Negyedik generációs mobilhálózatra vált Amerika

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 10. 08:21

Az előfizetők számát tekintve Amerika legnagyobb mobilszolgáltatója a negyedikgenerációs (4G) mobilhálózatra optimalizálva tíz újdonsággal jelent meg a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai vásáron (CES).

Az Egyesült Államokban az első 4G-hálózatot decemberben helyezték üzembe. A technológiával nagyságrendekkel gyorsabb letöltési és feltöltési sebesség érhető el, azaz még utazás közben is legkevesebb 100 megabit/másodperces adatforgalmi sebességet lehet elérni. A rendszert azonban telefonok híján még csak laptopokhoz illeszthető USB-s modemeken lehetett kipróbálni.

 A Verizon partnereivel közösen összesen tíz 4G-re felkészített kütyüt mutatott be a CES-en. Az árakat és az előfizetési konstrukciók részleteit egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyi bizonyos, hogy az új készülékek már márciustól a boltokba kerülnek.

 A világ legrangosabb műszaki-informatikai szakkiállításának egyik kitüntetett figyelemmel kísért eszköze a Motorola Mobility Inc. Xoom névre keresztelt táblagépe, amely 10,1 colos (25,65 centiméteres) képátlóval, valamint előlapi és hátlapi kamerával rendelkezik. A készülék a jelenlegi 3G-s hálózatokat használja, szoftverfrissítéssel viszont a gyorsabb 4G-s kapcsolatra is képes.

 Az LG, a Samsung, és a HTC is felkészült a 4G-s hálózatokra, a Hewlett-Packard viszont az új mobilkapcsolattal felszerelt laptopokat és netbookokat mutatott be.

 Az újdonságok mellett továbbra is csak találgatások jelentek meg arról, hogy vajon a Verizon mikortól fog iPhone-t árulni. Az eddigi kizárólagos forgalmazónak tekintett AT&T telefontársaságnak egyelőre nincs még 4G-s hálózata, a tervek szerint nyáron indul az új szolgáltatás.

 A T-Mobile USA viszont - hogy ne maradjon ki a versenyből - közölte, hogy a 3G-s szolgáltatási területének kétharmadán a letöltési sebességet fogja megkétszerezni. A fejlesztés után a megnövelt sebességre utalva 3G helyett +4G jelölés jelenik meg a készülékeken.
 

Kulcsszavak: mobilhálózat 4G UMTS Verizon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A POCO bemutatja a Milestone X széria új modelljeit

A POCO két új okostelefont mutatott be, kimondottan a szórakozni vágyó, újdonságokat kereső Z-generáció számára. Az ötéves fennállását ünneplő POCO életében a POCO X5 Pro 5G és POCO X5 5G fontos mérföldkőnek számít, hiszen az eszközök tele vannak olyan új és izgalmas funkciókkal, amelyek megörvendeztetik a világ tech-rajongóit. A POCO X5 Pro 5G kiemelkedő újításai közé tartoznak a továbbfejlesztett kamerafunkciók éppúgy, mint a gyorsabb feldolgozási sebesség és a fantasztikus kijelző. A POCO X5 5G pedig egy kiforrott okostelefon kiváló kijelzővel, magas teljesítménnyel és hosszú élettartamú akkumulátorral, amely korábban ismeretlen minőséget és használati élményt hoz a középkategóriás telefonok mezőnyébe.

2023. február 6. 19:55

Új chatbotjával szabadítja fel a mesterséges intelligencia képességeit a Viber

A Viber AI Chat & Create chatbotja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kérdéseket tegyenek fel és képeket tervezzenek közvetlenül az alkalmazáson keresztül, a DALL-E és a Davinci mesterséges intelligencia technológiák támogatásával.

2023. február 2. 20:16

Az új Galaxy S23 sorozat átírja a prémium felhasználói élmény fogalmát

A Samsung bemutatja a Galaxy S23, Galaxy S23+ és Galaxy S23 Ultra készülékeit, amelyek új korszakot nyitnak a Samsung Galaxy által nyújtott prémium élmények terén. Az új Galaxy eszközök kamerái a korábbinál is nagyobb szabadságot biztosítanak a felhasználóknak a bennük rejlő kreativitás felfedezésében és megélésében. 

2023. február 2. 11:20

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

A Rakuten Viber jelentős fejlesztésekkel lépte túl a szuper alkalmazások státuszát

A Rakuten Viber, az üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális vezetője két jelentős újítást jelentett be világszerte, amely az alkalmazáson belüli márka és felhasználó közötti interakció fejlődésének új szakaszát vetíti előre. Az új funkciók közé tartozik ezentúl a Business Inbox és a kereshető Commercial Account (Kereskedelmi Fiók), amely a Viber hosszú távú szuperapp-stratégiájának következő lépését jelenti.

2023. január 23. 20:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51