A Skype megvásárolja a Qik szoftverfejlesztőt

OTS - Cégvonal, 2011. január 10. 08:44

A Skype megállapodást kötött a Qik szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalattal annak megvásárlásáról. A Qik termékei és szolgáltatásai lehetővé teszik videofelvételek készítését és elmentését, illetve azonnali megosztását másokkal.

A Qik 2006-ban alakult meg innovatív és rugalmas video rögzítési és megosztási alkalmazások megosztására bárkivel, bármilyen platformon, mobil készülékek, webes alkalmazások, illetve számítógépes alkalmazások között. A videofelvételeket valós időben lehet megosztani, illetve el lehet menteni későbbi megtekintésre, video üzenetek küldése, megosztása és archiválása céljából. A Qik alkalmazása több mint 200 mobilkészülék modellen futtatható, Android, iPhone, Symbian, Blackberry és Windows Mobile platformokon egyaránt. A vezető készülékgyártókkal és mobilszolgáltatókkal kötött megállapodás keretében a Qik alkalmazását gyárilag telepítik a mobilkészülékekre.

 A Skype és a Qik osztja egymás nézeteit a bármely készülék közötti kommunikációs lehetőségek video-megosztással való gazdagításáról. A Qik megvásárlása megerősíti a Skype video-kommunikációban betöltött vezető szerepét azáltal, hogy rögzítési, megosztási és archiválási funkciókkal bővíti szolgáltatás kínálatát. Az akvizíciónak köszönhetően a Skype kiaknázhatja a Qik vezeték nélküli video adatátvitel optimalizáló Smart Streaming technológiájában rejlő további lehetőségeket is.

A Qik 60 alkalmazottat foglalkoztat, székhelye Redwood City, Kalifornia és van egy képviselete Moszkvában is. A tranzakció lezárása 2011 januárjában várható. A tranzakció részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közösségi befektetéssel robban be Európába az egyedülálló magyar applikáció

Új fejezet nyílik a horgászoknak készített mobil applikáció, a Fishinda történetében, amelynek most bárki részese lehet. Az egyre népszerűbb, Kovács Attila és Pásztor Viktor alapítók által útjára indított alkalmazás komplex funkciókkal – köztük egyedülálló online piactérrel – töretlenül igyekszik kiszolgálni a 700 ezer hazai és több millió európai horgászt. 

2022. november 30. 09:56

Különleges műholdas telefont alkot a Bullitt és a MediaTek

A Bullitt Group okostelefongyártó-vállalat együttműködést kötött a MediaTekkel, a világ vezető csipgyártójával, egy műholdas okostelefon megalkotása kapcsán. A készülék az első okostelefon, amely képes a kétirányú műholdas üzenetküldésre. A telefon és az OTT (over-the-top) műholdas szolgáltatás kereskedelmi forgalomba 2023 első negyedévében kerül, és díjmentesen elérhető műholdas SOS funkciót kínál*.

2022. november 29. 17:16

Egy év alatt háromszorosára nőtt az 5G üzleti alkalmazásainak piaca

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált.  Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.

2022. november 29. 10:02

Kutatás: fontosnak tartjuk az adatbiztonságot, mégsem teszünk eleget a védelem érdekében

Nemcsak a számítógépen, de a mobiltelefonon is szükséges védekeznünk az adatlopás, a hackerek vagy a nemkívánt tartalmak megjelenése ellen. Egy friss kutatás rávilágított, hogy bár a többség fontosnak tartja az adatbiztonságot, a válaszadók jóval kisebb hányada használ bármiféle adatvédelmi megoldást. A Yettel az idei, 10. alkalommal megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónapot követően új, internet-biztonsági szolgáltatást indított.

2022. november 26. 11:40

46 CES 2023 Innovációs díjjal ismerték el a Samsung munkáját

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

2022. november 23. 20:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56