Wi-Fi Direc: vezeték nélküli adatátvitel Hotspot nélkül is

forrás Prim Online, 2011. január 8. 11:12

A CES kiállításon debütál a Wi-Fi Direct, amely Hotspot nélkül használható vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget és adatátvitelt kínál ezen technológiát támogató telefonokhoz.

A Hotspot nélkül használható Wi-Fi Direct csatlakozás új lehetőségeket tartogat, hiszen a mobiltelefonok ezentúl közvetlenül egymáshoz csatlakozhatnak, és egyetlen gombnyomással tartalmakat és alkalmazásokat cserélhetnek egymással.

A világ első élő mobiltelefonos (LG Optimus Black) Wi-Fi Direct tesztelése során a jelenlevők betekintést nyerhettek, hogy milyen gyors és egyszerű a Wi-Fi szabványt támogató mobiltelefonok közötti közvetlen adatcsere a hagyományos Wi-Fi Hotspot nélkül. Ezenkívül bemutatták az LG DLNA (Digital Living Network Alliance) használatát, ahogy a mobiltelefonon tárolt tartalom szaggatásmentesen jelenik meg az LG standjánál elhelyezett TV készülékek vagy számítógépek képernyőin.

A Wi-Fi Direct azoknak a fogyasztóknak is számos újdonságot kínál, akik okostelefonjukat kameraként, határidőnaplóként, játékkonzolként vagy zenelejátszóként használják. A Wi-Fi Direct kiváló csatlakoztathatóságának köszönhetően minden eddiginél jobban leegyszerűsíti a fényképek nyomtatóra küldését és az adatok telefon és számítógép közötti szinkronizálását, valamint fokozza a barátokkal játszott interaktív mobiltelefonos játékok élményét, mindezt kábelek és Wi-Fi Hotspot nélkül.
 

Kulcsszavak: adatátvitel UMTS Wi-Fi LG

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Digitális bugyival segít a Telekom a bajba jutott szerelmeseken

A technológia megjelent a hálószobában, és kezdi kitúrni onnan a romantikát: a magyar fiatalok harmadát zavarja a mobilozás, ha intimitásról van szó – derül ki a YouGov által végzett ezer fős reprezentatív kutatásból.*  Ahol a Repülőgép- és a Ne zavarjanak üzemmódók kudarcot vallanak, ott lépi át a hálószobák küszöbét a Deutsche Telekom Connected Underwear névre hallgató digitális bugyija, hogy végre ledöntse a falakat a digitalizáció és annak párkapcsolatukra gyakorolt hatásai között. 

2020. február 14. 11:57

Valentin-napi ajándék a Vodafone-tól

A Vodafone ezzel az akcióval elsősorban azoknak kíván kedveskedni, akik párjuktól távol töltik a Valentin-napot. A kommunikáció megkönnyítésére 100 gigabájt adatkeretet biztosít 3 napon át ügyfelei számára a szolgáltató.

2020. február 13. 16:20

A jövő új alakot ölt – érkezik a Samsung Galaxy Z Flip

A Samsung bemutatta az egyedülálló kihajtható kialakítással érkező Galaxy Z Flip okostelefont. A Galaxy Z Flip egyedi stílusát azok számára alkották, akik a csúcstechnológiás eszközeiken keresztül fejezik ki magukat. Az izgalmas dizájnnal és rugalmasan használható kamerarendszerrel érkező Galaxy Z Flip megnyitja a mobil innováció új évtizedét. 

2020. február 12. 12:21

A Telenornál is előrendelhetők a Samsung Galaxy új csúcskészülékei

Tegnap este 8 órától a Telenornál is előrendelhető a Galaxy S20-család három új csúcskészüléke. Aki előrendeléssel vásárolja meg a telefonokat, akár három nappal a hivatalos megjelenés előtt megkaphatja készülékét.

2020. február 12. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás