E-média táblagép és a felhő-alapú e-könyvesbolt a Sharptól

forrás Prim Online, 2011. január 12. 21:10

A Sharp bemutatta a Galapagos e-média táblagép megoldását és a felhő-alapú e-könyvesbolt szolgáltatását. A Sharp egyedi XMDF (ever-eXtending Mobile Document Format) formátumot használó Galapagos, a gazdag tartalmaknak, az intuitív kezelőfelületnek és a rendszeresen frissülő tartalmaknak és szoftverfrissítéseknek köszönhetően fejlett e-olvasói élményt ígér a felhasználóknak.

A Galapagos e-média táblagép és e-könyvesbolt szolgáltatása hozzáférést biztosít megannyi e-könyv, filmes és zenei tartalmakhoz. Az opcionálisan választható „automatikusan ütemezett kézbesítési szolgáltatás” mindig a legfrissebb újság és magazin tartalmakba nyújt betekintést vezetéknélküli kapcsolaton keresztül. Az 16:9-os LCD érintőképernyős megjelenítővel ellátott és gazdag grafikai tulajdonságokkal bíró, Sharp által kifejlesztett és optimalizált e-média táblagépe egy dinamikus tárháza a vezetéknélküli kapcsolaton keresztül elérhető e-nyomtatott és multimédiás tartalmaknak. A felhasználók az online könyvesboltban elérhető tartalmakat megvásárlás előtt díjmentesen böngészhetik, amit vásárlás után letölthetnek a készülék micro SD, így azok WiFi hálózat nélkül is akármikor előhívható marad a készüléken.

Az XMDF formátumról
A Sharp által kifejlesztett XMDF formátum egyszerű módon teszi lehetővé a digitális tartalmak megjelenítését több féle elrendezésben. Ezen felül a Sharp számos digitális tartalmat tesz elérhetővé e-Pub formátumban (a legszélesebb körben használt formátum az Egyesült Államokban).
A Sharp a jövőben tovább kívánja bővíteni az elérhető tartalmak és tulajdonságok skáláját, kiegészítve azokat olyan kategóriákkal, mint videók és e-kereskedelem, valamint egyszerű kapcsolhatóságot kíván teremteni a kapcsolt AQUOS LCD TV-k és okostelefonok között. Ez utóbbi révén a táblagépen tárolt tartalmak könnyedén megjeleníthetővé válnak a nagyképernyős AQUOS TV-ken, miközben a főbb tulajdonságok a táblagépről lesznek kezelhetők. A jövőbeli tervek szintén kitérnek olyan területekre, mint integrált otthoni irányítás, oktatási, orvosi és e-kereskedelemhez köthető alkalmazások fejlesztése.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

5G alapú kísérleti projekten dolgozik együtt a Vodafone és a Bosch

5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben induló, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosítja az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.

2023. szeptember 21. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59