Wi-Fi Direc: vezeték nélküli adatátvitel Hotspot nélkül is

forrás Prim Online, 2011. január 8. 11:12

A CES kiállításon debütál a Wi-Fi Direct, amely Hotspot nélkül használható vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget és adatátvitelt kínál ezen technológiát támogató telefonokhoz.

A Hotspot nélkül használható Wi-Fi Direct csatlakozás új lehetőségeket tartogat, hiszen a mobiltelefonok ezentúl közvetlenül egymáshoz csatlakozhatnak, és egyetlen gombnyomással tartalmakat és alkalmazásokat cserélhetnek egymással.

A világ első élő mobiltelefonos (LG Optimus Black) Wi-Fi Direct tesztelése során a jelenlevők betekintést nyerhettek, hogy milyen gyors és egyszerű a Wi-Fi szabványt támogató mobiltelefonok közötti közvetlen adatcsere a hagyományos Wi-Fi Hotspot nélkül. Ezenkívül bemutatták az LG DLNA (Digital Living Network Alliance) használatát, ahogy a mobiltelefonon tárolt tartalom szaggatásmentesen jelenik meg az LG standjánál elhelyezett TV készülékek vagy számítógépek képernyőin.

A Wi-Fi Direct azoknak a fogyasztóknak is számos újdonságot kínál, akik okostelefonjukat kameraként, határidőnaplóként, játékkonzolként vagy zenelejátszóként használják. A Wi-Fi Direct kiváló csatlakoztathatóságának köszönhetően minden eddiginél jobban leegyszerűsíti a fényképek nyomtatóra küldését és az adatok telefon és számítógép közötti szinkronizálását, valamint fokozza a barátokkal játszott interaktív mobiltelefonos játékok élményét, mindezt kábelek és Wi-Fi Hotspot nélkül.
 

Kulcsszavak: adatátvitel UMTS Wi-Fi LG

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kiemelkedő éjszakai fotós képességekkel és vezető iparági innovációkkal érkezik a HUAWEI P60 Pro

Június 1-től Magyarországon is kapható a Huawei legújabb prémium kategóriás, kiemelkedő fotós képességekkel rendelkező okostelefonja, a HUAWEI P60 Pro. A készülék iparágvezető fejlesztéseket hoz a mobilfotózás terén, a P60 Pro-t továbbfejlesztett optikai rendszerrel, valamint a piacon elsőként többlencsés Ultra Lighting telefotó kamerával szerelték fel. A 88W-os SuperCharge töltésnek köszönhetően a HUAWEI P60 Pro mindössze 10 perc alatt 50 százalékra feltölthető Turbo módban, a készülék különleges Kunlun Glass kijelzője pedig rendkívüli törésállóságot biztosít. 

2023. május 26. 17:11

Pár nap múlva jelentősen növeli 5G-s lefedettségét a Telekom

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának keretében idén nyárra 60%-ra növeli lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A vállalat 5G hálózata 2023. június 1-jétől Budapesten, a megyeszékhelyeken, számos vidéki városban és községben, valamint a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó körül lesz érhető. A Telekom június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszi az 5G-t minden ügyfelének, melyet 5G képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak igénybe venni.

2023. május 24. 15:50

A Rakuten Viber és a Spotify egyesíti erőit

Rakuten Viber bejelentette partnerkapcsolatát a Spotify globális zenei streaming platformmal. A Viber több százmillió felhasználójának kínál három hónapos ingyenes próbaidőszakot a Spotify Premium előfizetéshez, illetve régiótól függően akár 90%-os kedvezményt a szolgáltatásra.

2023. május 23. 15:27

Új élmények várnak Budapest Óriáskerekén a Samsung Galaxy S23 Ultrával

A Samsung május 25-26 és 27-én átalakítja Budapest Óriáskerekét, alkonyattól különleges kabinokban emelkedhetünk a város fölé. A különböző tematikájú fülkékben egy közös: a résztvevők a Samsung csúcskészülékével, a Galaxy S23 Ultrával örökíthetik meg a nem mindennapi élményt, bizonyítva, hogy a Nightography, éjszakai felvételek funkcióval a legjobb pillanatok részletgazdagok és felejthetetlenek maradhatnak még napnyugta után is.

2023. május 22. 15:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01