Dell: növekedést vár az idén az it-vezetők többsége

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 18. 08:01

A magyarországi informatikai vezetők negyede 30 százalék, vagy e feletti növekedést vár a magyar it-piacon 2011-ben, míg 75 százalékuk 1-10 százalék közé várja az éves szintű bővülést - mondta Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Hungary értékesítési menedzsere hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A DT-Global Business Consulting és a GSA Global Success Advisors felmérését ismertetve hozzátette, az informatikai vezetők úgy vélik, ágazatuk hamarabb kilábal a válságból, mint a gazdaság többi szegmense.

 A felmérésről szólva elmondta azt is, hogy a több ágazat menedzsereinek véleményét is magába foglaló elemzés szerint a vezetők tizede 1-10, vagy 10 százalék feletti gazdasági visszaesést vár 2011-ben Magyarországon. Ezzel szemben 62 százalékuk 5-10 százalék közötti bővülést vár, míg mintegy 8 százalékuk elképzelhetőnek tart ennél nagyobb növekedést is. A különösen optimisták azok közül kerülnek ki, akik a saját területükön is jelentős bővülést remélnek.

 Az eseményen elhangzott, a Dell a tavaly stagnáló magyar it-piacon belül is a jobban növekedő cégek közé tartozott. A társaság az elmúlt időszakban a magyar vállalati piacon jelentősen növelte részesedését: 2010 harmadik negyedévében 78,5 százalékkal több PC-t adott el, mint egy évvel korábban, miközben a legnagyobb versenytársának az eladásai visszaestek. Ezzel elérte, hogy a magyar vállalati piacon minden negyedik eladott PC Dell márkájú.

 A Dienes-Oehm Tivadar elmondta, az idén a vállalati it-piacon átlagosan 5-10 százalékot, a Dellt illetően pedig 30 százalékos növekedést várnak 2011-ben.
 

Kulcsszavak: IT trend Dell-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01