Szoftvermérnöknek a legjobb lenni az Egyesült Államokban

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 8. 11:01

Várhatóan szoftvermérnöknek lesz a legjobb, olaj- és gázipari munkásnak a legrosszabb lenni az Egyesült Államokban 2011-ben - derül ki a CareerCast.com munkaügyi portál felméréséből.

A szakportál 200 szakmát vizsgált meg a juttatások, a munkahelyi környezet, az állásszerzési esélyek, a stressz és fizikai követelmények vonatkozásában. A felmérés szerint a legjobb szakma 2011-ben a szoftvermérnöki lesz, hála a high-tech készülékek és hozzájuk tartozó alkalmazások iránti töretlenül bővülő keresletnek. Az ebbe a szakmába tartozók kedvező karrierkilátásokkal vághatnak neki az idei évnek, munkájuk jellemzően alacsony stresszel, csekély fizikai követelményekkel és jó fizetéssel jár.

Szintén jó helyzetben vannak a matematikusok, kockázatelemzők és statisztikusok. A lista élén végző szakmákban rendszerint több mint kétszeresét - átlagosan évi 84 ezer dollárt (17,9 millió forint) - fizetik, mint a lista alján szereplő munkák esetében - az átlag itt 31 ezer dollár (6,6 millió forint) körül mozog.

A legrosszabb állás a felmérés szerint az olajfúró kutakon és a gázvezetékeknél dolgozó munkásoké. Ők jellemzően napi 12 órát dolgoznak nehéz fizikai körülmények között, ráadásul munkájuk veszélyes is. A lista alján található még a vasipari munkás, a favágó, a tetőfedő és a taxisofőr.

Kulcsszavak: munkaerőpiac karrier

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Optimistább cégvezetők, erősödő beruházási szándék

A Rentasystem immár hatodikkal alkalommal volt kíváncsi a KKV-k és a nagyvállalatok IT és egyéb eszköz-beruházásaira és azok finanszírozási hátterére. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is stagnálnak az IT beruházások, a tartós bérleti konstrukció azonban óriási növekedésnek indult.

2019. december 10. 18:22

Így működik a gyakorlatban az agilis munkamódszer

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz. 

2019. december 10. 12:40

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

A KPMG kiterjeszti együttműködését a Microsofttal

Az új KPMG innovációk többségéhez a Microsoft felhő és mesterséges intelligencia megoldásai adják majd az alapot, segítve a KPMG ügyfeleit a jobb és precízebb döntéshozatalban, a termelékenység növelésében és nagyobb költséghatékonyság elérésében.

2019. december 10. 10:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás