 365 szolgáltatást. Jelentős növekedést könyvelhettünk el a Bing és az Azure szolgáltatások terén. És a Windows 7 bámulatos sikerét látva valóban kimondhatjuk, olyan év volt, mint egyik korábbi sem."

A múlt kapcsán a Microsoft vezérigazgatója szólt az elmúlt évtizedről is, amelynek során a Microsoft erőteljesen fordult a szórakoztatás és a fogyasztói elektronika felé, ám - mint általában - egy CES nyitóelőadásnak mégiscsak a jövőről, konkrétan az itt helyben bemutatott újdonságokról kell szólnia, így Steve Ballmer váltott segítségeket invitálva a színpadra bemutatta a Microsoft három legfontosabb új termékét: az Xbox TVt, a Windows Phone-t és a Windows PC-t. 

A Microsoft első embere láthatóan a 60 napja piacra dobott Kinectre volt a legbüszkébb. Ehhez újdonság egy olyan Avatar, amely imitálja a mimikánkat, mozgásunkat. Egyelőre 20 országban érvényes lehetőség a Microsoft és az ESPN szerződése, amelynek révén Xbox 360-on is követhetjük a sportközvetítéseket. 

Kulcsszavak: CES 2011 CES Microsoft

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Már itthon is előrendelhető az LG okosmonitorja

Munkára és szórakozásra is kiválóan alkalmas okosmonitort dob piacra az LG Magyarországon. A 32SQ780S modell ideális választás lehet mindazoknak, akik többfunkciós eszközt keresnek. A kijelző kényelmesen beállítható az asztalon, rendkívül jó kontrasztarányt kínál és számos okosfunkcióval bír, így a munkavégzés és tanulás mellett ideális filmnézésre vagy akár játékra is.

2023. június 9. 15:22

Új trendek és kihívások az online marketingben

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

2023. június 9. 14:06

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39