Hol tart a fogyasztói elektronika 2011-ben?

CES-újdonságok

Vértes Judit, 2011. január 7. 23:20

Mint várható volt, a Las Vegas-i fogyasztói elektronikai vásár (CES) főszereplői az idei évben a tabletek voltak, de az internet kapcsolat és a 3D is reflektorfénybe került. Az elmúlt napokban már sok CES-premierről szóltunk (elég rákattintani ezen cikk alatt is a CES 2011 kulcsszóra, hogy egybegyűjtve böngésszük a híreket), most röviden áttekintjük, hogy milyen további, trendmeghatározó újdonságokat mutattak be a héten.

A Motorola az Apple iPad trónfosztására készül az új Android alapú Xoom tablettel. A Xoom – amely tulajdonképpen csak egy a CES-en bemutatott számos tablet közül – bizonyos tekintetben megelőzi az iPad-et. Elülső és hátsó kamerájával, melyek közül az egyik HD minőségű felvétel készítésére alkalmas, meghaladja az iPad jelenlegi verzióinak képességeit. Nagyobb felbontású és nagyobb méretű kijelzője van, és az AT&T helyett a Verizon új hálózatát használja.

Meglepő módon, nem mindenki szeretné legyőzni az iPad tabletet, a Sony megelégedne a 2. hellyel. „2012-re szeretnénk megszerezni a 2. helyet a tablet piacon. Az iPad a tabletek királya, de vajon kié lesz a második hely?” mondta Kunimasa Suzuki, a Sony elnökhelyettese egy kerekasztal beszélgetésen.

Mint több más vállalatnál a kiállításon, a Sony érdeklődésének középpontjában is a 3D állt. Rengeteg új 3D-kompatibilis terméket mutattak be: a TV-ktől kezdve a videokamerákon, a Blue-ray lejátszokon keresztül a laptopokig és videó játékokig. A Sony elnöke, Howard Stringer elmondta, hogy 2011-ben a 3D mindenkihez eljut, a következő hónapokban új, 3D-s csatorna indul, 3Net néven, mely 24-7 3D tartalmat fog sugározni.

A legtöbb cég számára az internet és a TV lassan elválaszthatatlan fogalompár. De az LG nem csak a szórakoztató elektronikában gondolkodott, a Thinq „okos” eszközök Wifi kapcsolaton és egy intelligens mérőeszköz segítségével képesek adatokat továbbítani, például online ügyfélszolgálaton keresztül diagnosztizálni az eszköz problémáit.

A GE is bemutatta az okos eszközeit, például a vezeték nélküli protokolt, a Zigbee-t, az „okos” mérő és a Nucleus szolgáltatás felhő közötti kommunikáció létrehozására. A GE bemutatott egy kisméretű energia kijelzőt, mely segítségével a fogyasztók nyomon követhetik az energiafogyasztásukat.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Forma–1-es mérnöklegendák is előadnak a Formula Student Symposiumon

Tizenhat ország mintegy négyszáz hallgatója vesz részt a Széchenyi István Egyetem által szervezett Formula Student Symposiumon a hétvégén. A konferencián olyan mérnöklegendák is tartanak előadást, akik korábban Forma–1-es csapatoknál dolgoztak, mutatva a műszaki képzésekben élen járó intézmény nemzetközi kapcsolatainak erősségét. Emellett a győri egyetem lesz a házigazdája a Formula Student Online versenynek is december 4-én.

2021. november 26. 21:32

Erős bejelentéssel indult a nemzetközi 5G technológiai csúcstalálkozó!

Erős bejelentéssel indult a GSMA, Intel, 3GPP, Omdia, CCS Insight és a China Telecom részvételével megrendezett nemzetközi 5G technológiai csúcstalálkozó (5G Summit and User Congress 2021). Dr. Bai Gang, a ZTE RAN termékekért felelős alelnöke által ismertetett, az iparágban egyedülálló, mesterséges intelligencia alapú NodeEngine megoldásra épülő 5G alapú kísérleti gyár működési mutatói mintegy 64 százalékos munkaerőköltség és 14 százalékos termékhiba csökkenést mutattak. 

2021. november 26. 20:11

A magyar szülők 60%-a szabályozza, hogy gyermeke milyen videójátékot vásárolhat

A magyar szülők fele semlegesen áll a videójátékozáshoz, lát benne jót és rosszat is, kétharmaduk szerint pedig a videójátékozásban gondtalanul el lehet merülni. A gyermekük játékfüggőségétől ugyan valamelyest tartanak, ugyanakkor jó lehetőséget látnak benne a stressz levezetésére, és a reflexek fejlesztésére. Több mint 60 százalékuk egyáltalán nem gondolja úgy, hogy veszélyes tevékenység lenne, de azért több mint felük szabályozza, hogy gyermeke milyen videójátékot vásárolhat, mire költhet játékon belül, és hogy mennyit játszhat – derült ki a szülők attitűdjét vizsgáló Good Gamer kutatás folytatásából, amit a Generali a Biztonságért Alapítvány (GABA) megbízásából korábban az eNet készített. 

2021. november 26. 18:26

Lezárult az új magyar kriptovaluta privát értékesítése

Hazai viszonylatban kiemelkedő eredményeket ért el az indulását követő első két hónapban a legújabb magyar kriptovaluta. A privát értékesítési szakaszban, több mint 70 millió forintért vásároltak MST tokent a világ legkülönbözőbb pontjairól. Többek között Kínából, Amerikából, Németországból, Angliából, Kanadából vagy épp Ausztráliából. Bándli Renátó, a Millionstarter alapítója arról beszélt, aki most egy bicikli árát fekteti az új valutába, az két év múlva akár egy budai villát is meg tud majd vásárolni magának a haszonból, ha a számításaik beigazolódnak.

2021. november 26. 16:53

Nagy sebességű, nagyfelbontású gaming az AGON by AOC új monitorával

A világ egyik vezető, gaming monitorokat* és IT-tartozékokat forgalmazó márkája, az AGON by AOC bemutatja a nagyszerű AOC GAMING Q27G2S/EU gaming monitort, amely tökéletes választást jelent a gaming színtér kalandorainak. A 68,6 cm (27 hüvelyk) átmérőjű Q27G2S/EU monitor 10 bites IPS-panellel rendelkezik a széles színskála biztosítása, QHD felbontással az éles részletek, valamint 165 Hz-es frissítési rátával a gyors és versenyképes játékélmény érdekében.

2021. november 26. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12