A világ legkeskenyebb okostelefonja és szemüveg nélküli 3D kijelző

forrás Prim Online, 2011. január 8. 11:19

Az LG Electronics a Las Vegas-i Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) mutatja be egyik új Androidos okostelefonját, az LG Optimus Black-et. A készülék 4 colos NOVA kijelzővel felszerelt és mindössze 9,2 mm a vastagsága. Az LG mobilkészülékekhez tervezett, 4,3 colos szemüveg nélküli 3D kijelzőjével is a CES-en találkozhat először a nagyközönség.

LG Optimus Black – fényes karcsúság

A mobiltelefonok piacán elsőként alkalmazott NOVA kijelzővel ellátott LG Optimus Black-nek kimagasló paraméterei vannak fényerősség, tisztaság és olvashatóság terén, amely nagyrészt a 700 nites fényerősségnek köszönhető. Az LG Optimus Black könnyebb internet böngészési, e-mail olvasási és dokumentumszerkesztési élményt nyújt a felhasználók számára, miközben nagyobb fényerősségi szintje és tisztább fehér tónusai valódi fekete és fehér színeket biztosítanak a megjelenített tartalmaknak. Az LG Optimus Black készülékben található NOVA technológia kiváló kijelző-láthatóságot biztosít beltérben és szabadban egyaránt, még erős napsütésben is.

A jobb megvilágítás mellett az LG Optimus Black készülék NOVA kijelzője 50%-kal csökkenti az energiafogyasztást általános beltéri használat mellett a hagyományos LCD kijelzőkhöz képest. Az AMOLED pedig kétszer annyi áramot fogyaszt az internet böngészés során leggyakrabban használt színséma, azaz egy teljesen fehér képernyő megjelenítéséhez, mint a NOVA kijelző. Az 1500 mAh kapacitású akkumulátorral párosítva az LG Optimus Black elegendő töltöttséget biztosít a napi tevékenységek elvégzéséhez, akár maximális fényerősség mellett is.

A felhasználókat az ultra-keskeny (9,2 mm) LG Optimus Black-kel soha nem fenyegeti az a veszély, hogy telefonjuk kimegy a divatból. Az LG Optimus Black mindössze 109 grammot nyom, ezen kívül lágy vonalvezetésével és finom éleivel teszi igazán kényelmessé a készülék fogását. Az LG Optimus Black kijelzőjének egyedülálló, süllyesztett és átmenet nélküli felülete többek között az észrevehetetlen hangszórónak köszönhető, amelyet a telefon élei közvetlen közelébe rejtettek.

Az LG Optimus Black a megfelelő használhatóságra is ügyelve számos intelligens funkcióval könnyíti meg a fontos alkalmazások és tartalmak gyors és egyszerű elérését. Az Optimus 2.0 kezelőfelület a főképernyőről mindössze egyetlen gombnyomással hozzáférést biztosít a szöveges üzenetekhez, e-mailekhez és nem fogadott hívásokhoz. A „Gesture UI” funkció emeléssel, rázással vagy érintéssel segíti a hívások kezdeményezését, fényképezőgép üzemmódra váltást vagy a zenehallgatást, hogy csak néhányat említsünk. Az LG Optimus Black a világ első mobiltelefonja, ami Wi-Fi Direct-csatlakozással rendelkezik a mobilkészülékek közötti gyors és kiváló minőségű adatátvitel elősegítésére, illetve elsőként tartalmaz 2 megapixel felbontású előlapi kamerát.

Az LG Optimus Black összes funkciója elérhető az Android 2.2 Froyo platformon, és bővíthető az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszerre. A 2 megapixeles előlapi kamera az Android Gingerbread verzióra történő frissítést követően jobb minőségű videótelefonálási lehetőségeket biztosít a felhasználók számára.

Szemüveg nélküli 3D kijelző mobiltelefonokhoz az LG-től

Szintén a CES-en mutatja be a mobilkészülékekhez tervezett, 4,3 colos szemüveg nélküli 3D kijelzőjét az LG. A 480x800 képpont felbontású, WVGA 4,3 colos 3D kijelző optimális méretet biztosít a 3D filmek és tartalmak mobiltelefonon történő megjelenítéséhez. A felhasználók a kivételesen világos és villódzásmentes képeket nyújtó 3D kijelző által kínált vizuális élménybe merülve élvezhetik kedvenc 3D filmjeiket és játékaikat, miközben a szemüket sem terhelik.

A szemüveg nélkül is nézhető 3D kijelző parallaxis korlát technológiát használ, amely az LCD panel előlapjához rögzített fényblokkoló réseket biztosít. A rések – vagy más néven korlátok – biztosítják, hogy a néző bal és jobb szeme különböző képet lásson, ezzel megteremtve a mélység és a 3D térhatás érzését.

Az LG az LG Display vállalattal szoros együttműködésben jelentősen csökkentette az ún. szellemkép jelenséget. Az új kijelző egyenesebb és függőlegesebb korlátokkal rendelkezik, amelyek rendkívül precízen illeszkednek az LCD panelhez. Ez a technológiai fejlesztés nem csupán egyenletesebb, világosabb és villódzásmentes képeket jelent, de egyben szélesebb látószöget is kínál az előző parallax kijelzőkhöz képest.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milyen fülhallgatót használj, ha nincs a mobilodon jack csatlakozó?

Szűk egy évtizede még szinte minden telefonon ott volt a szabványos 3,5 mm-es jack csatlakozó, ami azért volt remek, mert így voltaképpen bármilyen fülhallgatót használhattunk a mobilunkhoz. 

2022. augusztus 11. 11:16

A Galaxy Z sorozat új tagjai megváltoztathatják az okostelefonokhoz való viszonyt

A Samsung bejelentette az összehajtható okostelefonok következő generációját: megérkezett a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4. A készülékek testreszabható, elegáns külsővel és továbbfejlesztett teljesítménnyel érkeznek. A Galaxy Z sorozat, ahogy eddig is, szakít a hagyományokkal, a negyedik generációs készülékek új lehetőségeket hoznak el a mindennapi kapcsolattartásba.

2022. augusztus 10. 16:01

Minden eddiginél vagányabb arculattal és termékekkel jelentkezett a Mobilfox

A Mobilfox, amely idén ünnepelte 6. születésnapját, teljes változáson ment keresztül, amelynek keretében átalakult a márka kommunikációja és megújult a termékpalettája. Az új arculat és a vállalat teljes külső megjelenése a bátorságról és az önmegvalósításról fog szólni ezután. 

2022. augusztus 2. 12:38

A Dell új szintre emeli a javíthatóságot egy kiterjesztettvalóság-alkalmazással

A Dell Technologies mindig szem előtt tartotta a termékek könnyű javíthatóságát a környezettudatosság jegyében. Most egy újabb lépést tett ezen a területen, bejelentette a világ első szervizeléshez tervezett AR alkalmazását, a Dell AR Assistant applikációt. A vállalat olyan ingyenes iOS-en és Androidon is elérhető alkalmazást fejlesztett, amely a kiterjesztett valóság alkalmazásával, lépésenként vezeti végig az ügyfeleket a Dell eszközök alkatrészeinek cseréjén. 

2022. július 31. 10:05

Így hozd ki a legtöbbet a telefonodból a fesztiválokon

Két év kihagyás után idén ismét ezerrel dübörög a fesztiválszezon, a koncertek hálójában pedig kifejezetten sokféleképp számítunk hű társunk, a telefonunk segítségére. De hogyan hozzuk ki belőle a legtöbbet, ha már úgyis ott lapul a zsebünkben? A Nokia Mobile összegyűjtött pár gyakori fesztiválhelyzetet, és néhány mobilos megoldást, kifejezetten partiarcoknak. ​

2022. július 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24